جلسه یازدهم از دوره هشتم کارگاههای آموزشی خصوصی همسفران کنگره ۶۰ نمایندگی خیام با استادی همسفر زهره، نگهبانی همسفر زهرا و دبیری همسفر سکینه با دستور جلسه «درختکاری» روز دوشنبه ۱۳ اسفندماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۰۰ آغاز به کارکرد.

خلاصه سخنان استاد:
رمزها در رمضان است خدا میداند
برتر از فهم و گمان است خدا میداند
موسم بندگی چشم و زبان و گوش است
نه همین صوم دهان است خدا میداند
بارعام و همه مهمان خداوند کریم
ماه آزادی جان است خدا میداند
رمضان ماهی است که ناامیدی از درگاه خداوند رخت بر میبندد، این ماه پر خیروبرکت رمضان را به همه تبریک میگویم. چقدر خوشحالم که استادی این جلسه رادارم، اولین جلسه ماه مبارک رمضان و دستور جلسه درختکاری و قبولی عزیزان در آزمون راهنمایی، چون این راهنمایان باغبانانی هستند که درختان آفتزده را احیا میکنند. نکته خیلی جالب برای من این است که استاد جلسه دیروز یکشنبه مسافرم بودند و امروز من و این چند پیام دارد و خداوند را سپاسگزارم که به من فرصت داد یکبار دیگر زندگیام را بسازم.
درخت، امید زندگی، حیات ما برای چه به کنگره میآییم؟ برای اینکه احیا شویم چه از لحاظ ذهنی، جسمی، روحی و روانی، ما مانند یک درخت آفتزده بودیم که کنگره ما را احیا کرد. چقدر خوب است که در کنگره بمانیم و زکاتش را با کاشت درخت پرداخت کنیم. همینطور که ما از طبیعت استفاده میکنیم طبیعت هم از ما استفاده میکند. درختکاری نوعی بازپرداخت بدهی نسبت به طبیعت و جامعه است، قبل از باز پرداخت بدهی به جامعه و طبیعت در ابتدا باید شخصی بدهی خود و خانواده را پرداخت کنیم.
این پروسه زمانی همان سفر اول است که تقریباً ۱۱ ماه طول میکشد. مسافرین سفر دوم میتوانند در اردوهای درختکاری شرکت کنند چرا؟ چون حالشان خوب شده است زمانی که مصرفکننده بودند مرتباً در حال تخریب بوده و تمام ذهن، فکر و جسمشان درگیر مکانی بود که بتوانند در آنجا مواد مصرف کنند؛ اما حالا چه؟ الان که حال او خوب است و کنگره او را درمان نموده است باید دنبال مکانی باشد که آنجا را آباد کند.
پس باید در کنگره بمانیم و تکتک عزیزان یک نهال بکارند تا زمین احیا شود و این آبادانی و جهانیشدن کنگره که آرزوی مهندس است یکقدم به آن نزدیک شویم. درختان نبض کره زمین هستند؛ بنابراین ما و تمام موجودات زنده برای ادامه زندگی نیاز به اکسیژن داریم، طبق تحقیقات بهعملآمده، یک درخت کامل سالانه ۲۳ کیلو دیاکسیدکربن را میگیرد و ۲۸۰۰ کیلو اکسیژن پس میدهد که این معادل است با اکسیژن مورد نیاز دو انسان در طی سال.
اگر تصمیم به کاشت درخت داریم باید به چند نکته توجه کنیم که مبادا تخریب دیگری ایجاد کنیم و آن این است که به نوع درخت، شرایط آبوهوایی آن و مقدار ریشه و کودی که باید استفاده کنیم دقت زیادی داشته باشیم. بهعنوانمثال: برای ریشه باید دوبرابر گود باشد. وقتی درختی میکاریم؛ مانند نوزادی است که وارد زندگی ما میشود نیاز به مراقبت دارد اگر موضوعی هم برای یکی از اعضا خانواده پیش بیاید باید همینطور باشیم.
باتوجهبه زمانی که درخت را کاشتیم، میتوانیم تغییراتی که در درخت ایجاد میشود را پس از گذر زمان متوجه شویم. دیدهبان محترم آقای بابک لطفی بیان کردند: یک درخت هرچه پربارتر متواضعتر و متواضعترین درختی که من دیدم درخت کنگره ۶۰ است. این تک درخت اکنون تبدیل به باغی بزرگ شده است؛ چون ریشهای قوی دارد و آن ریشه جناب مهندس است.

مرزبانان کشیک: مسافر علی و همسفر سمیه
تایپ: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر فاطمه لژیون (سوم)
ویرایش و ارسال: همسفر مهین رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون هفتم)
همسفران نمایندگی خیام نیشابور
- تعداد بازدید از این مطلب :
331