آقای مهندس در این سیدی، یک پاراگراف از پیام به تاریخ ۷۷/۶/۲۲ را خواندند که در آن به موضوع شراب اشاره شده بود. در آن زمان، مصرف شراب در انسانهای شرور، باعث ایجاد حالت شیطانی میشد که به خود و دیگران آسیبهای جسمی وارد میکرد. به همین دلیل، توجه ویژهای به این موضوع معطوف شد؛ اما در مورد تریاک، این مسائل مشاهده نمیشد و در نتیجه توجه خاصی به آن نشد.
آیه مربوط به خمر، کل افیونهای موجود در حال حاضر را شامل میشود. در ابتدا برای شرابخواران دائمالخمر، ترک شراب بسیار دشوار بود. به همین دلیل، بیشتر بر مضرات آن تأکید میشد و گفته میشد که مردان خدا و زنان باایمان، از خوردن شراب سودی نمیبرند و این کار در شأن آنها نیست. کسانی که به مصرف شراب عادت داشتند و حاضر به ترک آن نبودند، در خفا به این کار ادامه میدادند؛ اما با توجه به اهمیت ندادن به این موضوع و برخوردهای نامناسب، دستور ترک شراب صادر شد. این دستور که کلام الهی بود، باعث شد که افراد از خوردن شراب خودداری کنند.
آقایمهندس در این سیدی به مضرات الکل اشاره کردند که باعث کاهش عمر تا ۲۰ درصد میشود و عوارضی مانند سیروز کبدی و نابودی کبد را به دنبال دارد. ما انسانها معمولاً در مواجهه با این مسائل، به دنبال مقصر میگردیم و همه چیز را به گردن او میاندازیم؛ در حالی که اینگونه نگاه کردن صحیح نیست و الکل، بخشی از زندگی و حیات است؛ حتی اگر الکل در زندگی نباشد، ادامه حیات با مشکل و بحران مواجه میشود. از الکل در طب و در تولیدات کارخانهها برای ضدعفونی استفاده میشود.
برداشت من از سیدی الکل، این است که اگر هر چیزی، چه الکل و چه تریاک، در جای خود و به درستی استفاده شود، میتواند مفید باشد؛ اما استفاده نادرست از آنها، به بدن، خانواده، دیگران و حتی جامعه آسیب میرساند. الکل در مواد ضدعفونی و بیمارستانها کاربرد دارد و تریاک هم همینطور است. برای مثال، کدئین و مرفین که برای تسکین دردها استفاده میشوند و برای بسیاری از بیماران مفید هستند؛ اگر به نادرستی مصرف شوند، میتوانند آسیبهای جدی به فرد و جامعه وارد کنند.
منبع: سی دی الکل
نویسنده: همسفر فریناز رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون اول)
تایپ: همسفر انسیه رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون اول)
ویراستاری: همسفر زهره رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون اول) دبیر سایت
ارسال: همسفر رقیه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی بندرعباس
- تعداد بازدید از این مطلب :
97