رسول خدا (ص) میفرمایند: «ماه رمضان در ابتدا رحمت، در میانه مغفرت و در انتها آمرزش است.»
رمضان، ماه تزکیه و پالایش است و از دیدگاه کنگره بسیار گرامی و ارزشمند است در این ماه، آقای مهندس دژاکام برای به جا آوردن فرایض دینی و روزه گرفتن، مصرف خود را منظم کردند و با کاهش تدریجی توانستند از شر اعتیاد خلاص شوند. در واقع، ماه رمضان سرآغاز تشکیل کنگره است.
رمضان به معنای سوختن و تجدید حیات است؛ به عبارتی سوزاندن ضد ارزشها و بیماریهای نهفته در بدن در ماه رمضان، خداوند سفرهای با برکت میچیند و تمامی بندگانش را به ضیافتی بزرگ دعوت مینماید. این ماه، فرصتی برای رسیدن به آگاهی، معرفت، خودسازی باطنی و تزکیه است. شب قدر، زمان بیداری و اجتناب از ضد ارزشها و حرکت به سوی نور است.
الهام از رمضان به معنای الگو برداری از آن است. روش درمان تدریجی یا همان متد DST با الگو برداری از ماه رمضان شکل گرفته است. متدDST نوعی پرورش و تربیت نفس است در روزه گرفتن، ما یاد میگیریم که نه بگوییم، نه گفتن کار سادهای نیست و برای این کار به تجربه، دانش و شناسایی روشها نیاز داریم. یکی از راههای یادگیری نه گفتن، ماه رمضان است. به عنوان مثال، مسافران در طول سفر تدریجی، زمان خوردن سهمیه را یاد میگیرند و اگر در ساعت ۶ نیاز به مصرف مواد دارند، در ساعت ۱۰ یاد میگیرند نه بگویند.
ماه مبارک رمضان برای همه اعضا از اهمیت ویژهای برخوردار است زیرا در این ماه، راه درمان تدریجی بر مهندس نمایان شد. رمضان آثار جسمی، روحی و روانی دارد و کاملاً منطبق بر سه ضلع جسم، روان و جهانبینی است. آنچه ما از روزهداری به دست میآوریم، اعتدال، ارتباط و بالانس است. روزه گرفتن تنها نخوردن و نیاشامیدن نیست؛ بلکه باید تمامی جوارح و اعضای بدن روزه باشند. انسان باید حرمتها را حفظ کند، دروغ نگوید، غیبت نکند، دزدی نکند و اموال دیگران را تصرف ننماید. همچنین، چشم و دل انسان نیز باید روزه باشند.
ممکن است کسانی به هر دلیلی نخواهند یا نتوانند روزه کامل بگیرند. کنگره ۶۰ برای این افراد معتقد است اگر نمیخواهند روزه کامل بگیرند، حداقل چند ساعتی را روزه باشند تا حس این ماه مبارک را از دست ندهند.
الهاماتی که میتوانیم از ماه رمضان داشته باشیم عبارتند از؛
نقطه تفکر، ماه رمضان ماه تفکر و تدبیر است. آقای مهندس بعد از سالها غرق شدن در وادی اعتیاد، با حرکت به درمان خویش رسیدند. این حرکت نه تنها باعث درمان خود ایشان شد، بلکه درمان بسیاری از مصرفکنندگان را نیز به همراه داشت. به قول معروف «یک ساعت تفکر کردن بهتر از ۷۰ سال عبادت کردن است.»
بالارفتن نقطه تحمل؛ در روزهای اول ماه رمضان، فشار زیادی به بدن وارد میشود، اما سیستم جسم به مرور زمان به این برنامه عادت میکند و نقطه تحمل ایجاد میشود.
نظم و انضباط؛ کسی که در ماه رمضان روزه میگیرد باید بداند که این ماه بر پایه نظم و انضباط است. همانطور که کنگره ۶۰ دارای نظم و مقررات خاص خود است، اعضا نیز باید آنها را اجرا کنند تا به رهایی برسند.
افطاریها؛ در این یک ماه، در تمام شعب افطاری داده میشود و افراد بیشتر میتوانند یکدیگر را ببینند، که خود باعث آزاد شدن اندورفینها میشود.
حرکت؛ برای رسیدن به درمان، باید حرکت کرد؛ زیرا در سکون، همه چیز نابود میگردد.
اصل پاداش؛ زمانی که انسان تا اذان مغرب روزه میگیرد، هنگام افطار شور و نشاط خاصی دارد و این پاداش یک روز روزه گرفتن است.
آقای مهندس میفرمایند، زمانی به لذت میرسیم که بهترین لحظهها را داشته باشیم و در این ماه، «نه» گفتن تبدیل به لذت میشود. این الهامات و آموزهها میتوانند به ما کمک کنند تا در مسیر خودسازی و درمان گام برداریم.
نویسنده: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر اعظم(لژیونچهارم)
رابطخبری: راهنما همسفر اعظم(لژیونچهارم)
عکس: همسفر عاطفه رهجوی راهنما همسفر عطیه(لژیوناول)
ویرایش: همسفرالین رهجوی راهنما همسفر عطیه(لژیوناول)
ارسال: همسفر لیلا دبیر سایت
همسفران نمایندگی محمدیپور قم
- تعداد بازدید از این مطلب :
31