English Version
This Site Is Available In English

راهنما تازه‌وارد سنگر اول کنگره‌۶۰

راهنما تازه‌وارد سنگر اول کنگره‌۶۰

ضمن عرض تبریک هفته راهنما خدمت تمامی راهنمایان کنگره۶۰ به‌ویژه راهنمایان شعبه دنا که از عصاره جانشان به ما بخشیدند. اینک سوالاتی را از راهنمایان تازه‌واردین و راهنما ویلیام در عرصه خدمت ارزشمند راهنمایی پرسیده‌ایم که شما را به بهره‌بردن از پاسخ‌های پر‌بار این عزیزان دعوت می‌کنیم:

چگونه یک تازه وارد که با حال خراب وارد شده را آرام می‌کنید.

راهنما تازه‌واردین همسفر ریحانه:
در نوشتارهای کنگره‌۶۰ می‌خوانیم، کنگره‌۶۰ راهی است که رهایی ما را فراهم می‌نماید، من باید بتوانم این پیام را به تازه‌واردین برسانم. باید توجه داشته باشم که شخص تازه‌وارد با کوله‌باری از تجربه‌های نافرجام و ترک‌های مختلف وارد کنگره شده و من مشاوره‌دهنده باید احساس او را درک کنم. باید بتوانم سایر روش‌های ترک را با روش کنگره مقایسه کنم و به او بفهمانم که اگر راه نجاتی باشد، تنها این سیستم و این راه است که در کنگره ماندگار شوند. راهنما تازه‌واردین جزو اولین کسانی هستند که بیشترین تأثیر را در جذب شخص تازه‌وارد دارد و با حس خوب، امیدوار کردن، القا ایمان به این مسیر، اطمینان قلبی دادن که این راه، راه مطمئنی است، می‌تواند در جذب تازه‌وارد اثرگذار باشد. همه تازه‌واردین در بدو ورود با حالی خراب وارد می‌شوند، گاهی بعضی از آن‌ها متوجه صحبت‌های علمی ما نمی‌شوند، در این صورت من سعی می‌کنم با همزاد‌پنداری  تعریف ناامیدی‌ها و گذشته تاریک خود به آن‌ها بفهمانم که تنها نیستند و هستند کسانی‌که آن‌ها را درک می‌کنند و روزی در جایگاه آن‌ها قرار داشته‌اند. به نظرم در وهله اول من خودم باید آرامش داشته باشم تا بتوانم این آرامش را به تازه‌وارد نیز منتقل کنم. در سخنانم به او می‌گویم اگر شما هم می‌خواهید به آرامش برسید؛ باید صبور باشید، حرمت‌ها و قوانین کنگره را اجرا کنید، مطمئن باشید کم‌کم با آموزش‌ها دلتان پر از امید، شور و حال می‌شود و من حتماً در روز رهاییتان شما را با لب خندان می‌بینم؛ زیرا پایان شب سیه، سپید است.
برای ماندگاری یک تازه‌وارد در کنگره و آرام شدن او تنها یک راه وجود دارد آن هم این است که بتوانم عشق را به او بدهم و طعم عشق را به او بچشانم.

راهنما تازه‌واردین همسفر ژیلا:
اولین برخورد یک تازه‌وارد در کنگره با کمک راهنمای تازه‌واردین است، به طور کلی راهنما تازه‌وارد سنگر اول کنگره‌۶۰ است؛ پس نقش مهمی روی یک تازه‌وارد دارد. راهنمای تازه‌واردین باید قبل از صحبت کردن شور و نشاط عملاً در چهره‌اش مشخص باشد و تازه‌وارد با نگاه کردن به راهنما آرامش و حس خوب را دریافت کند، بعد با گفتن حقایق راجع به اعتیاد، باز کردن صورت مسئله اعتیاد و اطلاعاتی در مورد چگونگی درمان و اینکه اعتیاد یک بیماری است، اعتماد و اطمینان او را به کنگره جلب کنم؛ سعی می‌کنم خودم را جای تازه‌وارد بگذارم، او را درک کنم، شنونده خوبی برای صحبت‌هایش باشم و به او امیدواری بدهم که راه درستی را انتخاب کرده است تا انشاالله جذب کنگره شود و به آرامش برسد.

آيا جذب وماندگاری رهجو‌ها به حس و حال راهنمای تازه‌واردین بستگی دارد؟

راهنما تازه‌واردین همسفر فردوس:
طبق فرمایش استاد امین در سی‌دی ‌عمل، اضلاع مثلث هر عملی؛ توانایی، مهارت و حس انجام آن عمل است. توانایی و مهارت در جای خود ضروری است؛ ولی اگر حس انسان آلوده باشد، هدف اصلی انجام آن عمل را فراموش می‌کند. حس حکم نیرو را دارد، هم‌جنس خود را جذب یا دفع می‌کند. من فردوس اگر نا‌خالصی درون خود را خارج نکرده یا تغییر نداده باشم، حس و حال بد خود را به رهجو انتقال می‌دهم و باعث تخریب در رهجو می‌شوم. اگر حس، حس سالمی باشد، سخن و آموزش من بر دل رهجو می‌نشیند و باعث جذب بهتر می‌شود. حال عملکرد من مهم است، حس و حال خوبی که تا کنون در کنگره به‌دست آورده‌ام اگر در حفظ آن کوشا باشم و خدمت سالم انجام دهم، الگوی خوبی برای رهجو‌های تازه‌وارد می‌شوم و قطعاً حس و حال من راهنما، تأثیر به‌سزایی در جذب و ماندگاری رهجو تازه‌وارد خواهد داشت. ان‌شاءالله بتوانم خدمت‌گزاری با حس خوب، در پیشبرد اهداف کنگره باقی بمانم.

راهنما تازه‌واردین همسفر فاطمه:
راهنمای تازه‌وارد، یک مسئولیت بزرگ را بر‌عهده دارد و باید هر جلسه پر‌بار و پر‌انرژی وارد شعبه شود؛ چرا‌که صدای حس از صدای عمل قوی‌تر است و من راهنمای تازه‌وارد اگر با حس آلوده و خسته و سطح انرژی پایین به یک رهجوی تازه‌وارد مشاوره بدهم، نمی‌توانم حق مطلب را ادا کنم، رهجو جذب نمی‌شود و از کنگره دور می‌شود. باید هر جلسه با خودم مرور کنم که هدف از قرار گرفتن در این جایگاه، خدمت و آموزش است؛ پس سعی کنم که خدمتم را عالی انجام دهم.

بار منفی تازه‌وارد را چگونه جذب نمی‌کنید؟

راهنما تازه‌واردین همسفر نرگس:
زمانی‌که یک تازه‌وارد با ذهنی پر از آشوب و سوال روبروی من می‌نشیند و با ابهامات و شک‌های زیادی در چالش است، در این حالت حس‌های متفاوتی از خود ساطع می‌کند که منتظر دریافت پاسخ از یک راهنما که مقابل او نشسته، می‌باشد؛ چون من خودم در گذشته این حس‌ها را تجربه کرده و با اطمینان و ایمان کامل به نتیجه دلخواه رسیده‌ام، بنابراین می‌توانم با او همدلی کنم، احساسات درونی و عمیق شخص را به‌طور منطقی بفهمم و بار منفی او را جذب نکنم؛ بلکه حال خوشی که خودم از آن برخوردار هستم به او انتقال دهم.

راهنما تازه‌واردین همسفر نجمه:
در قسمت تازه‌واردین به دلیل حساسیت موضوع، باید یک سری مسائل و معیارها را رعایت کنیم: ۱) معیار روانی ۲) معیار قانونی ۳) معیار اخلاقی ۴) معیار ارزشی و مورد دیگر که بسیار مهم می‌باشد این است که باید بدانیم ما به عنوان راهنمای تازه‌واردین وظیفه و رسالت داریم در ابتدا حس اعتماد و امنیت خاطر را به تازه‌واردین منتقل کنیم. مطلب و موضوعات همیشه از حس شروع می‌شود، داشتن حس و حال زیبا در راهنمای تازه‌وارد از همان ابتدا بسیار تعیین‌کننده و مهم است، به عبارت دیگر حس باید به گونه‌ای باشد که خواست و حرکت را در تازه‌وارد بیدار کند.
ما یک مثلثی داریم که شامل حس، خواست و حرکت است که حس را ما باید به او بدهیم تا حرکت را در او بیدار کنیم و یا نوری باشد که قدری جلوتر را برایش نمایان سازد.
داشتن حس خوب راهنمای تازه‌واردین مستلزم این است که وارد مسائل خصوصی تازه‌وارد نشود؛ چون حس‌ها قابل انتقال هستند و یک تازه‌‌وارد با انبوهی از حس‌های منفی از جمله ناامیدی، نفرت، خشم و کینه وارد می‌شود که راهنمای تازه‌وارد، باید بر‌اساس آموزش‌هایی که در کنگره دیده، بداند که راهنمای تازه‌واردین مشاوره خانواده نیست؛ بلکه راهنما است و مسیر و راه درست را باید به شخص نشان دهد و دادن آگاهی و روشن کردن صورت مسئله اعتیاد برای تازه وارد از وظایف او است. در این خدمت گویی در پل صراط ایستاده و مسیر بهشت و جهنم را به افراد نشان می‌دهد.
راهنمای تازه‌وارد از روی ترحم این کار را انجام نمی دهد؛ بلکه بر‌اساس پردازش عقل این کار را انجام می‌دهد و در عقل خود اندازه هر کس را تشخیص می‌‌دهد و بعد به او آگاهی می‌دهد، پس محبت به یک تازه‌وارد را هم باید با عقل وزن کرد تا بدانیم که چقدر باید به او بدهیم و در حریم خصوصی شخص وارد نشویم؛ چرا‌که انجام آن باعث آسیب و انتقال حس منفی هم به راهنما تازه‌وارد و هم به تازه‌وارد می‌شود و در هر دو تخریب ایجاد می‌کند.

بزرگترین موهبت راهنمایی برای شما چه بوده است؟
راهنما ویلیام همسفر بهاره:

بزرگترین موهبتی که خداوند و آقای مهندس به من در جایگاه راهنمایی هدیه دادند؛ عشق و محبت بلاعوض بود که من بتوانم در جایگاه راهنمایی آن عشقی را که در کنگره دریافت کردم، بدون چشم‌داشت به همسفرانی که در حال درمان نیکوتین خود هستند تزریق کنم. همسفرانی که درگیر قلیان و سیگار شدند، کنگره و من را نقطه امن و آرامی دانستند که بتوانند در آرامش کامل به درمان برسند. خداوند را سپاسگزارم که به بنده اجازه دادند در جایگاه راهنمای ویلیام خدمت کنم و احیا شدن و جان دوباره بخشیدن به انسان‌ها را ببینم.

عکاس: همسفر مرضیه رهجو راهنما همسفر لیلا (لژیون اول)
ویراستاری و ارسال: همسفر زهرا رهجو راهنما همسفر سمیه (لژیون هفتم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی دنا

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .