جلسه سوم از دوره سوم کارگاههای آموزشی مجازی کنگره۶۰ نمایندگی دهخدا قزوین به استادی راهنما همسفر آذر با دستور جلسه «وادی سیزدهم (پایان هر نقطه، سرآغاز خط دیگری است.) و تأثیر آن روی من» در روز شنبه ۲۰ بهمنماه ۱۴۰۳ برگزار شد.
سخنان استاد:
زین چراغ معرفت که امروز اندر دست ماست
شاهراه سعی و اقلیم سعادت روشن است
این وادی یا راه برای انسانهایی طراحی گردیده که تمنای دل برای تبدیل، خروج از تاریکیها و جدا شدن از بندهای نامرئی جهالت و ناآگاهی درون خویش دارند. پایان هر نقطه، سرآغاز خط دیگری است؛ نکته حائز اهمیتی که این وادی به آن اشاره دارد تغییر، تبدیل و ترخیص است.
در این وادی از مثال چاه آب و دلو استفاده میشود. اگر انسان خودش را همانند آن دلو و مسیر زندگی را همانند عمق چاه در نظر بگیرد، این موضوع کاملاً برایش ملموس و قابلدرک خواهد شد؛ مسیری پرپیچوخم همراه خوشیها و ناخوشیها با موضوعات و مسائل مختلف.
انسانی را تصور کنید که خواسته یا ناخواسته گرفتار تاریکیها و ضد ارزشها شده، برای خودش و اطرافیانش مسائل متعددی درست کرده است و حالا میخواهد از این مشکلات جدا شود؛ درواقع یومالفصلی میخواهد که راه به عقب نداشته باشد. باید دانست زندگی پایانی ندارد و تا ابدیت ادامه دارد؛ هیچ پایانی برای مسئله و کارهای زندگی وجود ندارد. هر نقطهای که گذاشته شود و هر خطی که به پایان برسد، خط دیگری آغاز میشود؛ اما باید کمی قدرتمندتر حرکت کرد.
بنابراین باید نقطهای با تفکر و اندیشه صحیح آغاز کرد که با دانش و آگاهی همراه باشد. با تغییری بنیادی و ریشهای در فیزیولوژی و جهانبینی خود با عشق، عقل و ایمان سالم همراه با خمر دورنی که بیدارتر و هوشیارتر عمل کند. در حقیقت با جسمی متعادل و زندگی سالم شرایطی را فراهم کند که در خطوط مختلف زندگی با آرامش و آسایش درحرکت باشد تا بتواند در کنار دیگران و با دیگران باشد، از زندگی لذت ببرد، آموزش بگیرد و خدمت کند.
نویسنده: راهنما همسفر آذر (راهنمای لژیون سوم)
تنظیم و ویراستاری: همسفر زیبا رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون چهاردهم)
عکاس: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون اول)
ارسال: همسفر مطهره رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون پنجم)
همسفران نمایندگی دهخدا قزوین
- تعداد بازدید از این مطلب :
184