آقای مهندس فرمودند: «راهنمایان، مربی و رب رهجو هستند؛ باید قدردان این عزیزان باشیم». قبل از اینکه در مورد واژه راهنما صحبت کنیم؛ باید معنی رب و مربی را بدانیم، مربی به کسی گفته میشود که چیزی یاد گرفته و میخواهد به دیگران یاد بدهد. بنای کار او عشق و محبت است نه درآمد مادی، ضمن اینکه کار او؛ باید پاداشی داشته باشد تا با فراغت فکر به خدمت عاشقانه خود بپردازد.
کلمه رب؛ یعنی استاد و مربی، ما تصور میکنیم رب فقط خداوند است و ارباب و مربی همه است و خداوند رب کل هستی است. آیا ما در مراتب پائین تر رب نداریم؟ در قرآن آمده که (انالانسان لربه لکنود) انسان به رب خویش ناسپاس است. آیا این فقط شامل خداوند است؟ این آیه در مراتب پایینتر هم صادق است و رب در بالاترین مراتب خداوند است و در مراتب پایینتر به دیگران هم اطلاق میشود. در کنگره هم ما مربی و رب داریم و آنها راهنمایان هستند. در کنگره هر کس به رهایی میرسد و وارد سفر دوم میشود؛ باید دین خود را به کنگره ادا کند و آن کمک کردن به افرادی است که در دام اعتیاد اسیر شدند و اینجا معلم و استاد مقام برجسته و والایی دارند و توسط آنها تکامل انسان انجام میگیرد. ما؛ باید در مراتب بالاتر از خداوند و در مراتب پایینتر از پدر و مادر، استاد، معلم و راهنمایان خود قدردانی کنیم و اگر نتوانیم از مخلوق تشکر و قدردانی کنیم چگونه میتوانیم شاکر خالق خود باشیم؟
استاد امین میفرمایند: «شادی حقیقی این است که کمک کنیم تا دیگران بدرخشند و به تکامل برسند». راهنما فقط یک واژه و کلمه نیست یک جایگاه خدمتی نیست. راهنما در کنگره کسی است از جنس عشق و محبت که عشق واقعی را در دل تاریک بندگان خالقش میجوید و با محبت و نشان دادن راه آنها را از ظلمت به نور و روشنایی هدایت میکند.
راهنما در کنگره وظیفه دارد درس صبر و استقامت، آرامش و صراط مستقیم را به رهجو آموزش دهد. راهنما هر آنچه از جهانبینی، کتب و جزوات کنگره۶۰ آموخته به رهجو انتقال میدهد و در بعضی مواقع آنقدر پیوند بین راهنما و رهجو محکم است که صفات راهنما را رهجو کسب میکند.
یکی دیگر از وظایف راهنما تنظیم برنامه مصرف OT مسافر در سفر اول است که بهصورت کاهش پلهای و تدریجی، تیپر و در نهایت به درمان رساندن رهجو است. راهنما در کنگره شخصی است که در صور پنهان خود دریافتهای بسیاری داشته و توانسته عشق و محبت را به معنای واقعی کلمه دریافت کند و امروز؛ چون از عشق و محبت لبریز شده و طعم شیرین رهایی و آزادی را چشیده، دوست دارد که این شیرینی عشق، محبت، رهایی و آزادی را به دیگران منتقل کند و حاضر است از عصاره جان خود ببخشد تا دیگران هم این جایگاه را لمس کنند.
راهنمایان خودشان الگو هستند؛ باید در جایگاه خود بدون نقص عمل کنند و رهجو را به گونهای تربیت کنند که در چهارچوب قوانین و حرمت کنگره حرکت کند. موضوع دیگر این است که همه مسافران و همسفران کنگره از یک مسیر عبور میکنند تا از گردنههای منطقه۶۰ درجه زیر صفر عبور کنند؛ ولی هر رهجویی بخصوص مسافران شرایط خاص خود را دارند که کوچکترین اشتباه در توجه به این شرایط باعث سقوط رهجو به عمق تاریکیها میشود. اینجا اصل دیگری در کار راهنما به نام عقلانیت مطرح میشود که بهواسطه همین اصل یک راهنما رهجویان خود را از گردنههای سخت و مختلف، سالم عبور میدهد و به این صورت مثلثی با اضلاع علم، عشق و عقل شکل میگیرد. حال این سؤال مطرح است که راهنما برچه مبنایی حاضر میشود از وقت و زندگی خود بگذرد تا این آموختهها را آن هم بهصورت رایگان در اختیار رهجو قرار دهد؟ برای پاسخ به این سؤال فقط واژه عشق را میتوان مطرح کرد. بزرگترین قدردانی که یک رهجو میتواند برای راهنمایش انجام دهد، این است که فرمانهای راهنما را گوش کند که این مورد باز بزرگترین کمک به خود رهجو است.
منابع: سیدی معلم، سیدی رب و مربی، سیدی هفته راهنما، سخنان آقای مهندس درمورد هفته راهنما، مشارکت همسفران به مناسبت هفته راهنما.
نویسنده: راهنمای تازهواردین همسفر عزت
رابطخبری: راهنمای تازهواردین همسفر سمیرا
ویرایش: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر زینب (لژیون پانزدهم)
عکاسخبری: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر مهشید (لژیون چهاردهم)
ویراستاری و ارسال: همسفر مهناز رهجوی راهنما همسفر عفت (لژیون چهارم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی هاتف
- تعداد بازدید از این مطلب :
93