English Version
This Site Is Available In English

مشارکت گروهی «الهام از رمضان»

مشارکت گروهی «الهام از رمضان»

مشارکت گروهی همسفران لژیون چهارم به راهنمایی همسفر پریا در مورد دستور جلسه «الهام از رمضان»

برداشت همسفر نرگس:

ماه رمضان معلم خوبی‌ست برای آن‌هایی که با آگاهی برای تزکیه خویش تلاش می‌کنند. کنگره 60 و روش DST الگویی از ماه مبارک رمضان است؛ به این صورت که در ماه رمضان ما روزه می‌گیریم و از سحر تا افطار چیزی نمی‌خوریم. در کنگره هم افراد وقتی وارد سفر می‌شوند، روزه مصرف‌نکردن مواد می‌گیرند که فاصله‌ٔ آن هم 8 ساعت و مقدار آن نیز مشخص است. کتاب آسمانی قرآن و دستورات آن برای راهنمایی بشر نازل شده است تا انسان بتواند بهتر زیستن را بیاموزد. این کتاب فقط برای عبادت نیست؛ بلکه آغازی برای فهم و عمل به آن است. ما هم نباید به ماه رمضان فقط به دیدگاه عبادی نگاه کنیم؛ بلکه باید به‌عنوان یک امر تربیتی در سیستم خودمان بنگریم. ماه رمضان برای تزکیه و پالایش است. پالایش؛ مانند این است که آب گل‌آلودی را تصفیه و تبدیل به آبی زلال و آشامیدنی کنیم.

برای تزکیه خویش همراه با آگاهی باید تلاش کرد تا سازندگی انجام شود. وجود هر انسان شامل سه بخش است: جسم، روان و جهان‌بینی. جسم انسان؛ مانند یک کارخانه‌ٔ بسیار پیچیده است. اگر ما در نظر بگیریم، موتور‌خانه‌ای داریم که رسوب زیادی گرفته باید هر چند وقت یک‌بار آن را رسوب‌گیری نماییم. بدن انسان هم همین‌طور است و باید تمام چربی‌ها، املاح و مواد مضری که در بعضی از قسمت‌های بدن ذخیره شده را پالایش کنیم تا از بین برود. در ماه رمضان بدن، هم از نظر فیزیکی سرویس‌دهی می‌شود و هم بعضی از اعضای بدن شروع به استراحت می‌کنند؛ برای مثال اگر در وعدهٔ سحر و افطار به‌اندازه کافی غذا مصرف شود و در این ماه روزه‌گرفتن به‌صورت متعادل باشد و از افطار تا سحر مدام مشغول غذا‌خوردن نباشیم، بعد از ماه رمضان می‌بینیم که خیلی از افراد سایز اندامشان تغییر می‌کند؛ یعنی جسم پاک‌سازی شده و چربی‌های اضافه از بین رفته است.

در جسم ما یک‌سری مواد بیوشیمی وجود دارد؛ مثلاً اگر دوپامین ما خوب کار کند ما سرحال هستیم. در اثر استراحتی که در ماه رمضان به جسم می‌دهیم، انرژی‌ که باید صرف قسمت‌های مختلف بدن شود، ذخیره می‌شود و به سیستم مغز هم فرصتی داده می‌شود تا خودش را بازسازی کند؛ چون در طول سال تمام سیستم‌های بدن مدام مشغول کار هستند و فرصت بازسازی ندارند. وقتی روزه می‌گیریم، آرامش خاصی در بدن ایجاد می‌شود و به‌اصطلاح بدن حالت روحانی پیدا می‌کند. حالا مسئله مهم، مسئله راهنمایی بشر است. در کنگره یک سری افراد می‌گویند که ما می‌خواهیم این ماه را روزه بگیریم؛ اما نمی‌توانیم در طول روز شربت OT را مصرف نکنیم. در این حال باید مقدار شربت OT را در وعده‌ٔ سحر و افطار تقسیم و مصرف کرد. همان‌‌طور که خداوند فرموده کسانی که بیمار هستند نباید روزه بگیرند، کسانی هم که مصرف‌کننده هستند، بیمار محسوب می‌شوند و نباید زمان دارویشان را جابه‌جا کنند؛ چون این موضوع در سفرشان اختلال ایجاد می‌کند.

برداشت همسفر افسانه:

آقای مهندس در سی‌دی رمضان می‌فرمایند: «عظیم‌ترین مکتوب، کتاب آسمانی است.» برای فهمیدن و درک آن، دلی روشن و پر نور می‌خواهد که سبب رهایی یا راهی از اعماق تاریکی‌ها به طرف روشنایی‌ها باشد. با اندیشیدن در مفاهیم کتاب آسمانی، اشارات را به خوبی خواهیم دید که کلید مسائل سخت را با ساده‌ترین کلمات به رشته تحریر درآورده و جایگاه دانش و ادراک درخور اندیشمندان ظهور می‌یابد. «با بصیرت به آن بنگرید و کلیدها را بیابید و به کار بگیرید و عبادت خدا را تمام‌وکمال انجام دهید.» آخرین دین خداوند، ساده‌ترین قوانین را دارد. اندیشیدن و تفکر در آیات الهی، برای راهنمایی بشر و شناخت ارزش‌ها از ضد‌ارزش‌ها و خوبی‌ها از بدی‌هاست و عمل به قوانین الهی برای بهتر زیستن است.

ماه رمضان و فریضهٔ روزه از نگاه کنگره 60 نه عبادی و نه سیاسی است؛ بلکه صرفاً آموزشی و تزکیه و پالایش است. شروع درمان اعتیاد و روش DST از ماه مبارک رمضان الگو‌برداری شده است. متد DST یک نوع روزه است که به آن روزهٔ مواد مخدر می‌گویند. ما انواع روزه‌ها را داریم که شامل: روزه غذا، روزه گوشت، روزه سکوت و غیره‌. متد DST، روزهٔ مصرف مواد در مدت 3 وعده و به میزان مشخص است. نظم، تزکیه، پالایش و سازندگی جسم، روان و جهان‌بینی برای درمان از روزه الگو‌برداری شده است. آقای مهندس می‌فرمایند: «کاری که در کنگره انجام می‌دهیم این است که در اعماق وجود انسان‌هایی که درگیر مواد مخدر هستند چراغی روشن می‌کنیم که سبب رهایی آن‌ها بشود، سفری از اعماق تاریکی به روشنایی و این سفر یک مرتبه امکان‌پذیر نیست؛ درست مثل کسی که می‌خواهد وارد دانشگاه شود؛ اما باید از پیش‌دبستانی شروع به تحصیل کند.»

جهان‌بینی پایه و اساس درمان روح، روان و جسم است. تفکر پوچ و بی‌خدایی و بی‌اعتقادی در انسان خلأ و بیماری سایکوتیک به وجود می‌آورد. اگر انسانیت حذف شود، انسان در خلأ می‌ماند. ورزشکاری که جهان‌بینی ندارد، تبدیل به انسانی فاسد و زورگو می‌شود؛ حتی یک وکیل هم برای وکالت نیاز به جهان‌بینی دارد. جهان‌‌بینی در همه سطوح لازم است. روزه؛ جهان‌بینی، اعتماد‌به‌نفس و قلب انسان را تقویت می‌کند. اثر روزه در جسم انسان؛ مانند ماشین بسیار پیچیده‌ای است. کبد انسان به تنهایی پیچیده‌تر از پالایشگاه تهران است. رگ‌ها بایستی همیشه شفاف و فاقد رسوب باشند تا عمل خون‌رسانی درست انجام شود.

روزه‌گرفتن باعث سرویس سیستم‌های بدن می‌شود و بایستی در وعدهٔ سحر و افطار به اندازه، غذا استفاده شود. اثرات روزه روی روان: در درمان اعتیاد مشخص شد که تعادل روان انسان به تعادل مواد بیوشیمی بدن وابسته است. دوپامین (ضدافسردگی)، سروتونین (انگیزه و امید)، دینورفین (تعادل بدن) و غیره، مواد بیوشیمی بدن هستند. با روزه‌گرفتن بدن فرصت پیدا می‌کند تا مواد بیوشیمی را بازسازی کند و با آرامش و رقّت قلبی که روزه به انسان می‌دهد این فرایند انجام می‌شود. مسافر سفر DST باید روی برنامه باشد تا به نتیجه درست برسد. تا زمانی که درمان کامل نشده است، روزه نیز باید به صورت درصدی انجام بشود تا هم بازسازی بدن به درستی انجام بگیرد و هم شخص از برکات روزه بهره‌مند شود.

برداشت همسفر آمنه:

ماه مبارک رمضان برای سلامتی ما خیلی مفید است؛ زیرا با دو وعده غذاخوردن که شامل سحری و افطاری می‌شود، حالمان خیلی بهتر خواهد بود؛ به این دلیل که ما همیشه در روزهای معمولی فکر می‌کنیم می‌خواهیم گرسنه بشویم، زود به فکر غذا درست‌کردن هستیم، خیال می‌کنیم که شاید نیم ساعت دیگر تشنه‌مان می‌شود از قبل به فکر نوشیدنی هستیم؛ ولی در ماه مبارک رمضان‌، چون می‌دانیم که خبری از خوردن و آشامیدن نیست، گرسنه و تشنه نمی‌‌شویم. یک مصرف‌کننده، زمین‌وزمان و اطرافیانش را مقصر اعتیادش می‌‌داند و نمی‌گوید خودم خواستم مصرف‌کننده بشوم؛ ولی تمام این‌ها بهانه است و به‌غیراز خودش که راه را اشتباه رفته است، کسی مقصر نیست. مصرف‌کردن مواد، کار سختی نیست. معمولاً وقتی می‌خواهیم کاری را یاد بگیریم، با یکی دو بار انجام‌دادن، آن کار را فرامی‌گیریم؛ اما اگر بخواهیم چیزی که ناراحتمان کرده است را فراموش کنیم، خیلی سخت است و هیچ‌وقت فراموش نمی‌شود؛ حتی اگر مدت زمان طولانی نیز بگذرد، باز هم آن ناراحتی فراموش‌شدنی نیست. برای شاد بودن در یک لحظه ما می‌توانیم شاد باشیم؛ اما برای فراموش‌کردن ناراحتی‌ها، یک قرن هم که بگذرد باز هم ما ناراحتی‌مان را نمی‌توانیم فراموش کنیم.

ویرایش: همسفر مهلا رهجوی راهنما همسفر پریا (لژیون چهارم)
ارسال: همسفر فهیمه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی بیهقی سبزوار

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .