اولین جلسه از دوره بیست چهارم کارگاه آموزشی عمومی کنگره ۶۰, نمایندگی باباطاهر همدان با استادی مسافر آقا شاهپور، نگهبانی مسافر محمد و دبیری مسافر حسین با دستور جلسه (هفته درختکاری) در روز پنجشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ راس ساعت ۱۶:۳۰ آغاز به کار کرد.
خلاصه سخنان استاد:
سلام دوستان شاپور هستم مسافر
شاکر خداوند مهربان هستم که اذن داد تا در این جایگاه قرار بگیرم و آموزش بگیرم. از بنیان کنگره ۶۰ جناب مهندس دژاکام تشکر میکنم و همچنین از خانواده این بزرگمرد که این بستر را فراهم نمودند تا من شاپور به آرامش برسم،سپاس و قدردانی میکنم از راهنمای سفر اولم آقای علی بخشی عزیز و همچنین راهنمای سفر دومم آقا اسماعیل عزیز،که هرچه دارم از ایشان است و تا پایان عمر مدیون این دو عزیز هستم. یک خدا قوت ویژه عرض میکنم خدمت تمامی خدمتگزاران نمایندگی باباطاهر همدان، جایگاه نگهبانی آقا محمد و دو دبیر ایشان را نیزتبریک عرض میکنم.
حلول ماه مبارک رمضان را تبریک عرض میکنم و امیدوارم بتوانیم از این سفره پر خیر و برکت خداوند،بهترین رزقها را برداشت کنیم.
و اما در خصوص دستور جلسه درختکاری؛
طی هفتهای که گذشت دو جلسه در خصوص درختکاری صحبت شده است و قطعاً گفتنیها توسط اساتید محترم بیان شده است لذا چند نکتهای هم که به نظر بنده مفید است خدمت شما عرض میکنم، درختکاری یک امر بسیار مهم،شایسته و حسنه ای است که در تاریخ و فرهنگ کشور عزیزمان مورد توجه قرار گرفته و یک روز هم در تقویم کشور به خود جای داده است،در کنگره ۶۰ هم جناب مهندس به دلیل اهمیت بالای این کار شایسته،دستور جلسهای به این نام در نظر گرفتهاند و یک هفته کامل را به این موضوع اختصاص دادهاند،تا در این خصوص صحبت و مشارکت شود که من مسافر به عمق و اهمیت این قضیه پی ببرم.
امکان دارد که من شاپور فکر کنم که کنگره ۶۰ یک موسسه درمان اعتیاد است و درختکاری چه ربطی میتواند به قضیه اعتیاد و درمان اعتیاد داشته باشد؟ خب وقتی در کنگره ۶۰ هر برنامهریزی یا صحبتی یا حتی دستور جلسهای که توسط جناب مهندس به صورت اجرا در میآید،قطعاً یک سری تدابیر و تفکراتی پشت این قضیه هست و درختکاری هم از این قاعده مستثنا نیست.
به این دلیل که من شاپور یا من مسافر بتوانم از این دستور جلسه آموزش بگیرم و از طبیعت جبران خسارت بکنم،این دستور جلسه در کنگره باب شده است.
چرا من باید از طبیعت جبران خسارت بکنم؟ خب یک فلش بک به گذشته میزنیم من شاپور در دوران اعتیادم وقتی با خانوادهام به طبیعت میرفتیم به جهت تفریح، البته من شاپور راضی نمیشدم که با خانواده یا بستگان و یا دوستان به طبیعت بروم به دلایلی که خودتان بهتر از بنده میدانید و واقف هستید،اما زمانی هم که از سر اجبار به این کار وادار میشدم به جای اینکه از طبیعت استفاده کنم و یا لذت ببرم شروع میکردم به ضرر زدن و خسارت زدن به محیط اطرافم و به طبیعت،مثلاً میخواستم یک آتشی تهیه کنم برای گرم کردن و تهیه غذا به اولین درختی که میرسیدم شروع میکردم به شکستن شاخ و برگ درخت،خب این مسلم است که به طبیعت ضربه میزدم،و یا آشغال و ضایعاتی که تولید میشد و به وجود میآمد در طبیعت رها میکردم،به زیباییهای طبیعت ضربه میزدم.

و اکنون جناب مهندس به جهت ماندگاری جبران خسارت ما از طبیعت، در وادی دوازدهم گفتهاند هر سفر دومی که ۱۲ ماه از رهایش گذشته باشد،بایستی سالیانه یک درخت بکارد و به آن درخت رسیدگی و نگهداری کند تا ریشه ببندد و به ثمر برسد،
به همین جهت و برای این موضوع در کنگره اردوهای درختکاری را تشکیل دادهاند و آن را به صورت یک قانون درآوردهاند.
جناب مهندس در صحبتهایشان بر این مسئله تاکید بسیاری داشتند و یک اشارهای هم به اردوهای درختکاری اصفهان کردند، که در اردوهای درختکاری اصفهان بیش از ۱۷۰۰ هکتار بیابان زدایی شده است، لذا نتیجه میگیریم که این کار با اهمیت است و امیدوارم شعبه ما هم روزی به آن نقطه برسد.و من شاپور در این اردوهایی که تشکیل میشود بایستی شرکت کنم و به سهم خودم یک درخت روی زمین بکارم.
گذشته از این مسائل؛من میتوانم یک نهال کاشته شده را تشبیه بکنم به یک مسافر تازه وارد سفر اولی،همین طوری که یک نهال تازه میکاریم و یک اگر مراقبت نکنیم و رسیدگی نکنیم امکان دارد خطری برایش اتفاق بیفتد، مثلاً در نرسیدن آب به آن، نهال خشک شود و یا باد و باران آن را از بین ببرد، یا سرما و گرما و یا اینکه آفت بزند.
و یک سفر اولی و تازه وارد که وارد کنگره میشود باید حمایت شود و اینکه در درجه اول خودش صبر پیشه کند، از راهنمای خودش تمکین کند، فرمانبرداری کند و به حرمتها و قوانین کنگره احترام بگذارد و عمل کند،تابا آموزشهایی که دریافت میکند به یک درخت تنومند تبدیل بشود.
ناگفته نماند:صحبتهایی که در کنگره گفته میشود چه دستورجلسات و چه سیدیهایی که آقای مهندس انتشار میدهند و هر برنامهای که میگذارند،الگو گرفته از طبیعت است و ما هم از این موضوعات غافل نیستیم.
همانطوری هم که ساختار کنگره بر اساس و مبنای یک درخت تشکیل شده است،که میتوانیم بگوییم ریشه درخت بنیان کنگره ۶۰ جناب آقای مهندس محسوب میشوند، دیده بانان محترم تنه درخت محسوب میشوند، ایجنتها و مرزبانهای محترم هم شاخههای اصلی هستند،شاخههای دیگر را هم راهنمایان عزیز تشکیل میدهند،شکوفهها سفر اولیها هستند و میوههای آن درخت هم سفر دومیها هستند.
در پایان امیدوارم من شاپور با آموزشهایی که در کنگره دریافت میکنم،نهال وجودی خودم را رشد بدهم و به ثمر برسانم و به آن آرامش و تعادلی که مد نظر کنگره است برسم.
از همه شما متشکرم.

عکاس: مسافر محمد رضا لژیون چهارم
تایپ: مسافر میثم لژیون ششم
تنظیم و ارسال: مسافر سعید لژیون چهارم
- تعداد بازدید از این مطلب :
274