English Version
This Site Is Available In English

باید بدانی که چه درختی می خواهی بکاری

باید بدانی که چه درختی می خواهی بکاری

هشتمین جلسه از دوره‌ بیستم کارگاه‌های آموزشی خصوصی کنگره۶۰ نمایندگی گنجعلی خان کرمان؛ به استادی مسافر جواد نگهبانی مسافر مسعود و دبیری مسافر رضا با دستور جلسه " هفته درختکاری  " سه‌شنبه ۱۴  اسفند ماه ۱۴۰۳ راس ساعت ۱۷ آغاز به کار نمود.
سخنان استاد:

خداوند رو شاکر و سپاسگزارم که امروز در کنار شما دوستان هستم و امیدوارم حال همگی خوب باشد. اول از همه از جناب مهندس دژاکام تشکر می‌کنم که این بستر را فراهم نمودند تا من جواد به درمان و حال خوب برسم. از راهنمای خوبم آقا سینا تشکر می‌کنم اگر زحمت ها و  آموزش‌های ایشان نبود، امروز من نبودم که در این جایگاه خدمت کنم و حالم خوب باشد.
از آقا احسان، راهنمای درمان سیگارم، تشکر می‌کنم و همچنین از تمام خدمتگزاران شعبه.
اول فرارسیدن ماه رمضان را خدمت تمام دوستان تبریک عرض می‌کنم. امیدوارم که هر کسی در توان خودش بهترین بهره را از این ماه ببرد و بتواند نقطه تحملش را بالا ببرد.
از همین فرصت استفاده می‌کنم و تسلیت عرض می‌کنم خدمت آقا حسن، راهنمای محترم، بابت درگذشت پدر بزرگوارشان از خداوند متعال برای آن مرحوم آمرزش و برای ایشان تسلی خاطر و صبر مسئلت دارم.
دستور جلسه این هفته در مورد درختکاری است.
درختکاری فوایدی در روی کره زمین دارد. از تولید اکسیژن گرفته تا ز جذب مونوکسید کربن چه برای حیوانات و برای همه. یعنی رابطه مستقیمی دارد با زندگی انسان‌ها و همه حیوانات و جانوران.
آقای مهندس یک دستور جلسه قرار دادند تو کنگره ۶۰ به نام درختکاری. یک آموزش را به من رهجو می‌دهد که من باید جبران خسارت از طبیعت کنم. زمانی که مواد مصرف می‌کردم و هیچ حسی نسبت به محیط پیرامون خودم نداشتم اینجا وقتی می‌آیم و به تعادل و به اون حال خوب می‌رسم این حال خوب را زمانی می‌توانی درک کنی که بتوانی این حال خوب را به بیرون انتقال بدهی.
یعنی زمانی که من به اینجا می‌آیم و به درمان می‌رسم و به آن حال طبیعی تعادل از درون می‌رسم این زمانی اتفاق می‌افتد که بتوانم این حال خوب را به بیرون منتقل کنم به خاطر همین است که یکی از دستور جلسات در مورد درخت و درختکاری است.
حالا این درخت که من می‌کارم باید بدانم چه درختی می‌خواهم بکارم کجا بکارم با چه شرایط آب و هوایی باید مطابقت کند.
شما دیدید در اطراف کرمان چه سمت جوپار یا سمت باغین درخت‌هایی که بیشتر کاشته شدند اکثراً گز هستند. گز مقاومت بیشتری نسبت به دیگر پوشش گیاهی دارد. مثل درخت‌های کاج و این‌ها را روز درختکاری خودمون رفتیم دیدیم. اکثرا درخت‌های کاج کاشته بودند و اکثراً خشک شده بودند ولی اطرافش درختهای گز اکثرا سر حال و قبراق بودند
این بخاطر آن شرایط آب و هوایی منطقه است. چون از فرسایش خاک جلوگیری می‌کند از ورود ریزگردها و هوای آلوده جلوگیری می‌کند.
در کل نباید به منابع طبیعی اطراف خودمان خسارت بزنیم و این دستور جلسه این است  که من یاد بگیرم جبران خسارت بکنم و جبران خسارت نمی‌گوید فقط درخت بکاریم. در مورد زباله ریختن و ته سیگار ریختن و تمام اتفاقاتی که می‌تواند خسارت بزند به طبیعت.
من یادم هست یک زمانی که مصرف کننده بودم اوایل سخت بود بخواهم پیکنیک توی ماشین بگذارم. همیشه یه بطری الکل همراهم تو ماشین  داشتم.
یک سری داشتم می‌رفتم شهرستان زدم کنار الکل رو ریختم توی قوطی و گذاشتم جلوی فرش ماشین داشتم استفاده می‌کردم چون در خانه پدرم نمی‌توانستم استفاده کنم.  روی صندلی خودم نشسته بودم سیخ رو گذاشتم توی قوطی وقتی خواستم برش دارم سیخ گیر گرد به سوراخ قوطی و
افتاد روی کفپوش خب کفپوش لبه دار بود و  آتش الکل را دیده‌اید که چجوری می‌سوزد بعد آمدم پایین فرش رو بندازم بیرون. فرش رو انداختم بیرون، برعکس اطراف کلی گیاه بود. دیدید فصل بهار کاشته می‌شوند که دوام ندارند و سریع هم خشک می‌شوند ولی مثل بنزین عمل می‌کنند یعنی وقتی می‌گیرند خاموش کردنشان بسیار سخت است. من تا آمدم این‌ها را خاموش کنم دشت کلا آتش گرفت. تنها کاری که کردم چون آتش داشت به زیر ماشین می‌رسید، ماشین را جابه‌جا کردم و آمدم روی آسفالت و وایسادم نگاه کردم چون کاری از دستم بر نمی‌آمد.
این‌ها همه خسارت است. آن موقع من هیچ حسی درمورد محیط پیرامونم نداشتم حالا موادم را مصرف کنم بلند شوم و بروم.
اینجا وقتی به کنگره می‌آیم به حال خوب می‌رسم و به آن تعادل می‌رسم حس‌ام نسبت به جوی آب، نسبت به درختان، نسبت به اطرافم فرق می‌کند اگر فرق کرد من به تعادل رسیدم.


یک بار رفتیم جوپار یک پیکنیک دادیم یک بنده خدایی  پر کند. آن بنده خدا از ما حالش خراب‌تر بود نه وزنی نه هیچی همین‌طور داد دست ما و رفتیم. رفتیم زیر یک درخت نشسته بودیم که مصرف کنیم اینقدر گاز تو پیکنیک زیاد بود که سوپاپ بالای سر پیکنیک در رفت. وقتی در میره فشار گاز بسیار زیاده وقتی هم شعله از بالا بهش میگیره میشه مثل هوابرش یعنی در ظرف ۳۰ ثانیه که من به خودم آمدم درخت انار کلا پوستش ۲ سانت ۳ سانت سوخت.
این‌ها همه خسارت است. من باید این‌ها را یاد بگیرم و بتوانم با کاشتن درخت و نگهداری از آن‌ها یک جبران خسارتی بکنم لااقل حال خودم خوب باشد شرمنده نباشم نسبت به آن روزهایی که مصرف‌کننده بودم‌‌.

برای کاشتن درخت هم می‌گویند باید بدانی که چه درختی می‌خواهی بکاری؟ کجا می‌خواهی بکاری؟ درختانی مثل اقاقیا یا درخت هایی مثل کاج سوزنی و اوکالیپتوس این‌ها بیشتر آسیب‌زا هستند. هر کدام‌شان مثل اوکالیپتوس خسارتی می‌زند به زیرساختهای شهری مثل آب و گاز و تلفن و منابع تغذیه خاک رو خیلی سریع جذب می‌کند یا مثلا اقاقیا پشه و شته تولید می‌کند و برای زنبور عسل کاملا سمی است. این‌ها یک سری آگاهی‌های جزئی است که برای درختی که می‌خواهی بکاری باید داشته باشی. درختی هم که می‌کاری باید جایی باشد که توی مسیر باشد تا بتوانی به آن سر بزنی.
زمانی درقبال آن درخت من مسئولیتم را انجام می‌دهم که آن را آبیاری کنم به آن برسم و شاهد بزرگ شدنش باشم و اینها را من تا قبل از اینکه در کنگره باشم به هیچ عنوان دقت نمی‌کردم و مواد اجازه نمی‌داد که من بخواهم در مورد درخت و جوی آب حسی داشته باشم.
امیدوارم که بتوانم آموزش‌های کنگره را بگیرم، خدمت کنم و حال خودم و اطرافیانم رو از چیزی که هست بهتر کنم.
ممنون از این که حرف من را گوش دادید تشکر می‌کنم.

 

عکس:مسافر سعید مرزبان خبری 

ویرایش:مسافر یوسف لژیون دهم 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .