ماه مبارک رمضان بهطوركلی ماه پر خیروبرکت است و ما میتوانيم برداشتها و الهامات زيادی از اين ماه داشته باشيم. این ماه مبارک معلم خوبی است، برای آنانی که برای تزکیه خویش با آگاهی تلاش میکنند؛ برای فهمیدن و جذب مطالب در گفتهها بایستی دلی روشن و قلبی پر از نور داشته باشد و توان و اندیشه در آن؛ مانند امواج نور و روشنایی داشته باشد. روزه تمرین خودمراقبتی است و به گونههای مختلفی وجود دارد. همین روش DST یک نوع روزه است که از نحوۀ روزهداری افراد بیمار و دارای مشکل در اسلام الهام گرفتهشده است؛ چون در اسلام که آسانترین دین آسمانی است، کسانی که بیمار و یا دارای مشقت و مشکلی هستند، میتوانند، روزه کامل نگیرند؛ اما باید روزۀ درصدی بگیرند؛ یعنی فقط در حد ضرورت از آب یا غذا و یا دارو استفاده کنند و در بقیه روز مانند افراد روزهدار باشند.
ما باید در قرآن که در این ماه بر پیامبر صلیاللهعلیهواله و برای راهنمایی و بهتر زیستن ما نازلشده است، تفکّر کنیم؛ زیرا هرچند تلاوت قرآن و عبادت کردن لازم است؛ اما برای عمل کردن به دستورات و راهنماییهای آن باید در آن تفکر کنیم تا نور معرفت در درونمان روشن شود. با همین تفکّر در آیات قرآن و دین مبین اسلام، نور معرفت در دل آقای مهندس روشن شد و توانست روش درمان اعتیاد را کشف کند. رمضان هزاروچهارصدوهفده هجری برابر با بهمنماه سال هزاروسیسصدوهفتادوپنج شمسی، آقای مهندس حسین دژاکام که در آن زمان مصرفکننده مواد مخدر بودند، ناامیدانه از ترک یا درمان اعتیاد خود تصمیم گرفتند که روزه بگیرند. آقای مهندس در آن زمان روزانه پنج گرم تریاک بهصورت خوراکی در وعدههای نامنظم استفاده میکردند که با شروع ماه مبارک رمضان و روزه گرفتن باعث شد که در دو وعده سحر و افطار بهطور منظم و ثابت مواد خود را مصرف کنند و بعد از تثبیت دو وعده از وعدههای روزانه و احساس رضایت از این امر باعث شد که دیگر وعدههای مصرفی خود را هم تثبیت و منظم کنند.
آقای مهندس دژاکام به این خاطر از رمضان الهام گرفتند؛ چون در این ماه همهچیز بر روی روال، نظم و ساعات منظم پیش میرود؛ مثلاً شاید ما ساعت غذا خوردن منظمی نداشته باشیم، یکبار هشت شب شام میخوریم و بار دیگر نه یا ده شب؛ ولی در ماه مبارک رمضان همیشه نیم ساعت قبل اذان صبح سحری میخوریم و بعد از اذان مغرب افطار میکنیم و کلاً خواب و دیگر کارهای ما نظم و انضباط بیشتری دارد. متد DST ارتباط تنگاتنگ و شباهت بسیار با روزه دارد، در ماه مبارک رمضان ما در ساعاتی از شبانهروز از خوردن و آشامیدن خودداری میکنیم و در ساعتی از خوراکیها استفاده میکنیم. شخص روزهدار از سحر تا حوالی ظهر به علت ذخیره بودن مواد غذایی سحر، حال عمومی معمولی دارد؛ اما کمکم که رو به بعدازظهر میرود، همهچیز حالت عادی خود را از دست میدهد؛ چون بدن تا یک حد مشخصی از گرسنگی را تحمل میکند؛ اما پسازآن از حالت تعادل خارج میشود، در اینجا سیستم ایکس وارد عمل میشود و آدرنالین، اندورفین و دینورفین و ... ترشح میشود و انسان با وجود گرسنگی و تشنگی بازهم حس شادابی را به دست میآورد و این عمل اصلاح سیستم ایکس در بدن است.
متد DST بهنوعی پرورش و تربیت نفس نیز است و این متد، کل سیستمهای حیاتی ما را در یازده ماه سفر چکاب میکند. در کنگره هم یک مسافر باید داروهایش را سر ساعت بخورد تا سفر خوبی داشته باشد. آنچه امروز از موجودیت کنگره۶۰ میبینیم همه و همه دستاوردهای آن حرکت بود که در ماه مبارک رمضان شکل گرفت و چقدر خوب بود که ما هم از این ماه عزیز الهام میگرفتیم و روی زندگی روزمرگی خودمان برنامهریزی میکردیم. در آخر خداوند را شاکرم که اذن ورود به کنگره را برایمان صادر کرد و انشاءالله که بتوانیم با گوش دادن به سیدیهای آقای مهندس؛ منش و درست زندگی کردن را چراغ راهمان قرار بدهیم.
نویسنده: همسفر اشرف لژیون راهنما همسفر فاطمه (لژیون چهارم)
عکس: همسفر بهار لژیون راهنما همسفر فاطمه (لژیون چهارم)
رابط خبری: همسفر منصوره لژیون راهنما همسفر فاطمه (لژیون چهارم)
ارسال: همسفر مهتاج نگهبان سایت
همسفران نمایندگی اردستان
- تعداد بازدید از این مطلب :
19