English Version
This Site Is Available In English

خلاصه سی‌دی معرفت 1403

خلاصه سی‌دی معرفت 1403

بنام قدرت مطلق الله

جناب مهندس در سی‌دی معرفت این‌گونه آغاز می‌کنند که تکامل در جهت مثبت موقعی انجام می‌شود که قاعده‌اش باید حتماً محبت باشد و امکان ندارد کسی در مرحله انسانی به آن تکامل بالا برسد و فاقد محبت باشد.

محبت به لمس و سخن نیست، درسی هست که حتی انتها و آغاز مشخصی ندارد و برای ما روشن بوده و هست که محبت علاقه انسان‌ها به یکدیگر هست.

همچنین فرمودند: در مثلث عشق و محبت، پایه و شالوده حس را دانایی به وجود می‌آورد و پایه محبت، بر مبنای معرفت و دانایی است. وقتی می‌خواهید محبت کنید، باید علتش را بدانید و واقعاً دوست داشته باشید که محبت کنید و این کار به‌زور و اجبار انجام نمی‌گیرد.

حالا سؤال پیش می‌آید که چرا انسان باید تکامل پیدا کند؟ برای اینکه به آرامش درون و آسایش برسد. اگر کسی اطلاعات و آگاهی داشته باشد؛ اگر در جهت شر باشد، معرفت در جهت شر می‌شود و اگر در جهت خیر باشد، معرفت در جهت خیر می‌شود که همان دانایی است.

مثلث دانایی که استاد امین فرمودند، سه ضلع دارد. آموزش، تفکر و تجربه. حال دانایی آموزش یعنی چه؟ آموزش، از سه بخش تشکیل می‌شود: آموزش درست، آموزش غلط و آموزش به‌صورت خنثی. تفکر هم همین‌طور هست و همچنین تجربه هم سه قسمت هست.

همه چیز در دنیا به سه قسمت تقسیم می‌شود. مثل آدم خوب، آدم بد و آدم متوسط. مثل طول، عرض و ارتفاع.

انسان ممکن است آموزش غلط ببیند و بعداً بفهمد که غلط بوده و درس بگیرد. همچنین تفکر غلط و تجربه غلط انجام دهد و روزی بفهمد و شکست بخورد و بعداً بفهمد که مشکل از کجا بوده است.

در ادامه فرمودند: پایه محبت همان آموزش، تفکر و تجربه هست یا همان دانایی. وقتی دانایی به مرحله خوبی رسید، چه اتفاقی می‌افتد؟ پندار صحیح می‌شود، گفتار صحیح می‌شود و کردار هم صحیح می‌شود و افکار مثبت شکل می‌گیرد.

وقتی پندار صحیح شد، دیگر به کسی لطمه و صدمه نمی‌زنیم و این خودش ایجاد محبت می‌کند. اگر گفتار صحیح شد، دیگرکسی را با زبان آزار نمی‌دهیم و اگر کردارها صحیح و اصلاح شد، مثلاً اگر شخصی چیزی را به ما به امانت سپرد، خیانت ‌در امانت نمی‌کنیم و به او بر می‌گردانیم.

پس وقتی معرفت و دانایی باشد، گفتار و رفتار و کردارها اصلاح می‌شوند و وقتی تصحیح شدند، شما به آرامش شادی درون می‌رسید.

نکته مهم اینجاست که اگر کسی آرامش و شادی درونی ندارد، یقین بداند که پندارها و گفتارها و کردارهایش صحیح نبوده و دلیل مهم‌تر آنکه دانایی‌اش صحیح و کامل نیست. در هستی همه به دنبال آرامش هستند، چه انسان‌ها و چه حیوانات و حتی گیاهان.

حتی خداوند برای کسب آرامش و شادی درون، مکانی همچون بهشت برین را وعده می‌دهد و این نکته بسیار ارزشمند و قابل‌تأمل هست.

زرتشت می‌گوید: پندار نیک، گفتار نیک، کردار نیک. یعنی اگر پندار نیک باشد، گفتار هم متقابلاً نیک خواهد شد. همه چیز از ذهن و افکار ما شروع می‌شود و آنچه در افکار و اندیشه انسان هست، به گفتار و کردارش انتقال می‌یابد.

همچنین فرمودند: عشق خاص هست که شامل، جاذبه و سایه‌ها و حس هست و از اوج محبت زاییده می‌شود.

وقتی شما محبت دارید؛ یعنی همه انسان‌ها و هر چیزی را دوست دارید. مثل کوه‌ها و درختان و گل‌ها و...

حال سؤال اینجاست که دلیل دوست‌داشتن چیست؟ برای اینکه بدون آنها نمی‌توانید زندگی کنید و ادامه حیات دهید.

برای ما روشن بوده و هست که محبت و علاقه انسان‌ها به یکدیگر، به بیان نیست؛ بلکه بیشتر به انجام آن عمل است و باید در رفتارها و کردارها مشخص و پدیدار شود.

راه مستقیم انسان را به هدف می‌رساند. در هر مسیری که حرکت می‌کنیم، اگر با قوانین و در جهت صراط مستقیم باشد؛ مانند راهی که خداوند مشخص کرده، به نتیجه قطعی خواهیم رسید. اما اگر خلاف این باشد، به راه و مسیر اشتباه خواهیم رفت. هرچه آگاهی بیشتر باشد، بهتر حرکت خواهیم کرد و به هدف‌های نیکو خواهیم رسید.

در پایان فرمودند که مراقبت از روح و روان خوب و پسندیده است؛ ولی جسم هم نیاز به مراقبت بیشتر دارد و این یکی از ارکان کنگره ۶۰ هست.

برداشت من از این سی‌دی:

معرفت مقدمه‌ای است بر وادی چهارده که منشأ آن عشق و محبت است.

عکس‌العمل و رفتار دیگران در مقابل ما، همان انعکاس کردار خودمان هست که با آنها داشته و در اندیشه خودمان پرورانده‌ایم.

اگر محبت و عشق بکاریم، همان را درو خواهیم کرد؛ نه محصول دیگری.

نگارش و تایپ: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر مینا (لژیون هفتم)
تنظیم و ارسال: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر اعظم (لژیون ششم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی زنجان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .