پنجمین جلسه از دوره دوم سری کارگاههای آموزشی عمومی کنگره ۶۰ ویژه مسافران و همسفران نمایندگی سنایی نیشابور در روزهای پنجشنبه با استادی : راهنمای محترم همسفر محمد ، نگهبانی : مسافر اسماعیل و دبیری مسافر وحید ، با دستور جلسه «ازدواج » مورخ 1403/11/11 رأس ساعت 17 آغاز به کار کرد.
خلاصه سخنان استاد:
من، زمانی که وارد کنگره شدم، توانستم مفهوم واقعی ازدواج را بهدرستی درک کنم. پیش از ورودم به کنگره، نهتنها معنای ازدواج را نمیدانستم، بلکه تصور درستی هم از آن نداشتم. اما پس از ورودم، این مسیر برای من روشنتر و شفافتر شد و به مرور دریافتم که ازدواج چقدر شیرین و ارزشمند است؛ درحالیکه قبلاً تصور متفاوتی از آن داشتم، همانطور که بسیاری از افراد ممکن است برداشت نادرستی از این موضوع داشته باشند.
اجازه دهید مثالی بزنم: ازدواج مانند ساختن یک باغ است. فرض کنید هر یک از ما زمینی داریم و قصد داریم در آن باغی ایجاد کنیم. ممکن است یکی درخت گیلاس بکارد، دیگری درخت هلو، و فردی دیگر سیب بکارد. باغ همان باغ است، اما تفاوت در سلیقههاست. ازدواج نیز چنین است؛ یک انتخاب است، اما هر فردی با سلیقه و نگاه خاص خود به آن وارد میشود. اشتباهی که من قبل از ازدواج مرتکب شدم، این بود که تصور میکردم باید همسرم را کاملاً شبیه به خود کنم و دیدگاهها و سلیقههایم را به او تحمیل کنم. از طرفی، شاید همسرم نیز چنین فکری داشت و میخواست مرا مطابق سلیقه خود تغییر دهد. این طرز فکر تا زمانی که وارد کنگره شدم در ذهن من وجود داشت، اما کنگره به من آموخت که انسان اختیار دارد و باید تمرکزش را بر اصلاح و تکامل خود بگذارد، نه تغییر دیگران. پس از درک این حقیقت، فهمیدم که چهقدر اشتباه فکر میکردم و ازدواج از این زاویه برایم زیباتر شد.
کنگره به ما معنای واقعی "اضداد" را آموزش داد. من در گذشته از "اضداد" فراری بودم و هیچ علاقهای به پذیرش آنها نداشتم، اما امروز درک کردهام که اضداد محترماند و در مسیر رشد و آگاهی ما نقش مهمی دارند. در خانواده، من و همسرم به همراه سه فرزندمان، در مجموع پنج نظر متفاوت داریم. اگر در یک خانواده، نظرات گوناگون وجود نداشته باشد، باید در اصالت و پویایی آن شک کرد، چراکه وجود دیدگاههای متنوع نشاندهنده سلامت فکری یک خانواده است. مهم این است که این نظرات بهدرستی تجزیهوتحلیل شوند و در نهایت، بهترین نظر که در مسیر درست قرار دارد، انتخاب شود تا همگان از آن بهرهمند شوند.
هنگام مطالعه سیدی عبور از استاد امین، متوجه شدم که میتوان ازدواج را نیز از همین زاویه بررسی کرد. زمانی که انسان با مفهوم "عبور" روبهرو میشود، این به معنای نادیده گرفتن نیست، بلکه به معنای دیدن به شکلی کاملتر و عمیقتر است. عبور، یعنی داشتن اندیشه درست و درک صحیح از مسائل زندگی. در این سیدی، استاد امین اشاره میکنند که مشکلات، سختیها و دردها، همگی بخشی از زندگی ما هستند، اما ما باید یاد بگیریم که از آنها عبور کنیم، آنها را درک نماییم و همواره در مسیر رشد و حرکت باشیم. انسان نباید دچار سکون شود.
برای مثال، اگر ما در طبقه دوم بهشت هستیم، پیش از ورود به آن، باید ابتدا طبقه دوم جهنم را تجربه کنیم و سپس به سوی طبقه سوم بهشت حرکت کنیم. این همان نقطهای است که باید از آن عبور کنیم، زیرا هنوز ظرفیت و آمادگی لازم در ما ایجاد نشده است. وقتی با مشکلی روبهرو میشوم، ابتدا به آن میخندم، زیرا میدانم که این مشکل پیامآور یک اتفاق خوب است. مشکلات، نشانهای از رشد و ارتقا هستند.
زندگی ما در لایههای مختلفی جریان دارد و یکی از مهمترین بخشهای آن، ازدواج است که مقدمه ورود به زندگی خانوادگی محسوب میشود. ازدواج، مبدأ است و اهمیت بسیاری دارد. کنگره نیز بر مبدأ انسانها تأکید دارد و بیشتر از مقصد، به نقطه آغازین توجه میکند. در آموزشهای کنگره، جهانبینی به زیبایی توضیح داده شده است. دانستن، در دو بخش قرار میگیرد: بخشی که وارد محدوده تفکر و عقل ما میشود و بخشی که باید به قلب ما راه یابد. اگر دانشی که میآموزیم، تنها در سطح تفکر باقی بماند و به قلب ما نفوذ نکند، هیچ ارزشی نخواهد داشت. این موضوع مانند باغبانی است که مدتها از درختان خود مراقبت کرده، اما درنهایت، محصولی بهدست نمیآورد.
استاد امین میفرمایند: «اگر آموزشی میبینی، با آن آگاهی زندگی کن و برای یادگیری، رغبت، پشتکار و نشاط داشته باش.»
امیدوارم که همگی ما، با بهرهگیری از این نعمت بزرگ یعنی کنگره ۶۰، در مسیر درست و صراط مستقیم حرکت کنیم.
با تشکر از همراهی شما عزیزان.
عکس مسافر پیام
تایپ ویراستاری مسافر حمزه
- تعداد بازدید از این مطلب :
60