جلسه اول از دوره سوم کارگاههای آموزشی خصوص همسفران نمایندگی رازی به استادی راهنما همسفر ماهرخ، نگهبانی همسفر طاهره و دبیری همسفر سکینه با دستور جلسه «درختکاری» روز سهشنبه ۱۴ اسفندماه ساعت ۱۶:۰۰ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:
طاعات و عبادات همه دوستان و عزیزان مورد قبول حق تعالی. امیدوارم که این ماه، ماه پر برکتی برای همگی باشد و دستاوردهای معنوی زیادی را برای همه به همراه داشته باشد. دستور جلسه این هفته درختکاری است. از آنجایی که در کنگره ما آموزش دیدیم که آقای مهندس تعبیه کردند. این قوانین را که هر ساله در اسفند ماه طبق یک برنامهریزی که توسط اشخاص مشخص شده؛ دیدهبانان و اردوبانان انجام میشود. مسافران و به تازگی همسفران هم می توانند در درختکاری شرکت کنند. از آنجایی که آموزش گرفتیم همه عملکردها و تمام قوانین هستی دو تا صور دارد، یکی صور آشکار و یکی صور پنهان. صور آشکار آن این است که در یک زمان مناسب یک بذر مناسب و در محیط مناسب یک عملی انجام میشود که به آن درختکاری میگویند و اگر بخواهیم در صور پنهان جنبههای آن را بررسی کنیم، چند تا از جنبههایی که خیلی برای خود من جالب بود، اول این که درختکاری تاریخچهای دارد. ما در ایران باستان از زمان زرتشت که درخت یک نماد مقدسی بود و عمل کاشت درخت خیلی برای آنها اهمیت داشت. در دوره صفویه باغ فین و باغ شازده ماهان دو تا از برجستهترین باغهای توسعه یافته اول ایران بودند که به عنوان فضای سبز ثبت شد و در دوره معاصر که به این صد سال اخیر گفته میشود در پانزدهم اسفند ماه درختکاری انجام میشود. یکی از نکتههای مهمی که درختکاری برای ما دارد هورمونهای استرس و اضطراب را در ما کاهش میدهد، مهمترین هورمون که هورمون کورتیزول است در بدن ما کاهش مییابد. علم ثابت کرده که پیادهروی در فضای سبز باعث میشود که ضربان قلب کاهش پیدا کند و حفظ آرامش در ما افزایش پیدا کند. ترشح دو هورمونی که ما خوب میشناسیم دوپامین و سروتونین در فضایی که طبیعت و درختان وجود دارند ترشح میشود که در ما حس خوشبختی و شادی ایجاد میکند.
تمام کسانی که در نزدیکی درختان زندگی میکنند، علم ثابت کرده که حس افسردگی کمتری را تجربه میکنند. ما وقتی از خانه بیرون میآییم در اجتماع خیلی درخت میبینیم. برای خود من وقتی این مطلب را خواندم تازه یک فلش بک خورد که ببینم چرا هیچ وقت دقت نمیکردم؟ فقط جنبه زیبایی دارد ولی درختانی که در جامعه و در اجتماع کاشته میشود یکی از دلایلش این است که ارتباط اجتماعی برای ما فراهم میکند حس تعالی به ما میدهد حس این که ما به جامعه تعلق داریم را به ما میدهد، فقط جنبه زیبایش نیست. جنبه دیگری که خیلی تاثیرگذار است طبیعت و درختان این است که حس مسئولیت پذیری و رشد شخصی به ما میدهد. وقتی ما یک درختی را میکاریم در ما حس مسئولیت پذیری رشد میکند. وقتی که من این مطلب را خواندم دیدم که اگر آقای مهندس اصرار دارند که حتماً این عمل انجام شود این است که می خواهند حس مسئولیت را در ما رشد بدهند. حس بعدی که در ما ایجاد میشود حس خلاقیت و حس تمرکز ما وقتی در طبیعت قرار میگیریم و در کنار درختان قرار میگیریم حس تمرکزمان قوی میشود و خستگی ذهنمان گرفته میشود. یکی از چیزهای مهم دیگرش این است که سیزده به در را همه دوست داریم دلیل این است که وقتی همه در کنار همدیگر و در طبیعت قرار میگیریم حس هم نوع دوستی به ما دست میدهد آن هم باز مدیون سبزی طبیعت هستیم و در نهایت این که میگویند: طبیعت مام است و باید آن را الگو قرار دهیم. درخت برای ما نماد این است که با نگاه کردن به رشد یک درخت به این نتیجه میرسیم که برای تغییرات مثبت صبر و تلاش نیاز است که بتوانیم به آن درخت زیبا تبدیل بشویم. امیدوارم که در زندگی همگی به آن درخت زیبا تبدیل بشویم و سرسبز در کنار یکدیگر لذت ببریم و یک روزی بشود که زیر سایه درخت زندگیمان بنشینیم و از محصول آن درخت زیبا بتوانیم بهترین استفاده را کنیم. ممنون که به صحبتهای من توجه کردید.
اهدای لوح تقدیر اعضای لژیون سردار

رهایی همسفر بانو رهجوی راهنما همسفر ماهرخ لژیون اول)

.jpg)
مرزبان کشیک: همسفر اعظم
عکاس: همسفر ساناز رهجوی راهنما همسفر سارا (لژیون سوم)
تایپ: همسفر مهدیه رهجوی راهنما همسفر ماهرخ (لژیون اول)
ویراستاری و ارسال: راهنمای تازه واردین همسفر رقیه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی رازی
- تعداد بازدید از این مطلب :
155