همه ما با نگاه کردن به طبیعت و بررسی الگوهای که در طبیعت وجود دارد، درمییابیم که رشد، زایش و رسیدن به کمال بدون تجربه امکانپذیر نیست. خداوند همهچیز را بهصورت زوج آفریده است. انسان هم از این الگو مستثنا نیست. انسان برای اینکه بتواند مسیر خود را بهسوی کمال طی کند، به همراه و همسفر نیاز دارد.
یکی از مهمترین نیازهای بشر در طول حیات خاکی، نیازهای جسمی و جنسی است. ازدواج کردن به انسان کمک میکند که از راه درست و اصولی نیازش را برطرف کند. ازدواج يا انتخاب همسر پيمان مقدسی برای زندگی مشترک بين زن و مرد است كه طبق قوانين الهی تجویزشده است و هدف آن، آرامش و آسايش بهتر است. مهمتر از زندگی کردن، مهر و محبت، گذشت و فداكاري و همچنين بقای نوع است.
ازدواج یعنی شناخت و آگاهی متقابل، تعهد و انعطاف متقابل. هیچ زندگی بدون این سه اصل پایداری نخواهد داشت؛ حتی اگر پایداری نیز داشته باشد، در آن زندگی نه هدف، نه پیشرفت و نه آرامش وجود ندارد. خداوند در آیه ۲۱ سوره روم میفرماید: «وَ مِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَ جَعَلَ بَيْنَكُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً. إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ» و از نشانههاى او آن است كه همسرانى براى شما از جنس خودتان آفريد تا در كنار آنان آرامش يابيد و ميان شما و همسرانتان علاقه شديد و رحمت قرار داد؛ بیشک در اين (نعمت الهى) براى گروهى كه میانديشند نشانههای قطعی است.
مسئله ازدواج را نیز میتوان در قالب یک مثلث بررسی کرد که در دو ضلع این مثلث مرد و زن قرار میگیرند و در قاعده این مثلث که خیلی اهمیت دارد؛ کار کردن روی نقاط مشترک قرار میگیرد. این مثلث هم قبل از ازدواج و هم بعد از ازدواج به ما کمک میکند تا با مسائلی که روبهروی ما قرار میگیرد با آگاهی بیشتر مواجه شویم.
ما باید روی نقاط مشترکی که داریم کار کنیم. کار کردن و توجه نمودن به نقاط غیرمشترک باعث میشود که قاعده این مثلث بزرگ و بزرگتر شود و دو ضلع دیگر که زن و مرد هستند، از هم دیگر دور شوند و این نکته را موردتوجه قرار دهیم که هیچچیز در هستی پیدا نمیشود که بهصورت صد درصد شبیه چیز دیگری باشد؛ باید تفاوتها را بپذیریم و به نقاط مشترکی که داریم اهمیت بدهیم؛ مثلاً قرار نیست دو نفر که باهم زندگی میکنند، همه خصوصیات اخلاقیشان مثل هم باشد. در حقیقت این دو نفر باید به فکر پیدا کردن نقاط مشترک باشند.
در کنگره۶۰ آقای مهندس تلاشهای زیادی برای حفظ بنیان خانواده میکنند. وقتی یک مسافر برای درمان وارد کنگره۶۰ میشود، در کنار او یک همسفر قرار میگیرد تا در نگاه اول به مسافرش کمک کند به رهایی برسد؛ اما بعد از مدتی متوجه میشود که باید خودش را درمان کند. خودش را از تاریکیهایی که سالها در آن بوده رها کند.
بنابراین مسافر و همسفر همزمان کنار هم سفر را شروع میکنند و هر دو به رهایی میرسند. مسافر به رهایی از مواد، ظلمت و تاریکی؛ همسفر به رهایی از افکار و اندیشههای منفی. در اینجاست که پایههای زندگی با آموزشهای درست و صحیح محکمتر میشود و دیگر با هیچ بادی نمیلرزد و متزلزل نخواهد شد.
ما در کنگره یاد میگیریم که ما نسبت به همدیگر مسئول هستیم و باید از خیلی چیزها بگذریم تا بتوانیم در کنار هم با آرامش و آسایش زندگی کنیم؛ زیرا زندگی مانند سد بزرگی است که اگر یک ترک کوچک بخورد ویران میشود؛ ولی هنر عشق در پیوند تفاوتهاست. معجزهاش در نادیده گرفتن کمبودهاست. هر کس این هنر را یاد بگیرد مطمئناً دنیایی زیبا و پر از آرامش را تجربه خواهد کرد.
نکته دیگر این است که کلام و بیانِ خوب و درست در زیبایی کلام نقش مهمی دارد؛ ولی به آن توجه چندانی نمیکنند. همیشه سعی کنیم کلام زیبایی داشته باشیم تا زندگی زیباتر شود و از هرلحظه زندگی لذت ببریم و هرگز، هرگز، هرگز مسیر زندگیمان را با افراد دیگر مقایسه نکنیم. به مسیر خودمان اعتماد و ایمان کامل داشته باشیم تا زندگی همراه با عشق و محبت در کنار همسر و فرزندانمان تجربه کنیم.
به امید روزی که همه جوانان جامعه ما، با انتخاب درست و ازدواج آسان و موفق به رشد و تعالی، چه به لحاظ معنوی و چه به لحاظ علمی و اقتصادی برسند.
کلام آخر این است که:
۱. اگر با شناخت و آگاهی ازدواج کنیم.
۲. اگر به خواستههای هم احترام بگذاریم.
۳. اگر در سختترین شرایط نیز با همسرمان عفت کلام داشته باشیم و با احترام برخورد کنیم.
۴. اگر پایه ازدواج عشق و محبت باشد؛ یک ازدواج و درنهایت، یک زندگی پر از عشق را تجربه خواهیم کرد.
همیشه باید خوب بودن را از خودمان شروع کنیم، نه اینکه از همسرمان بخواهیم یا انتظار داشته باشیم خوب باشد.
منابع: برگرفته از سیدیهای آقای مهندس و تجربه شخصی است.
نویسنده: راهنما همسفر کبرا
تنظیم و ارسال: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر اعظم (لژیون ششم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی زنجان
- تعداد بازدید از این مطلب :
661