درختکاری؛ یکی از آیینهای کهن به حساب میآید که در روزگار ما توجه چندانی به آن نمیشود. در گذشته انسانها امر درختکاری را جزیی از اعمال واجب و روزمره خود میدانستند؛ زیرا بیشتر انسانها کشاورز یا دامدار بودند که این مشاغل ارتباط مستقیم با درخت و گیاهان داشت؛ پس به همین دلیل از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بود. در زندگی شهرنشینی و صنعتی امروز از این سنت دور شدیم و میبینیم چه لطمهها و آسیبهایی به موجودات و انسانها وارد شده است.
استاد امین در سیدی درخت فواید آن را برای ما برشمردند، یکی از مزایای وجود درخت بر روی زمین حیات است که میبینیم کرهزمین با وجود درختان است که به یک موجود زنده تشبیه میشود و درختان حکم ریههای زمین را دارند.
این درختان و گیاهان هستند که خوراک را برای موجودات زنده محیا و قابل استفاده میکنند؛ یعنی ما اگر احتیاج به آهن، کلسیم، فسفر و غیره داشته باشیم این گیاهان و درختان هستند که این مواد را از خاک دریافت میکنند و به سهولت در اختیار تمام موجودات زنده میگذارند.
شرایط آب و هوایی هر منطقه بسته به نوع پوشش گیاهی متغیر است، ما مشاهده میکنیم در مناطقی که درختان زیاد هستند، مانند شمال کشور بارندگی بسیار زیاد است و در مناطق کویری که پوشش گیاهی کمی دارند بارندگی هم در آن مناطق کم خواهد بود.
حال کنگره۶۰ با این شعار که «دیگران کاشتند و ما خوردیم، ما بکاریم تا دیگران بخورند» این حرکت عظیم را آغاز کرده است. ما همسفران و مسافران در کنگره۶۰ به این آگاهی رسیدهایم که اگر تا این لحظه از زندگی هر تخریبی به طبیعت وارد کردهایم باید آن را جبران کنیم؛ پس هر ساله مسافران در اردوهای درختکاری شرکت میکنند نهالی میکارند و در ادامه از آن نهال مراقبت و حراست میکنند تا هم جبران خسارتی از طبیعت کرده باشند و هم شاهد رشد و تغییر آن باشند.
آقای مهندس دژاکام همیشه در سخنان خود یادآور میشوند؛ که انسان باید همیشه از طبیعت الگوبرداری کند که یک درخت چگونه با کمترین امکانات بهترین و مرغوبترین محصولات را بهوجود میآورد. انسان باید بیاموزد در این چرخه از حیات تنها نباید مصرفکنندهای بیمصرف باشد و هر چه دریافت میکند به بهترین شکل باید باز پرداخت داشته باشد.
در کنگره۶۰ بازپرداخت و جبران خسارت به شیرینترین اشکال انجام میشود. جبران خسارت از طبیعت با کاشت درخت و بذرهایی که برای بیابانزدایی در دل خاک میکاریم تا زمین سبزتر و زندهتر شود. جبران خسارت از جامعه با شرکت در لژیون مالی که مانند برگهای درخت کنگره۶۰ هستند و باعث طراوت و زندگی میشود که با این مبالغ میبینیم و شاهد هستیم که شعب کنگره۶۰ روز به روز به تعدادشان افزوده میشود و مصرفکنندگان و خانوادههای زیادی از دام اعتیاد رها خواهند شد. در آخر هم جبران خسارت از خود که با خدمت در هر جایگاهی ذره ذره از آن قبل خود فاصله میگیریم و به طرف تکامل حرکت میکنیم.
زمانی که من همسفر مملو از ضدارزشیها بودم که بدترین آن مصرف قلیان بود که به گفته آقای مهندس دژاکام: «دود قلیان صدها برابر بیشتر از سیگار به جسم و طبیعت آسیب میرساند» حال با شروع سفر این امکان برای من فراهم شد تا ابتدا خود را درمان کنم و بعد اذن خدمت در جایگاه راهنمای درمان نیکوتین همسفران به من عطا شد تا جبران خسارت از جامعه خود کنم.
حال باید به جبران تمام آن درختانی که هم با چوبشان ذغال درست میکردم و هم با دود قلیان باعث آلودگی هوا و خسارت به درختان میشدم، درختانی در دل خاک بکارم تا جبران خسارت از طبیعت هم کرده باشم.
استاد امین فرمودند: انسان با هستی همانگونه رفتار میکند که با خودش رفتار میکند؛ به طور مثال کسی که درونش پر از خرابی و آلودگی باشد برایش سخت است که بپذیرد نباید در طبیعت زباله ریخت یا نباید تخریب به وجود آورذ؛ اما انسانی که درون آرام و مشخصی داشته باشد به راحتی به طبیعت اطراف خود عشق و اهمیت میدهد.
درختکاری در کنگره۶۰ به شکرانه سلامتی و آرامش درون انجام میگیرد که فرد بعد از رهایی و سلامتی به نشان حرکتی درونی و بیرونی این امر مهم را انجام میدهد و یکی از وظایف مهم و خطیری که در امر درختکاری بر عهده مسافران است رسیدگی، آبیاری و مراقبت از درختی است که کاشتهاند.
منبع : اپلیکشن دژاکام ( سی دی درخت و درختکاری) و جلسات چهارشنبه آکادمی
تایپ و نگارش: راهنما ویلیام وایت همسفر ندا (لژیون سردار)
رابط خبری: همسفر مریم، رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون سردار)
ویرایش و ارسال: همسفر زهرا، رهجوی راهنما همسفر لیلا (لژیون سردار)
همسفران نمایندگی صادق قم
- تعداد بازدید از این مطلب :
83