English Version
This Site Is Available In English

هدف از درختکاری تأمین اکسیژن و هوای پاک است

هدف از درختکاری تأمین اکسیژن و هوای پاک است

همسفر خاطره:

دستور جلسه "درختکاری" مثل تمام دستور جلساتی که آقای مهندس در لیست دستور جلسات کنگره۶۰ قرار دادند؛ از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در واقع در پس هر کدام از این دستور جلسات، تفکر بسیار عمیقی وجود دارد. درخت نماد آبادانی، سرسبزی و پاکی است. در کنگره۶۰ هر سال اردوی درختکاری برگزار می‌شود. مسافران باید پس از رهایی، درخت یا نهالی بکارند و در فصل گرما به این نهال‌ها رسیدگی کرده و آبیاری کنند. درختان به ما انرژی می‌دهند و ما نیز باید هر سال لااقل یک درخت بکاریم تا بتوانیم با این عمل نیک، جبران خسارت کنیم. جبران خسارت فقط مختص انسان‌هایی که اعتیاد داشته‌اند نیست، بلکه من همسفر هم با نا آگاهی‌هایی که داشتم، باعث شده‌ام به طبیعت آسیب بزنم؛ مثلا زمانی که برای تفریح بیرون می‌رفتیم زباله‌ها را در طبیعت رها می‌کردیم و این عمل ناخوشایند نه تنها به درختان بلکه به حیوانات هم آسیب جدی وارد می‌کرد، حتی گاهی منجر به مرگ خیلی از این حیوانات می‌شد. آقای مهندس بیان می‌کنند اگر بخواهیم برای مدت کوتاهی انسان‌ها را از کره زمین حذف کنیم چه اتفاقی خواهد افتاد؟ تصورش را بکنید! تمام کره زمین سبز خواهد شد. منظور  این است که ما انسان‌ها علت از بین رفتن درختان و سرسبزی کره زمین هستیم. همان‌گونه که یک نوزاد متولد می‌شود و برای رشد او تلاش و رسیدگی می‌شود؛ از طرفی این نوزاد به تغذیه مناسب نیاز دارد؛ به یک درخت هم باید رسیدگی شود تا بتواند به‌ خوبی رشد کند و به یک درخت تنومند تبدیل شود. درختان، ریه کره زمین هستند. امیدوارم که ما اعضاء کنگره۶۰ بتوانیم هر سال درختان زیادی بکاریم و زمینی سرسبز و آباد داشته باشیم. به قول استاد امین: هر کسی که دوست دارد به سرسبز بودن طبیعت کمک کند؛ قطعاً این شخص درونش پالایش شده و به آبادانی بیرون از خودش فکر می‌کند. آقای مهندس از جهات مختلف به فکر احیاء ما هستند تا بتوانیم با آموزش‌هایی که گرفتیم جبران خسارت کنیم و بهشتی زیبا و پاک برای خودمان بسازیم.

همسفر زهرا:

هفته درختکاری را خدمت آقای مهندس و همه خدمت‌گزاران کنگره۶۰ تبریک و تهنیت عرض می‌کنم؛ به‌ ویژه خدمت‌گزاران شعبه اسبیکو. آقای مهندس با تفکر ژرف و عمیق خود هر تصمیمی که می‌گیرد و آن را به عمل می‌رساند، حتماً چندین موضوع پشت آن نهفته است. چندین سال است که هفته درختکاری به ما یادآوری می‌شود و یک هفته را به نام هفته درختکاری نام‌گذاری نموده است؛ چرا که به قول خود ایشان ما باید از طبیعت الگو بگیریم و بهترین الگو برای همه ما طبیعت است. تیتر وادی۱۲ (آخر امر، امر اول اجرا می‌شود) یعنی چه؟ این‌که اگر من هر خواسته و هدفی داشته باشم ابتدا باید بذر آن را در درون خود بکارم، کم‌کم زمان بدهم و آموزش بگیرم تا آن خواسته به عرصه عمل برسد، اگر پروسه زمان نباشد این بذر و یا خواسته به بار نمی‌نشیند و یا ناقص می‌ماند. باید زمان بدهیم تا تغییر و تبدیل و در نهایت ترخیص اتفاق بیفتد. اگر من بخواهم بذر گندم بکارم باید ۹ ماه زمان بدهم و مراقبت لازم داشته باشم تا به عمل برسد و بتوانم از آن استفاده مطلوب داشته باشم. هفته درختکاری از اول تا دهم اسفند ماه است و مسافری که از نظر جهان‌بینی، آموزش نسبی گرفته و یک سال از شروع سفرش گذشته می‌تواند در این امر مهم سهیم باشد. حال این سوال پیش می‌آید که چرا باید درخت بکاریم؟ کاشت یک درخت مثل احیای یک انسان است و وقتی یک انسان احیاء شود مثل این است که همه انسان‌های هستی احیاء شده‌اند؛ به این صورت است که بذر و یا نهال را می‌کارند و آن را نشان می‌کنند که در چه مسیری است و مرتب از آن مراقبت و نگه‌داری می‌کنند تا کم‌‌کم در دل تاریکی، بذر خودش را بشکافد و از دنیای تاریک به بیرون سر در بیاورد، دقیقاً مثل خود من که از آن دنیای تاریکی و ظلمانی خودم به دنیای روشنایی آمدم و احیاء شدم. نکته بعدی این‌که سال‌های سال من به خودم، خانواده‌ام و به جامعه‌ام خسارت وارد کرده‌ام برای جبران خسارت باید هر سال هر چه در توان دارم درخت بکارم تا با کاشتن هر درخت، هم از آلودگی هوا کمی بکاهم و هم جبران خسارت کنم. به نظر من این عمل، بسیار پسندیده و زیبا است؛ چرا که با کاشت درخت، آرام‌آرام شاهد بارور شدن این درخت هستیم و این بارور شدن برای من لذت و شیرینی زیادی دارد. از این‌که بتوانم در طبیعت مثمر ثمر باشم بسیار احساس خوبی دارم. من هر سال چند نهال در نزدیکی محل زندگی‌ام می‌کارم. متأسفانه چند بار رهگذران، آن‌ها را از بین برده‌اند، ولی باز هم تکرار می‌کنم؛ چرا که کنگره۶۰ انسان‌ها را احیاء و زنده می‌کند و احیاء کردن را به من آموخته است. من این حس زیبا را دوست دارم. امیدوارم روزی برسد که ما همسفران هم بتوانیم در این امر قشنگ و دوست داشتنی سهیم باشیم و مثل مسافران بتوانیم به طبیعت برویم و در این عمل عظیم و شایسته، سهمی کوچک داشته باشیم. امیدوارم روزی همه ما به این باور برسیم که وقتی به طبیعت، برای تفریح می‌رویم به درختان آسیب نرسانیم و اگر زباله‌ای داریم در طبیعت رها نکنیم؛ چون این‌گونه رفتارها، ضدارزش به حساب می‌آیند و به طبیعت آسیب می‌زنند. از آقای مهندس  سپاس‌گزارم که یکی از دستور جلسات سال را به نام درختکاری نام‌گذاری کردند که من پی ببرم کاشتن، زنده کردن و شاهد این شکوفایی بودن چه‌قدر مهم است، امیدوارم امسال هم این سعادت و توفیق را داشته باشیم و لذت آن را تجربه کنیم.

همسفر مارال:

اسفند ماه، فصل درخت‌کاری و بیدار شدن درختان است. هر جایی درخت باشد زندگی هم است. درخت‌کاری در ایران پیشینه‌ای قوی دارد و جزء سنت‌های دیرینه باستانی بوده و است. در واقع با کاشتن یک درخت در اسفند ماه که فصل زایش زمین است به پیشواز بهار و زیبایی طبیعت می‌رویم. در کنگره۶۰ افرادی که وارد سفر دوم شده‌اند در اردوی درختکاری شرکت می‌کنند. هر سال مسافران با کاشتن درخت در طبیعت و یا در باغچه حیاط جبران خسارت می‌کنند. مسافران بعد از کاشتن درخت از آن مراقبت می‌کنند و برای احیاء محیط زیست و طبیعت، قدم بر می‌دارند. هدف از درختکاری تأمین اکسیژن و هوای پاک است. هر درختی که کاشته می‌شود مزایای زیادی برای ما دارد؛ از جمله تصفیه هوا، سایه درخت، میوه درخت و چوب درختان که استفاده‌های زیادی دارد. اگر درختان نبودند جنگل هم نبود. همان‌گونه که درخت در فصل پاییزِ برگ‌ریزان، برگ‌هایش زرد می‌شود، خشک می‌شود و می‌ریزد با آمدن بهار، شکوفه می‌دهد و برگ‌های جدید می‌دهد و جان می‌گیرد، انسان هم باید از درختان الگو بگیرد و تک‌تک صفات بد و ضدارزشی خود را از بین ببرد و صفات خوب و نیکو را جای‌گزین کند.

همسفر الهام:

حضرت محمد (ص) می‌فرمایند: اگر شخصی درختی بکارد یا مزرعه‌ای را به زیر کشت ببرد و انسان‌ها، حیوانات و پرندگان از آن استفاده کنند، این کار، صدقه‌ای از طرف آن شخص شمرده می‌شود. درخت بعد از آب، نبض زندگی ما است. هر جا درخت وجود دارد، زندگی هم است. این درختان هستند که تصفیه هوای زمین را به عهده دارند و گازهای مضر از جمله دی‌‌اکسیدکربن و گازهای گلخانه‌ای را به اکسیژن تبدیل می‌کنند. البته استفاده‌های دیگری نظیر چوب، میوه‌های رنگارنگ و خوشمزه، زیبایی بی‌نظیر، سایه و سایر مواهب نیز از درخت عاید ما می‌شود. درختان ریه‌های زمین و در نتیجه ریه‌های خود‌‌ ما هستند. ما هوای سالمی را که استنشاق می‌کنیم مدیون درختان هستیم. امروزه با صنعتی شدن جوامع بشری، درختان نقش مهم‌تری در زندگی بشر ایفا می‌کنند. از سوی دیگر، مقدمات پیشرفت بیشتر صنعت و فناوری را موجب می‌شوند و منابع تأمین‌کننده محصولاتی نظیر وسایل چوبی، مبلمان، لوازم‌‌التحریر و هزاران محصول دیگر محسوب می‌شوند و از سوی دیگر به منزله ریه‌های یک شهر تلقی شده و نقش مهمی در سلامت اعضاء جامعه ایفا می‌کنند. به‌طور خلاصه روز درختکاری بهانه‌ای است برای این‌که ما به محیط زیست احترام گذاشته و آن را احیاء کنیم و یا حداقل آن را با دقت بیش‌تری نگه‌داری کنیم. آقای مهندس در مورد طبیعت و درخت می‌فرمایند: انسان‌ها رودخانه‌ها را کثیف می‌کنند، جنگل‌ها را از بین می‌برند، محیط زیست را به نابودی می‌کشانند و از این کارشان لذت می‌برند و هم‌چنین می‌فرمایند: به‌ خوبی زندگی کنید و بگذارید دیگران هم زندگی بکنند. دستور جلسه درختکاری و کاشت درخت توسط مسافران، حرکت بسیار زیبایی است که آقای مهندس آن را به دستور جلسات کنگره اضافه کرده‌اند. امید است که با تلاش در این جهت حتی با کاشتن یک نهال کوچک، کشوری زیبا و آباد برای خویش مهیا نماییم.
در پایان، خداوند بزرگ را سپاس‌گزارم که عضو کوچکی از کنگره۶۰ هستم.

رابط خبری: همسفر سمیرا رهجو راهنما هدی (لژیون دوم)
ویرایش: همسفر مریم دبیر سایت
ارسال: همسفر زهرا نگهبان سایت
همسفران نمایندگی اسبیکو خرم‌آباد

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .