اولین جلسه از دوره پانزدهم کارگاههای آموزشی کنگره ۶۰ ویژه مسافران و همسفران به نمایندگی اردبیل، به استادی راهنمای محترم مسافر یعقوب، نگهبانی راهنمای محترم مسافر سهند و دبیری مسافر میلاد با دستور جلسه "درختکاری" پنج شنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ساعت ۱۷ آغاز به کار نمود.
خلاصه سخنان استاد:
ماه مبارک رمضان را بار دیگر به همه عزیزان تبریک عرض میکنم. خدا را شکر که امسال نیز توفیق داشتیم در کنار یکدیگر باشیم. کنگره ۶۰ نعماتی را برای ما فراهم کرده که وصفناپذیر است و این سعادت را دارم که در این جمع حضور داشته باشم. امید است که در این ماه مبارک، همه بتوانیم آن تصفیهی لازم را انجام دهیم.
ماه رمضان در کنگره برای ما معنا و مفهومی خاص دارد. این ماه نقطهی آغاز بسیاری از مسافران و همسفران بوده است و همین امر ارزش آن را برای ما دوچندان میکند. روزه، علاوه بر وظیفهی دینی، به ما کمک میکند که خود را بسازیم. از نظر فیزیولوژی، نفس و روح، روزهداری برای ما مفید است. هدف ما از روزه گرفتن، تنها انجام یک وظیفهی دینی نیست، بلکه این عمل برای خودسازی و تصفیهی روح و جسم ما اهمیت دارد.
اما در مورد دستور جلسهی این هفته که به درختکاری اختصاص دارد، باید اشاره کنم که در کتاب "۶۰ درجه"، آقای مهندس از یک درخت پوسیده به عنوان تمثیلی برای جسم یک مصرفکننده یاد کردهاند. ما در دوران مصرف، همچون درختی پوسیده بودیم که نه تنها خاصیتی نداشت، بلکه خود و اطرافیانمان را نیز تخریب میکردیم. شاید خودمان متوجه این تخریب نبودیم، اما این واقعیت غیرقابل انکار بود.
.jpg)
با ورود به کنگره و انجام مراحل درمان، آرامآرام از تاریکی و برزخ خارج میشویم، خود را میشناسیم و تصفیهی لازم را انجام میدهیم. در نتیجه، به فردی سالم و رو به رشد تبدیل میشویم، درست مانند درختی که دوباره جوانه میزند و رشد میکند. حال که خود را بازسازی کردهایم، وظیفه داریم که خسارات گذشته را نیز جبران کنیم. ابتدا باید مسیرهای ضد ارزشی خود را تغییر دهیم، سپس خانواده و محیط اطرافمان را بسازیم. یکی از راههای مهم و نمادین این جبران، درختکاری است.
در کشور ما، ۱۵ اسفند به عنوان روز درختکاری شناخته میشود، اما شرایط جوی استان ما اجازهی کاشت درخت در این تاریخ را نمیدهد. سال گذشته در شعبهی اردبیل، با همراهی عزیزان موفق به انجام این کار شدیم. امسال نیز پس از ایام عید، با برنامهریزی مرزبانان محترم، اقدام به کاشت درخت خواهیم کرد.
هر اتفاقی که در کنگره رخ میدهد، آموزشی در پس آن نهفته است. درختکاری نیز یکی از این آموزشهاست. امیدوارم شرایطی فراهم شود که همسفران عزیز نیز در این عمل سهیم باشند. اعلام شده که حدود ۱۰ هزار نفر از همسفران میتوانند در این مراسم شرکت کنند و انشاءالله با صلاحدید مسئولین، این امر محقق خواهد شد.
اما در کنار این مراسم، هر شخصی میتواند خود نیز درختی بکارد. کسانی که به تازگی یا چندین سال است که به رهایی رسیدهاند، میتوانند درختی به یادگار بکارند. این کار، حسی بینظیر به انسان میدهد. شخصاً اولین درختی که در سال ۱۳۹۶ کاشتم را هنوز دارم و این درخت، اکنون میوه میدهد. این احساس که چیزی از خود به یادگار گذاشتهام، برایم بسیار لذتبخش است.
امیدوارم که همهی عزیزان در این عمل ارزشمند سهیم باشند و بتوانند آموزشهای لازم را از آن دریافت کنند. سپاسگزارم که به صحبتهای من گوش دادید.
تهیه و ارسال گزارش: مسافر اشکان(لژیون ۶)
- تعداد بازدید از این مطلب :
81