خداوند در ماه مبارک و پرفضیلت رمضان سفرهای با برکت میچیند و تمامی بندگانش را به ضیافتی بزرگ دعوت میکند. رمضان نوری است که راه را مشخص میکند. حضرت رسول فرمودند: «ماه رمضان در ابتدا رحمت، در میانه مغفرت و در انتهای آن آمرزش است.»؛ یعنی در آخر این ماه از دوزخ دور میشویم و دوزخی بدتر از اعتیاد وجود ندارد. همین موضوع در کنگره۶۰ به عنوان (تغییر، تبدیل و ترخیص) بیان شده است. رمضان بستری است که کنگره۶۰ در آن متولد شد. جناب مهندس میفرمایند: «در واقع کنگره۶۰ نتیجه یک فکر یا اندیشه است که این فکر و اندیشه الهام و القا است و استارت کنگره۶۰ در ماه مبارک رمضان زده شد.»
الهام از رمضان؛ یعنی الگوبرداری که از آن روش درمان تدریجی یا همان متد DST با الگوبرداری از ماه رمضان با تلاش آقای مهندس دژاکام کشف شد که با استفاده از این متد میتوان اعتیاد را درمان و بدن را از سموم کاملاً پاک کرد. درست؛ مثل ماه رمضان و پاکسازی سموم خوراکیها از بدن و کبد است.
با این متد فرد مصرفکننده طبق برنامهریزی، حق استفاده از داروی خود را دارد و به جز وعده تعیین شده تحت هیچ شرایطی حق استفاده از داروهای دیگر را ندارد بهطوریکه گویی روزه مواد گرفته است. این الگوبرداری مشکل اعتیاد خیلی از افراد جامعه را حل کرده است. کنگره۶۰ اعتقاد دارد که افراد تا هر مقداری که میتوانند روزه بگیرند؛ حتی شده برای ساعاتی مشخص و محدود در روز؛ زیرا این کار تمرینی است برای بالا بردن نقطه تحمل، قدرت اراده و سرپیچیکردن از نفس اماره و نفس لوامه قدرتمندتر میشود. یکی از مسائل بسیار مهم که همسفران؛ باید در این ماه رعایت کنند این است که مسافران خود را ملزم به روزهداری نکنند؛ زیرا آنان بیمارند و در روند درمان آنها تخریب و اختلال ایجاد میشود.
ماه مبارک رمضان یک ماه تمرین و تکرار است برای تغییر نگرش که برای جسم مفید و برای روان تمرین است. روزه فقط به معنای نخوردن و نیاشامیدن نیست؛ بلکه تمام اعضاء و جوارح ما باید روزهدار باشد و ضدارزشها تکتک با تفکر و تعمق ما شناسایی و به تدریج از وجودمان ریشهکن شده و ارزشها جای آن را بگیرد. تا نفس ما از دروغ، نفرت، کینه، غیبت، تهمت و ... پاکسازی شود. این ماه میتواند یاریمان کند تا آنها را از درون خویش دور کنیم.
در کنگره بحث اساسی و اصولی این است که انسان باید به جایگاه والای انسانی خود برسد. این ماه هم همین هدف را دنبال میکند؛ پس به عینه میبینیم که ماه رمضان و کنگره از هر جهت با یکدیگر همسو و هممقصد است. اگر از بعد دینی به آن نگاه نکنیم رمضان یک ماه برای پاکسازی بدن است. روزه گرفتن برای جسم، معده، پاکسازی کبد و ازبین رفتن سموم داخلی بدن بسیار مفید و ضروری است. با روزهگرفتن، جسم بازسازی میشود و به طول عمر و سلامتی کمک میکند. روزهگرفتن برای جسم و روان بسیار مفید است و استراحتی برای دستگاه گوارش محسوب میشود.
مسئله دیگر این است که انسان از نعمتهای خداوند مثل انواع خوراکیها و نوشیدنیها بدون اینکه متوجه ارزش و لذت آن باشد استفاده میکند. گرسنگی و تشنگی این ماه لذت و ارزش واقعی این نعمات را در وقت افطار برایمان مشخص میکند. ما از ماه رمضان الهام میگیریم؛ چون؛ باید نه گفتن را یاد بگیریم و از ضدارزشها دوری کنیم و حس خود را تزکیه و تسویه کنیم و به طرف ارزشها حرکت کنیم و بر نفس خود تسلط و کنترل داشته باشیم بهطوریکه نفس خود را فرماندهی کنیم.
روزه باعث میشود روی اعمالی که انجام میدهیم تسلط داشته باشیم. ماه رمضان فرصت خوبی است که ما بتوانیم خواستههای نامعقول خود را کنترل کنیم؛ یعنی خیلی از کارهایی را که میتوانیم انجام دهیم را انجام ندهیم که این خودش یک هنر است؛ یعنی همان تزکیه و پالایش است. ماه رمضان باعث تعادل در رفتار میشود و چه خوب است که در این ماه صبر و نقطه تحمل خود را بالا ببریم و بتوانیم فرائض دینی را خوب بهجا آوریم و نهایت استفاده را از این ماه ببریم. ماه رمضان به ما بخشنده بودن را یاد میدهد که تمرین کنیم تا بتوانیم به انسانهای دیگر کمک کنیم. بزرگترین درس رمضان تمرین پایداری در مسیر پرپیچ و خم زندگی و صبوری است که کنگره آن را به بهترین شکل ممکن به ما آموزش میدهد و آموزشهای کنگره ما را به صراط مستقیم هدایت میکند. ماه رمضان ماه قرب الهی و نزدیک شدن به خداوند است که این تقرب به خداوند فقط با تزکیه نفس ما امکانپذیر است.
منابع: سیدی الهام از رمضان
نویسنده: همسفر محبوبه رهجوی راهنما همسفر عفت (لژیون چهارم)
رابطخبری: همسفر ملیحه رهجوی راهنما همسفر عفت (لژیون چهارم)
ویرایش: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر زینب (لژیون چهارم)
عکاسخبری: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر مهشید (لژیون چهاردهم)
ویراستاری و ارسال: همسفر مهناز رهجوی راهنما همسفر عفت (لژیون چهارم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی هاتف
- تعداد بازدید از این مطلب :
22