English Version
This Site Is Available In English

صعود به خطی دیگر برای عبور از گذرگاه‌ سخت زندگی

صعود به خطی دیگر برای عبور از گذرگاه‌ سخت زندگی

جلسه دوم از دوره هشتم کارگاه‌های آموزشی مجازی همسفران نمایندگی سهروردی اصفهان با استادی راهنما همسفر شهناز با دستور جلسه «وادی سیزدهم (پایان هر نقطه سرآغاز خط دیگری است) و تأثیر آن روی من» در روز شنبه ۲۰ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ برگزار شد.

سخنان استاد:

من همسفر یا مسافر در کنگره۶۰ مسافرانی هستیم که برای رسیدن به آسایش و آرامش، وادی‌ها را یکی پس از دیگری طی می‌کنیم تا به وادی سیزدهم که دروازه ورود به وادی چهاردهم‌ و وادی عشق‌ومحبت است می‌رسیم. وادی سیزدهم می‌گوید: «پایان هر نقطه سرآغاز خط دیگری است.» نقاطی که من در زندگی می‌آموزم در کنار هم خطی را به‌وجود می‌آورد؛ مانند کلماتی که با درک مفاهیم واقعی آن‌ها می‌توانم کنار هم بچینم و شعر خودم را مانند شاه نعمت‌الله‌ ولی بسرایم که می‌گوید: نقطه در دایره نمود و نبود/ بلکه آن نقطه دایره بنمود. وادی سیزدهم پر از تصویر و تمثیل‌های زیبا است و من همسفر و به‌‌گونه‌ای مسافر را با مطالبی جدید و دور از باور آشنا می‌کند.

در سی‌دی گذرگاه استاد می‌فرماید: «نقطه‌ها شروع و تمام و دوباره شروع می‌شوند؛ آن‌ها در ماوراء به خط تبدیل می‌شوند و نقطه پایان یک دوره و نشان‌ومفهوم هستند. خط‌هایی نامرئی هستند؛ اما وجود دارند؛ مانند همان بندها و آنچه خود می‌دانید. از صعود و پرواز گفتیم و از نقطه. در واقع وادی سیزدهم آماده‌سازی شما برای همین است.» انسان برای رسیدن به عشق‌ومحبت احتیاج به آموزش بسیار و ابر آگاهی دارد. تا انسان به عشق‌ومحبت نرسد، نمی‌تواند خطوط زندگی خود را تغییر دهد. چگونه من همسفر توقع دارم زندگی‌ام عوض شود؛ در حالی‌که تغییری در خود و باورهایم نداده باشم؟! در وادی سیزدهم مثلث تغییر، تبدیل و ترخیص مطرح می‌شود و با یک مثال زیبا به تصویر کشیده می‌شود؛ تصویر یک چاه و دلوی آب که دقت در این مثال ساده، انسان را به مطالب زیادی می‌رساند. در هر مرحله از مثلث تغییر، تبدیل و ترخیص؛ یوم الفصلی (روز جدایی) وجود دارد. انسان به هر بعدی که سفر کند، صفاتش را در کوله‌پشتی با خود می‌برد و آنقدر می‌آید و می‌رود تا بتواند صفات منفی خود را تغییر دهد و خطوط زیباتری رسم نماید. من هر بار که در وادی سیزدهم به تصویر شهری که نتیجه اعمال ضد ارزشی است می‌رسم؛ جمله‌ «این داستان چوپانی بره از دست داده و بره‌ها به دام گرگ‌ها افتاده‌اند» اشکم را درمی‌آورد و به‌یاد دوران تاریکی اعتیاد می‌افتم.

وادی سیزدهم، انسان تک‌بعدی دوبعدی و سه‌بعدی را مطرح می‌کند و خصوصیات آن‌ها را بیان می‌کند و انسان تک‌بعدی را به میمونی تشبیه می‌کند که دستش را در سوراخ درختی کرده و موزی را گرفته است و نمی‌تواند رها کند تا شکار شکارچی می‌شود. این مثال روی من همسفر بسیار تأثیرگذار بود؛ زیرا من نیز مانند آن میمون قدرت تشخیص نداشتم و نمی‌توانستم مسافرم را رها کنم و اسیر تاریکی‌ها بودم. وادی سیزدهم مثلث عشق، عقل و ایمان را مطرح می‌کند و خط نامرئی خمر را به نمایش درمی‌‌آورد که از عوامل اصلی بروز انواع‌واقسام بیماری‌های جسمی و روحی روانی است و به‌زیبایی به اختلاف انسان‌های عقل‌گرا و عشق‌گرا و متعصب پایان می‌دهد و این سه را مکمل همدیگر مطرح می‌کند که هرکدام به‌تنهایی معنی دیگری پیدا می‌کنند. در سی‌دی زخم عشق آقای امین، عشق را به گنجینه‌ای در درون انسان تشبیه می‌کنند و ایمان را به سیستم امنیتی برای حفظ این گنجینه ارزشمند و قوه عقل را نیز به وسیله‌ای برای استفاده از این گنجینه تشبیه می‌کنند.

در وادی سیزدهم تصویر بهشت درون به نمایش درمی‌آید و به‌خوبی سؤال من را که چندین سال ذهنم را به خود مشغول کرده بود، پاسخ می‌دهد. همیشه با خود فکر می‌کردم‌ چگونه می‌شود در بهشت نهر شیر جاری باشد؛ اما آن شیر فاسد نشود؟ و یا نهر عسل چگونه می‌تواند جاری شود؟ این همه عسل به چه کار می‌آید؟‌ در این وادی متوجه شدم که چهار نهر آب، عسل، شیر و شراب تمثیلی است از عقل و عشق و ایمان و خمر درونی که باید درون انسان جاری شود تا به آرامش و آسایش برسد.

در آخر وادی سیزدهم با انسان سه‌بعدی آشنا می‌شویم و اینکه این انسان به غیر از پنج حس ظاهری، قادر است از پنج حس باطنی و شش کالبد دیگر به غیر از جسم مادی خود و یک حس میانی که به آن حس ششم می‌گویند، استفاده کند و برای سیستم عقل خود اطلاعات و آگاهی بیاورد. وادی سیزدهم با تصاویر و مثال‌ها، ذهن من خواننده را آماده ورود به وادی چهاردهم که بسیار عظیم است می‌کند تا بتوانم ذره‌ای از وادی عشق را درک کنم؛ به من کمک می‌کند تا از این نقطه به خط دیگری صعود کنم و از گذرگاه سخت زندگی عبور کنم؛ آرامش‌وآسایش اندیشه را مهیا سازم و مانند یک جستجوگر، آماده کاوش در دنیای علم‌ومعرفت شوم تا بتوانم از رنج خود و انسان‌های دیگر بکاهم و خطی زیبا در زندگی خود ترسیم نمایم. به قول استاد: «قدرت وادی سیزدهم و چهاردهم، مانند طوفان است که بهترین‌ها جدا می‌شوند و مخربین ناگزیرند از چرخه جدا شوند.»

رابط خبری: همسفر فرنگیس رهجوی راهنما همسفر شهناز (لژیون دوازدهم)
عکاس خبری: همسفر مرضیه رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون پنجم)
ارسال: راهنما همسفر زهرا نگهبان سایت
همسفران نمایندگی سهروردی اصفهان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .