English Version
This Site Is Available In English

پالایش جسم و روان با روزه

پالایش جسم و روان با روزه

جلسه چهاردهم از دوره دوم کارگاه‌های آموزشی مجازی همسفران نمایندگی ستارخان به استادی همسفر نازنین با دستور جلسه «الهام از رمضان» روز شنبه 4 اسفندماه  1403 آغاز به‌کار کرد.

سخنان استاد:

شروع کنگره60 از ماه رمضان اتفاق افتاد و الگوبرداری شد که هر ساله در همه نمایندگی‌ها اعضای آن افطاری می‌دهند. وقتی غذا خوردن در جمع باشد، انسان‌ها به هم نزدیک‌تر می‌شوند؛ در واقع روش "DST" الگویی است از ماه رمضان و این روش نوعی روزه گرفتن محسوب می‌شود به این‌صورت که مصرف‌کنندگان روزه‌ مواد می‌گیرند.

مردمان زیادی از دین‌اسلام ایراد می‌گیرند که قوانین سختی دارد؛ ولی اگر مطالب دین‌های دیگر را ببینیم متوجه می‌شویم که دین اسلام ساده‌ترین قوانین را دارد به‌طور مثال: در مذهب کاتولیک طلاق گرفتن ممنوع است. در مذهب ارتودکس برای طلاق قوانین دیگری وضع شده است؛ اگر این‌ها را مطالعه کنیم متوجه می‌شویم که ساده‌ترین قوانین مربوط به اسلام است. گرچه اسلام روزه گرفتن را واجب دانسته؛ اما گفته شده در هنگام بیماری و سفر واجب نیست یا برای نماز خواندن در سفر گفته شده که به‌صورت شکسته خوانده شود. کتاب آسمانی برای راهنمایی بشر فرستاده شده که چگونه زیستن را بیاموزد و بتواند بدی را از خوبی و ارزش را از ضدارزش تشخیص دهد و آن را چراغ راه خویش قرار دهد. حفظ قرآن آغاز فهم و عمل است؛ اگر فقط آن را حفظ کنیم؛ ولی مفهومش را ندانیم و به آن عمل نکنیم اثری ندارد.

در کنگره60، به روزه به‌عنوان یک امر تربیتی و آموزشی نگاه می‌شود و فرصتی است برای کسانی که برای تزکیه و پالایش خود با آگاهی تلاش‌می‌کنند. انسان‌هایی که آلودگی‌های زیادی دارند با روزه گرفتن تزکیه می‌شوند، مانند: گندآب که با تصفیه شدن به آبی زلال و گوارا تبدیل می‌شود. اگر این تزکیه همراه با آگاهی باشد؛ باید دلی پر از نور و اندیشه به‌همراه داشته باشد تا روشنایی در قلب‌ها به‌وجود آید، یعنی در اعماق وجود انسان‌ها چراغی روشن‌ شود که سبب رهایی و راهی شود که از اعماق تاریکی به طرف روشنایی قدم بردارند.

از آنجایی که مسئله جهان‌بینی در همه‌جا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، در اعتیاد هم یکی از اصلی‌ترین مسائل می‌باشد. بسیاری از بیماریها در اثر نبود جهان‌بینی به‌وجود می‌آیند، مثلاً: یک تفکر پوچ، بی‌خدایی و بی‌پایه و اساس باعث می‌شود انسان در خلأ قرار بگیرد و درگیر انواع و اقسام بیمار‌یها شود؛ اگر بدن انسان را مثل یک کارخانه عظیم در نظر بگیریم کبد مانند پالایشگاه، کلیه مثل تصفیه‌خانه‌ بزرگ و رگ‌های بدن مانند لوله‌کشی می‌مانند که آب و غذا را به همه قسمت‌های بدن می‌رسانند. روزه با بدن چه‌کار می‌کند؟ زمانی‌که بیشتر از نیاز مواد غذایی مصرف می‌کنیم، چربی‌های اضافه در بدن ذخیره می‌شوند. روزه گرفتن کمک می‌کند که این چربی‌ها از بدن جدا شوند و کبد پالایش شود تا قلب و دیگر اعضای بدن استراحت کنند؛ در واقع این کارخانه‌ عظیم سرویس می‌شود به شرطی که در وعده‌ سحر و افطار به‌قدر کافی و نیاز غذا بخوریم. مهم‌ترین کار روزه گرفتن، تزکیه در قسمت فیزیولوژی یا جسم و روان است. روان ما وابسته به یک‌سری مواد بیوشیمی است برای مثال: اگر دوپامین خوب کار کند سر حال هستیم و اگر سروتونین درست کار کند دچار افسردگی‌ نمی‌شویم و چنانچه دینورفین صحیح کار کند در حالت تعادل قرار می‌گیریم. کاری که روزه با بدن می‌کند در اثر استراحت‌هایی که به جسم می‌دهیم، انرژی‌هایی که باید روی قسمت‌های مختلف بدن کار کنند، برداشته شده و فرصتی به سیستم مغز می‌دهد تا خود را ترمیم و بازسازی کند. همین‌طور فرصتی فراهم می‌شود تا ناقل‌های عصبی و  نورون‌ها سلسله‌های عصبی خود را بازسازی کنند. روزه گرفتن یک حالت روحانی به انسان می‌دهد و مرحله‌ شو شود را قوی‌تر می‌کند؛ یعنی اعتماد به نفسی در ما ایجاد می‌کند که باعث قوی‌تر شدن اراده‌‌ ما می‌شود و در مقابل کشیدن سیگار، مصرف مواد، خوردن آب و خوراک با اراده‌ بیشتری روبه‌رو خواهیم شد.

در کنگر60، گروهی از افراد روزه‌ استاندارد می‌گیرند و یک عده روزه نمی‌گیرند و دسته دیگر به عقیده‌ آقای مهندس وسطی هستند. برنامه‌ طراحی شده توسط ایشان برای آن دسته از مصرف‌کنندگانی است که روزه نمی‌گیرند و دسته‌ای دیگر که در شک و تردید به‌سر می‌برند. ایشان معتقد هستند، افرادی که روزه نمی‌گیرند و دسته‌ای که در شک‌ و تردید هستند را کم‌کم آماده کنیم تا بتوانند به مرحله‌ روزه‌ کامل برسند. برای این کار آن دسته‌ای که در سفر اول هستد و OT مصرف می‌کنند، وعده‌ی ظهر را همراه با چای مصرف کنند تا وعده‌ بعدی صبر کنند. در طی چندین سال با همین روش بسیاری از مصرف‌کنندگان توانسته‌اند به‌طور کامل و استاندارد روزه بگیرند.

نویسنده: همسفر نازنین رهجوی راهنما همسفر مونا (لژیون پنجم)
ویرایش و ارسال: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر نازی (لژیون چهاردهم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی ستارخان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .