پیشاپیش فرا رسیدن ماه مبارک رمضان را به همه عزیزان تبریک میگویم. امروزه در علم پزشکی و از نظر سازمان بهداشت و تندرستی نیز در جای خود ثابت شده که روزهداری تاثیرهای فراوانی بر آرامش روح، روان و سلامتی جسم و بدن دارد. دفع چربیهای مزاحم، تنظیم فشار خون، قند خون و نمونههای آن است. انسان روزهدار در هنگام گرسنگی و تشنگی فقرا و بینوایان را یاد میکند و در نتیجه به کمک آنها میشتابد. نظر به اینکه قرآن کریم در ماه مبارک رمضان نازل شده است و تلاوت آیات آن در این ماه، فضیلت بسیاری دارد در روایات اسلامی از ماه رمضان به عنوان بهار قرآن یاد شده است. چنانکه حضرت امام باقر علیه السلام میفرماید: «هر چیزی بهاری دارد و بهار قرآن ما رمضان است.»
فضائل و ثوابهایی که در ماه مبارک رمضان برای روزهداران ذکر شده و به برخی از آنها اشاره شد از آن کسانی است که حقیقت آن را درک کنند و به محتوای آن عمل و در گفتار و کردار به کار بگیرند و به آنها جامعه عمل بپوشانند. در روایات اسلامی برای روزهداری، آدابی ذکر شده است؛ کسانی که صرفاً تلاوت قرآن میکنند؛ ولی به آیات و احکام آن عمل نمیکنند و یا آنکه از روزهداری، تنها رنج گرسنگی و تشنگی را میکشند و به وسیله گناه اثر روزه را از بین میبرند و ماه مبارک رمضان و فضای معنوی آن تاثیری بر روی اشخاص بر جای نمیگذارد، مورد نکوهش قرار گرفتهاند. در کنگره ۶۰، ماه رمضان برای تمام اعضا از اهمیت بالایی برخوردار است.
خوشا به سعادت کسانی که آن را درک کردند و یا برای اولین بار امسال درک میکنند. در همین ماه مبارک بود که آقای مهندس حسین دژاکام، روش تدریجی درمان جسمی، روانی و روحی را کشف کردند. همانطوری که ماشین برای اینکه خوب کار کند، احتیاج به تعمیر کامل دارد که راهاندازی شود، جسم انسان هم همینطور است. جسم در طول سال استراحتی ندارد، تمام مکانیزم بدن در حال کار کردن است از جمله معده، کلیه، روده و تمام قسمتهای بدن ما میتوانیم در ماه رمضان به جسم خود فرصتی برای بازسازی سیستم خودش بدهیم و جسم ما بازسازی شود و به طول عمر و سلامتی ما کمک کند. از ماه مبارک رمضان الهام میگیریم که از ضدارزشها دوری و نفس خود را کنترل کنیم.
یکی از مهمترین چیزهایی که یاد میگیریم در ماه مبارک رمضان در مقابل خواستههای نامعقول ایستادگی میکنیم و یکی دیگر، نه گفتن به جسم است و نفس خود را فرماندهی میکنیم. افطار در ماه رمضان در کنگره ۶۰ بسیار عالی و خوب برگزار میشود و برای مراسم افطار هزینه آن با کمک و یاری خود اعضا ی کنگره ۶۰ جمع آوری میشود و تمام کارها با همکاری خود اعضا انجام میگیرد. بچهها از هیچ کمکی دریغ نمیکنند؛ این نشان عشق، محبت و آموزشی که از کنگره یاد گرفتند. در این ماه مبارک ما بر روی نقطه تحمل خود تمرین میکنیم؛ وقتی که ما روزه میگیریم، کل سیستمهای بدن ریکاوری و همه چیز از نو احیا میشود. ما قبل از اینکه به کنگره بیاییم، فقط میدانستیم که روزه گرفتن واجب است و میتوانیم به بدن و جسم خود استراحت بدهیم و درکی از این سیستم نداشتیم.
در سیدی اتوفاژی آقای مهندس حسین دژاکام میفرماید: «اتوفاژی؛ یعنی خودخوری سلول که سلولهای ضعیف و سرطانی از رده خارج شده که در بدن مشکل ایجاد میکنند؛ اگر مواد غذایی به بدن کم برسد، بعد از ۱۲ ساعت سلولها خورده میشوند و از مواد اولیه سلولهای جدید تشکیل میشود.» در واقع روزه داری کاری است که در دین اسلام به آن تأکید شده است و به بدن استراحت و فرصت بازیافت سلولی داده میشود، تا بدن به پالایش برسد. روزهداری نیز از محبتهای الهی است. آقای مهندس حسین دژاکام میفرماید: «هیچ عبادتی بیهوده نیست.» این عبادتها برای بهتر زندگی کردن انسان و بهبود جسم و روان انسان است. الهامی که ما از ماه رمضان میگیریم این است که در مسیر درستی که خداوند برای بندگانش خواسته قدم بگذاریم. آقای امین هم در مورد ماه مبارک رمضان میفرماید: «اگر انسان از نظر درونی به یک آرامش نسبی دست پیدا کند از پس روزه برمیآید؛ اگر انسان در آرامش نباشد، تمام سلولهای بدنش بر علیه او شورش میکنند.» هنر نیروهای بازدارنده این است که حس انسان را آلوده کنند و پنهان بمانند.
نویسنده: همسفر صوفیه، مسافر لژیون تغدیه سلام، رهجوی راهنما همسفر مریم
رابط خبری: همسفر زهرا، مسافر لژیون تغذیه سالم، رهجوی راهنما همسفر مریم
عکاس: مرزبان خبری همسفر سمیه
ویراستاری و ارسال: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر فرزانه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی گوجان
- تعداد بازدید از این مطلب :
37