تکامل در جهت مثبت زمانی انجام میشود که پایه مثلث و قاعده آن حتماً محبت باشد، امکان ندارد کسی در تکامل به مرحله بالایی برسد و فاقد محبت باشد؛ وقتیکه محبت وجود داشته باشد بقیه چیزها هم ذرهذره به وجود میآید کردارها، نگاهها و شنیدنها همه تغییر میکند؛ اگر نفرت و کینه درون انسان وجود داشته باشد در جهت منفی حرکت کند پیشرفت نخواهد کرد؛ وقتی انسان در مشکلات قرار دارد دائماً دلتنگ است و میخواهد حل کند برایش بسیار سخت است.
استاد میگوید: محبت آغاز و پایان ندارد ما باید مفهوم آن را درک کنیم؛ یعنی اینکه ما از روز ازل بودهایم؛ وقتی روز الست که ما گفتیم قالو بلا از همان روز، یک مرحله آغاز شد؛ هیچ وقت از بین نمیرویم؛ چون طبیعت، نیروهای خودش را از بین نمیبرد و مرتب در حال کامل شدن میباشد و دانش خود را تکمیل میکند؛ پس محبت هم از قبل شروع شده است محبت یک نوع درس و آموزش است؛ اگر محبت نباشد انسان به صراط مستقیم نمیرسد. حالا چرا باید تکامل پیدا کنیم؟ برای اینکه به آرامش درون برسیم حالا چه چیز تعیین کننده است؟ پول! البته که اینطور نیست افکار و اندیشه ما تعیین کننده است شاید کسی پول نداشته باشد؛ اما احساس خوشبختی و آرامش کند کسی هم پول داشته باشد؛ ولی با قرص به خواب برود؛ هیچ لذتی از زندگی خود نبرد؛ پس افکار ما تعیین کننده است.
سهروردی در مورد محبت میگوید: محبت بر پایه معرفت است؛ اگر دانش در جهت منفی باشد معرفت در جهت منفی، در جهت خیر باشد معرفت در جهت خیر است. همه چیز در جهان به سه قسمت تقسیم میشود. در جهانبینی گفتیم دانایی از سه ضلع آموزش، تفکر و تجربه تشکیل شده است آموزش، سه قسمت دارد آموزش صحیح، آموزش غلط و آموزش خنثی میباشد آموزش غلط؛ مانند این است که میگویند اعتیاد پیشرونده، لاعلاج و مرموز است؛ البته ما آن را با تنظیم کردن ژنها درمان میکنیم. تفکر هم از سه قسمت تشکیل شده است، تفکر صحیح، تفکر غلط و تفکر خنثی میباشد تفکر غلط، شما را به طرف یک مسئله منفی میبرد و پافشاری میکند که این افکار منفی درست است. تجربه به سه قسمت تقسیم میشود، تجربه صحیح، تجربه غلط و تجربه خنثی میباشد؛ اگر انسان آموزش غلط، تفکر غلط و تجربه غلط انجام دهد؛ بعد با شکست مواجه شود متوجه اشتباه خود میشود و درس میگیرد.
من گفتهام جهان پزشکی در مورد اعتیاد به نقطه صفر هم نرسیده است؛ اگر میرسید آن را درمان میکرد ما آزمایشاتی را روی موشها انجام دادهایم آنها را معتاد کردیم یک گروه را با سقوط آزاد ترک دادیم یک سری را با نالکسون و نالترکسون ترک دادیم یک سری را با B2 و متادون، تعدادی را به روش Dst درمان کردیم. در سقوط آزاد، برگریزان سلولی اتفاق میافتد؛ یعنی سلولها یک طول عمری دارند؛ بعد از مدتی باید از بین بروند مرگ سلولی، در سقوط آزاد به خوبی اتفاق نمیافتد. فاکتور رشد فعال میشود، تومورهای مختلف رشد میکند و شوک به جسم وارد میشود. کسانی که سقوط آزاد ترک میکنند عمر کوتاهی دارند این یک تجربه غلط است که دائماً تکرار میشود.
وقتی دانایی به مرحله خوبی رسید پندار، گفتار و کردار هم تصحیح میشود زمانی که پندار و گفتار صحیح شد ایجاد محبت میکند به آرامش درون و شادی میرسیم؛ اگر درون شما شاد نیست باید بدانید که پندار، گفتار و کردار صحیح نیست به خاطر همین دانایی ما صحیح نیست. خداوند بهشت را وعده میدهد که همان شادی و آرامش درون است این یک پله است پندار سالم، گفتار سالم و کردار سالم؛ یعنی اینکه همه اینها به خیر ختم شود.
در وادی۱۴ مثلثی داشتیم به نام مثلث عشق که ضلعهای آن تشکیل شده از جاذبه، حس و سایه. سایه؛ یعنی چیزی باید باشد که من عاشق آن باشم جاذبه؛ یعنی چیزی از خود ساطع میکند که انسانها یک جاذبه دارند امواج را پخش میکنند و حس هم جاذبه را میگیرد. فرق محبت با عشق چیست؟ محبت هم همان مثلث را دارد؛ اما محبت عام و عشق خاص است از محبت عشق زاده میشود؛ وقتی محبت دارید همه را دوست دارید درختان را دوست دارید میدانید که بدون آنها نمیتوان زندگی کرد؛ اگر از محبت عشق به وجود آید بسیار ناب است؛ اگر نباشد توهمی بیش نیست. شالوده مثلث محبت، عشق و دانایی میباشد دانایی بر پایه حس است دوست داشتن به کلام نیست؛ بلکه در عمل است.
اگر میخواهیم به هدفی برسیم نزدیکترین راه صراط مستقیم است که انسان را به هدف میرساند؛ اگر در صراط مستقیم نباشیم راه ما به شر ختم میشود. انسان در هر شرایطی باید تلاش کند هرچه آگاهتر باشیم مسیر بهتری را انتخاب میکنیم و به هدفهای خوبی میرسیم. که همان صراط مستقیم میباشد؛ اما گاهی ما کارهای معنوی انجام میدهیم به جسم خود آسیب میزنیم جسم و روح هر دو باید تزکیه شوند.
نویسنده: همسفر نسیم رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون دوم)
رابط خبری: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون دوم)
ویرایش: همسفر منیژه رهجوی راهنما همسفر منیره (لژیون ششم)
ارسال: راهنمای تازه واردین همسفر نازنین
همسفران نمایندگی اسلامشهر
- تعداد بازدید از این مطلب :
109