English Version
This Site Is Available In English

پایه محبت، معرفت و دانایی است

پایه محبت، معرفت و دانایی است

سلام دوستان فاطمه هستم یک همسفر:

آقای مهندس در فایل صوتی معرفت می‌فرمایند که تکامل در جهت مثبت زمانی انجام می‌شود که پایه آن محبت باشد؛ امکان ندارد کسی در مرحله‌ انسانی فاقد محبت باشد و به تکامل بالا برسد. اکنون این پرسش مطرح می‌شود: چرا انسان باید به تکامل برسد؟ برای این‌‌که به آن آرامش درون دست پیدا کند. محبت به لمس و گفتار نیست؛ پایه محبت، معرفت و دانایی است. محبت آغاز و پایان مشخصی ندارد؛ این دوست داشتن‌‌ها ممکن است از گذشته‌‌‌‌ها باشند.

طبق تعریف استاد امین، مثلث دانایی ۳ ضلع دارد؛ آموزش (دانش و سواد)، تفکر و تجربه. همه‌چیز در هستی برای تعریف کردن ۳ قسمت دارد و آموزش نیز شامل ۳ قسمت است که شامل آموزش درست، آموزش غلط و آموزش به‌صورت خنثی است. انسان نیز برای معرفی ۳ قسمت دارد؛ آدم خوب، آدم بد و آدم متوسط. انسان ممکن است آموزش غلط ببیند؛ بعد روزی متوجه شود که کجای کار او اشتباه بوده است و از این موضوع درس بگیرد.

زمانی که دانایی به مرحله خوبی رسید چه اتفاقی می‌افتد؟ باعث ایجاد پندار، گفتار و کردار صحیح در ما می‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. ابتدا افکار مثبت شکل می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گیرند. زمانی که پندار صحیح شد، دیگر به کسی صدمه و ضربه نمی‌‌‌‌‌‌‌‌زنیم. در ادامه که گفتار صحیح شد به کسی زخم‌زبان نمی‌زنیم. درنهایت اگر کردار سالم باشد، زمانی که قولنامه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای نوشتیم روی قول و قرار خود می‌‌‌‌‌‌مانیم و به کسی خیانت نمی‌‌‌‌‌‌کنیم. این خود ایجاد محبت می‌‌‌کند و منجر به آرامش و شادی درون می‌‌‌‌‌شود. ما باید بدانیم که دلیل فقدان آرامش درون، صحیح نبودن پندار، گفتار و کردار ما است.

مثلثی به نام عشق وجود دارد که جاذبه، حس و سایه‌ها ۳ ضلع آن را تشکیل می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهند. آن چیزی که منجر به عاشق شدن ما می‌شود، وجود سایه است که جاذبه دارد؛ مانند بوی گل، رنگ گل یا یک صفت در انسان که ما عاشق آن می‌‌‌‌‌شویم. حس نیز وسیله‌ای است که ما با آن جاذبه را دریافت می‌‌‌‌‌کنیم.

فرق محبت و عشق این است که محبت عام به‌صورت کلی است و عشق خاص از اوج محبت زائیده می‌‌‌‌‌‌‌شود. شاید پرسیده شود که دلیل دوست داشتن چیست؟ برای این‌‌‌که بدون آن نمی‌توانیم زندگی کنیم؛ بنابراین زمانی که محبت درون ما وجود دارد علاوه بر افراد، همه هستی را دوست داریم و می‌دانیم که محبت و علاقه به بیان نیست، بلکه در رفتار و کردار ما مشخص می‌‌شود.

نویسنده: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر آذر (لژیون سوم)
ویراستاری: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر آذر (لژیون سوم)
ارسال: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر سمانه (لژیون دهم)
همسفران نمایندگی دهخدا قزوین

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .