برداشت همسفر اکرم رهجوی راهنما همسفر فهیمه (لژیون پنجم) از سیدی «وادی نهم بخش سوم»:
در فرهنگهای مختلف قضیهای وجود دارد که در فرهنگ ایران خیلی قویتر است و آن فتوّت و جوانمردی است. بشر امروز این فتوّت و جوانمردی را زیر پا له میکند و به آن توجهی ندارد. امروزه اگر کسی توان آن را داشته باشد به دیگری زور میگوید و همه امکانات خوب را برای خود و خانوادهاش میخواهد که این کار درستی نیست. در صورتی که همین فتوّت و جوانمردیست که سیستم کنگره را حفظ کرده است. کسانی که به کنگره میآیند؛ قطعاً با حال خراب وارد میشوند و وقتی به درمان میرسند، دست دیگری را میگیرند و به او کمک میکنند تا از تاریکی به طرف نور حرکت کند و این خود جوانمردی است.
در این وادی در مورد عدالت هم صحبت شده است. عدالت؛ یعنی تعادل یا به عبارتی هر چیزی در جای خودش باشد. به این منظور آنهایی که خدمت میکنند با آنهایی که خیانت میکنند با هم برابر نیستند. در نقطه تحمل هم مسئله فتوّت و جوانمردی را باید حفظ کنیم و اگر کسی احتیاج به کمک داشت؛ حتماً به او کمک کنیم. انسانها یک شبه نمیتوانند نقطه تحمل خود را بالا ببرند در این راه اول باید تزکیه و پالایش صورت بگیرد که نیاز به سالها آموزش دارد. این آموزشها را باید در زندگی کاربردی کنیم تا ذرهذره نقطه تحمل خود را بالا ببریم.
برای اینکه نقطه تحمل خود را بالا ببریم، علاوه بر آموزش باید از سد رنجها و سختیها و نیروهای تخریبی و بازدارنده عبور کنیم. انسان برای رسیدن به شجاعت باید از ترس، برای رسیدن به ایمان از کفر و برای رسیدن به نور از تاریکی عبور کند و این کاری است هم سخت و هم سهل. برای این میگوییم سخت؛ چون نیاز به زمان دارد و علت سهلبودن این است باید با برنامه پیش برویم و راه را پیدا کنیم. در زندگی روزمره ما، مشکلات زیادی وجود دارد که ما آن را لعنت خدا میدانیم؛ ولی وقتی از آن مشکل عبور میکنیم، میفهمیم که آن مشکل، رحمت خدا بوده است. وقتی میگوییم نیروهای تخریبی و بازدارنده، نیروهای مکمل هستند این نیست که بگوییم اینها همه خوب است و باید حواسمان به آن باشد. اگر حس انسان قوی شود؛ ولی قدرت تحمل آن را نداشته باشد، باعث انفجار و تخریب میشود.
در مورد مصرف موادمخدر هم اگر حس قوی و نیرومند شود و فرد مصرفکننده تحمل نداشته باشد، باعث انفجار درونی او میشود. افرادی هستند که با رفتن به کلاسهای گوناگون حسهای خود را در مدت زمان کم قدرتمند میکنند تا برای خودشان کسی شوند؛ ولی آنها با این کار جایگاه حواس، ادراکهای خودشان را ندانسته تغییر دادهاند. جایگاه حواس شامل پنج حس درون و پنج حس بیرونی است. وقتی حسهای بیرونی بخواهند کاری کنند؛ باید حسهای درونی از کار بیفتند. به طور کلی انسان اگر بخواهد در جایگاهی قرار بگیرد؛ باید اول نقطه تحمل خود را با آن جایگاه برابر کند تا برای خود و دیگران مشکلی به وجود نیاورد.
ویرایش: همسفر عصمت رهجوی راهنما همسفر فهیمه (لژیون پنجم)
ویراستار و ارسال: نگهبان سایت همسفر فهیمه
همسفران نمایندگی بیهقی سبزوار
- تعداد بازدید از این مطلب :
119