English Version
This Site Is Available In English

درختکاری نماد خدمت، احیای زندگی و آبادانی است

درختکاری نماد خدمت، احیای زندگی و آبادانی است

در باب دستور جلسه «درختکاری» مصاحبه‌ای با همسفر طاهره ترتیب دادیم، از ایشان ممنونیم که وقت ارزشمند خود را در اختیار ما قرار دادند و ما را در این گفت‌وگو همراهی کردند.

همسفر طاهره و مسافرشان مسلم با آخرین آنتی‌ایکس مصرفی تریاک وارد کنگره شدند و به مدت ۱۰ ماه و ۶ روز با متد DST و داروی OT با راهنمایی مسافر محسن و همسفر مریم سفر کردند، رشته ورزشی همسفر بسکتبال و رشته ورزشی مسافر والیبال است و هم اکنون ۱ سال و ۸ ماه است که با دستان پرتوان آقای مهندس از بند اعتیاد آزاد و رها هستند. همسفر طاهره به لطف خداوند و آموزش‌های کنگره۶۰ در حال طی کردن جایگاه خدمتی رابط اتوبوس همسفران می‌باشند.

کاشت یک نهال یا بذری در خاک و مراقبت از آن تا به ثمر رسیدنش چه تأثیری در اندیشه و رفتار ما می‌گذارد؟

کاشت درخت توسط ما علاوه بر این‌که می‌تواند به ما کمک کند به جبران خساراتی که خواسته یا ناخواسته به طبیعت وارد کرده‌ایم، در روحیه‌ی انسان اثر بسیار مثبتی دارد، تحقیقات نشان داده است که باغبانی و ارتباط با گل و گیاه باعث کاهش  استرس می‌شود. این روزها که همه‌ی ما در استرس و فشار زندگی هستیم کاشت درخت می‌تواند راه حل خوبی برای ایجاد یک محیط آرام در خانواده‌ها باشد.

در کنگره۶۰ درختکاری نماد چیست و هدف آقای مهندس از برگزاری اردوی درختکاری چه بوده است؟

درختکاری نماد خدمت، احیای زندگی و آبادانی است. درختان نماد زندگی، امید و استمرار هستند، ما با درختکاری پیام صلح و محبت را به طبیعت هدیه می‌کنیم؛ هدف کنگره۶۰ از کاشتن درخت حفظ محیط‌ زیست و پیوند دوباره ما با طبیعت است و در آخر وادی۱۲ آقای مهندس به موضوع درختکاری پرداختند؛ به این‌صورت که به ازای هر سال رهایی یک درخت کاشته شود و این یک آموزش است که هم به خود و هم به طبیعت و زمین کمک کنند، وقتی فردی درختی می‌کارد باید به فرآیند رشد آن توجه کند، این‌که درخت هر ساله چقدر بزرگتر شده و چه بار خوبی را به ثمر می‌‌رساند و چقدر زحمت برای رشد این درخت کشیده شده است حال فرد را خوب می‌کند، او فرآیند زمان و صبر کردن را به ما آموزش می‌دهد، هر چیزی که موجب می‌شود ما صبر داشته باشیم و آرام‌تر حرکت کنیم به رشد ما کمک می‌کند، درختکاری ابزار زیبایی است که ما را به چرخه آرام طبیعت باز می‌گرداند و آرامش را به ما هدیه می‌دهد.

شما بفرمایید: اگر ما با یک نگاه به وادی۱۴ معنای عشق و محبت را پررنگ ببینیم کاشت درخت چه ارتباطی با این وادی خواهد داشت؟

زمین مادر ما انسان‌ها است، مادری مهربان و صبور؛ چیزی با ارزش‌تر از عشقی که مادر به فرزند خود دارد طبیعت بدون مزد و منت به ما بهترین هدایا را می‌دهد. میوه‌هایی که درختان به ما می‌دهند، انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن ما را تأمین می‌کنند درختان با کمترین امکانات بیشترین بهره‌وری را به وجود می‌آورند، خاک تلخ و آب شور تبدیل به درختی می‌شود که برای همگان قابل استفاده می‌شود، انسان می‌تواند از میوه و سایه درختان استفاده کند و اکسیژنی که درختان به محیط اطراف می‌دهند و آلودگی‌ها را از محیط می‌گیرند تمام این‌ها را باید عشق طبیعت نامید عشقی که مصداق کاملی از مفهوم وادی ۱۴ است؛ همان عشق و محبت بی‌دریغ و بدون انتظار باز پس‌گیری؛ بنابراین ما با کاشت یک درخت می‌توانیم عشق، محبت و دوستی را برداشت کنیم درختان امید را به ما هدیه می‌دهند و ما هم باید به درختان احترام بگذاریم و به آن‌ها عشق بورزیم و به فرزندان خود هم این حرکت نمادین را آموزش دهیم.

لطفاً برداشت خود را از صحبت آقای امین که می‌فرمایند: با کاشت یک درخت در ما حس به وجود می‌آید را بفرمایید؟

بله درست است، کاشتن درخت در ما حس به وجود می‌آورد چون درختی که می‌کاریم حس و حالش همان احساس عشق و مسئولیت است به طوری که نمی‌خواهیم هیچ ضربه و ضرری به آن  وارد شود و به هیچ‌کس اجازه نمی‌دهیم که به آن آسیبی برساند و مراقبت‌های لازم را از آن درخت می‌نماییم. استاد امین می‌فرمایند: وقتی که انسان کاری را انجام دهد و با انجام آن در او احساس به وجود آید و لذت دریافت کند؛ قطعاً روی خلق و خوی او هم اثر می‌گذارد و طبیعت هم روی حس ما تأثیر مثبت و زیادی دارد و وقتی  حس خوب کار کند شادی و شعف غیر قابل وصفی هم به  انسان دست می‌دهد که قابل توصیف نخواهد بود.

نظرتان را در مورد مشارکت همسفران در اردوی درختکاری که طبق فرمایش آقای امین در چندین شعبه برگزار گردیده را بفرمایید؟

بله، فکر می‌کنم که در چند شعبه تهران و یکی از شعبات بوشهر و دامغان این اتفاق افتاده است و این حرکت زیبایی است، امیدوارم که این پویش ادامه پیدا کند و تمام شعبات کنگره۶۰ چه مسافران و چه همسفران در اردوی درختکاری شرکت کنند، چراکه این حرکت نمادین و عمل زیبا به ما همسفران یادآوری می‌کند همان‌طوری که برای زیبایی و نظم خانه خود تلاش می‌کنیم از طبیعت، زمین و هستی هم مراقبت کنیم؛ زندگی جاری است و بدانیم که درختان بخش جدا نشدنی از زندگی ما هستند آن‌ها نفس زمین می‌باشند و ما با کاشتن نهال‌های کوچک به زمین جان تازه‌ای می‌بخشیم.
با درخت سبز گردد این زمین
شادی و گل آرد این نازنین
خوش بکاریم هر درختی یادگار
با درختی زندگی زیبا و زین

کلام آخر:

از بنیان کنگره۶۰ آقای مهندس دژاکام و خانواده محترم ایشان سپاسگزاری می‌کنم که چنین بستری را برای آموزش ما فراهم نمودند امیدوارم که بتوانم با فراگیری آموزش‌ها و با آگاهی کامل به طبیعت عشق بورزم. از آقای مهندس آموختیم که با زمین، طبیعت و تمام هستی مهربان باشیم تا ثمره آن را در زندگی خود که با کسب انرژی از طبیعت دریافت می‌کنیم را داشته باشیم امیدوارم من هم بتوانم به عنوان کوچک‌ترین عضو کنگره۶۰ شاگرد خوب و اثرگذاری باشم.

تهیه مصاحبه: تیم مصاحبه‌ کننده (همسفران فریبا، فرح، ریحانه، سایه)
تنظیم و ارسال: همسفر نفس رهجوی راهنما همسفر آرزو (لژیون یازدهم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی امام‌قلی‌خان

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .