مسئلهای که در سیدی کلمه آقای مهندس مطرح میشود، ساختن انسان میباشد. تمام مکاتبی که وجود دارد از قبایل بدوی تا بودایی وهندوها و غیره میخواستند انسان را بسازند. برای ساختن انسان مثلثی تعریف شده است که یک ضلع آن خواستن خود انسان میباشد، ضلع دیگر آن جهانبینی و ضلع دیگر فیزیولوژی است. این سه ضلع باید خوب کار کند تا بتوانیم انسان را بسازیم. اگر هر کدام از این سه ضلع ناقص باشد، نمیتوانیم انسان را بسازیم.
ضلع اول خواستن است، البته این سه ضلع باهم ارتباط دارند، یعنی ذرهذره یکدیگر را تقویت میکنند. خواستن جهانبینی را تقویت میکند، جهانبینی خواستن را تقویت میکند و جهانبینی فیزیولوژی را نیز تقویت میکند. حال این سوال مطرح میشود که چه جهانبینی را انتخاب کنیم؟ این جهانبینی توسط پیامآوران الهی به انسان ابلاغ شده است تا انسانها بتوانند در صلح زندگی کنند. جهانبینی ممکن است درست نبوده و ساختگی باشد. انسان باید بتواند جهانبینی درست و نادرست را تشخیص دهد.
اولین چیزی که نشان میدهد یک کلام الهی میباشد، این است که باید در وجود انسان حک شود، یعنی باید انسان آن را قبول و باور داشته باشد. اگر چیزی را قبول ندارید، یعنی این کلام الهی نیست. اگر کلام الهی باشد، انسان آن را دوست خواهد داشت. مثلاً خداوند میگوید به همسایه خود بدی نکن، شهادت دروغ نده و غیره و شما این کلام را دوست دارید، بنابراین این کلمات الهی هستند.
کلمات الهی باید به دل بشیند و این جهانبینی الهی خواهد بود؛ یعنی راه درست را به ما نشان میدهد. جهانبینی ممکن است بدل هم باشد. انسان باید به آن نقطه تشخیص برسد که کدام جهانبینی برایش خوب و کدام بد است. گاهی انسانها میخواهند با استفاده از موادمخدر و توهمزا به مرحله عرفانی برسند، اما باید بدانند که وقتی میخواهند چیزی را بدانند باید ظرفیت و تحملش پذیرش آن را داشته باشند تا حالشان خراب نشود. جناب مهندس میفرمایند: «من با تجربه ای که کسب کردهام، جهانبینی سالمتر از جهانبینی الهی ندیدهام».اگر جهانبینی درست باشد بر قلبها مینشیند. در نهایت نکته بسیار مهم اینکه درست کردن انسان در بدترین حالت، کمتر از مرده زنده کردن نیست.
نویسنده و رابط خبری: همسفر نیلوفر رهجوی راهنما همسفر الهام (لژیون چهارم)
ویراستاری و ارسال: همسفر نرگس نگهبان سایت
همسفران نمایندگی یوسُف تهران
- تعداد بازدید از این مطلب :
60