English Version
This Site Is Available In English

سبز قامتان

سبز قامتان

درختان حیاتی‌ترین نقش‌ را در زندگی انسان‌ها و سایر جانداران ایفا می‌کنند. آن‌ها برای ادامه حیات از دی‌اکسید کربن استفاده کرده و به این وسیله هوا را پاک می‌سازند. هر درخت سالانه ۲۲‌ کیلوگرم دی‌اکسید کربن جذب و هوای پاک و سالم را به ساکنان زمین اهدا می‌کند. بسیاری از پرندگان و جانوران مأمن و آشیانه خود را در درختان می‌سازند و از میوه‌های آن برای تغذیه خود استفاده می‌کنند. چوب درختان یکی از عناصری است که مورد استفاده انسان قرار می‌گیرد و با استفاده از آن وسایلی برای زندگی خود می‌سازد؛ البته با همین استفاده آسیب‌های زیادی را بر بدنه این منبع ارزشمند وارد می‌کند. این سبز قامتان به هنگام بروز سیل همچون سدی استوار عمل می‌کنند و جان انسان‌ها و سایر ساکنان کره زمین را نجات می‌دهند. اگر این مخلوقات نباشند فرسایش خاک امان زمین را می‌برد و مشکلات جدی را به وجود می‌آورد.

از همه این اصول علمی که بگذریم وجود درختان رنگی دیگر به طبیعت می‌بخشد و دیدنشان روح انسان را تازه می‌کند که با هیچ حسی قابل‌مقایسه نیست. به دلیل فعالیت کارخانه‌ها صنعتی و نیز ازدیاد وسایل نقلیه عمومی و فعالیت روزانه آن‌ها در سطح شهرهای بزرگ آلاینده‌ها و گازهای خطرناکی نظیر دی‌اکسید کربن در هوای شهرها افزایش پیداکرده و سلامت جامعه را تهدید می‌کند. افزایش هر چه بیش‌تر مواد آلاینده کاهش میزان اکسیژن در هوا را سبب می‌شود و این وضع نامساعد گروه‌های آسیب‌پذیر نظیر بیماران ریوی، قلبی سالخوردگان و کودکان را بیش‌تر تهدید می‌کند. در چنین شرایطی مسئله درخت و درختکاری راه‌حل مناسبی برای مبارزه با آلودگی‌ها به شمار می‌آید. فضای سبز و کاشت درخت در اطراف شهرهای بزرگ می‌تواند نقش کارخانه‌ها تولید اکسیژن را برای انسان‌ها ایفا کند. به‌طورقطع داشتن محیطی سالم و امن زمینه‌ساز سعادت و کمال انسان در دنیا و آخرت است و انسان در پناه آن می‌تواند به تربیت جسم و جان خویش بپردازد. شرط آن داشتن روح سالم، جسم سالم است و داشتن جسم سالم فقط در محیط سالم نمود می‌یابد و محیط‌های سالم هم با درختکاری و ایجاد فضای سبز حاصل می‌شود. در چنین محیطی آواز روح‌بخش پرندگان صفای سبز سبزه‌زاران بر زندگی و حیات انسان آرامش و نشاط می‌بخشد.

هرساله در اکثر نقاط دنیا روزی برای درختکاری اختصاص داده می‌شود. یکی از نهادهای مردمی که در این زمینه هرساله پیشگام است جمعیت احیاء انسانی کنگره‌۶۰ است. آقای مهندس دژاکام بنیان کنگره در کنار احیاء انسان‌های گرفتار مواد مخدر به احیاء محیط‌زیست و کره زمین هم توجه بسیاری دارند و این مهم یکی از آموزش‌های کنگره است که در وادی دوازدهم به این امر سفارش شده است تا اعضاء کنگره که از تاریکی اعتیاد نجات‌یافته‌اند. به شکرانه این عمل عظیم بعد از احیاء جسم خود به احیاء زمین نیز اقدام کنند و‌ با کاشت هزاران نهال در سرسبزی کره زمین و کشور عزیزمان نقش مؤثری داشته باشند. حال اگر قرار است دست‌به‌کار شوید و نهالی را به زمین هدیه کنید بهتر است با توجه به اصول این کار را انجام دهید. برای کاشت نهال ابتدا باید به این موضوع دقت کنید که در چه محلی می‌خواهید این کار را انجام دهید و سپس با توجه به شرایط، نهال موردنظر را انتخاب کنید.

در روز درختکاری بیشتر از دو نوع نهال استفاده می‌شود؛ ریشه لخت و گونی پیچ. چراکه این نوع نهال‌ها قیمت پایین‌تری دارند و راحت‌تر می‌شود آن‌ها را کاشت. به هنگام کاشت نهال این نکات را مدنظر قرار دهید؛ نهال‌ها باید سالم باشند، در خاک و محل مناسب کاشته شوند، کاملاً صاف باشد و در صورت نیاز از چوب و یا شئ دیگری در راستای خم نشدن آن استفاده شود تا مبادا نهال کج رشد کرده و یا آسیب ببیند. حوضچه کوچک دور تنه آن حفر شود، در معرض باد و طوفان یا ضربه شدید قرار نگیرد، از کود مناسب به هنگام کاشت استفاده شود. نکات دیگری نیز در این خصوص وجود دارد؛ ولی دانستن همین نکات می‌تواند تا حدود زیادی موفقیت شمارا در کاشت نهال و تقدیم درختی تنومند به آیندگان تضمین کند.

نویسنده: راهنمای تازه واردین همسفر خدیجه
رابط خبری: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون دوم)
ارسال: راهنمای تازه واردین همسفر نازنین
همسفران نمایندگی اسلامشهر

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .