جلسه اول از دوره ششم کارگاههای آموزشی مجازی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی دکتر علیرضا به استادی راهنما همسفر امیره با دستور جلسه «وادی دوازدهم و تأثیر آن روی من» روز شنبه ۲۹ دیماه ۱۴۰۳ برگزار شد.
سخنان استاد:
از هر وادی که گذر میکنیم چراغی برایمان روشن میشود تا راهی به جهت رسیدن زندگی بهتر پیش روی ما قرار گیرد. وادی دوازدهم عنوان میکند: در آخر امر، امر اول اجرا میشود. بیش از هر چیز این جمله به من یادآوری میکند که برای رسیدن به هر خواستهای بایستی صبور و بردبار باشم و زمان را در نظر بگیرم؛ سپس آنچه باید اتفاق بیفتد، میافتد.
اکثر انسانها میخواهند در مدت زمان کم و یا از طریق کوتاهترین راه به نتیجه برسند؛ اما مهم این است که در جهان هستی و طبیعت هر چیزی مسیر و زمان تعریف شدهای دارد و بدون شک رسیدن به نتیجه، تلاش و کوشش میطلبد؛ همچنین برای رسیدن به هر خواستهای باید بهایی پرداخت شود.
وادی دوازدهم به ما میآموزد که برای رسیدن به نتیجه، بایستی ابتدا آن را در ذهن خود تصور کنیم و با اندیشه و تفکر بیابیم که چگونه حرکت نماییم تا به مقصود مورد نظرمان برسیم. در ابتدای ورود به کنگره هدف همه ما فقط رهایی مسافرمان بود ولی بعد متوجه شدیم نیاز است که ما نیز حرکت خود را مانند مسافرمان شروع نماییم و ادامه دهیم؛ چراکه به تغییر احتیاج داریم.
سخن از ویژگیهای منحصربهفرد انسان که به میان میآید، متوجه میشویم خداوند از تمامی صفات خود به صورت کوچک در وجود ما قرار داده؛ پس باید تلاش کنیم تا به آن صفات برسیم و این مستلزم گذشت زمان، آموزش و عمل به آموختهها میباشد. نکته دیگر آنکه در این راه بایستی حتماً تفکر و تجربه را ملاک قرار دهیم.
در این وادی از نیروهای بازدارنده صحبت میشود؛ این نیروها ممکن است در ظاهر مانع از حرکتمان شوند ولی در واقع برای ما نقش مکمل را ایفا میکنند؛ یعنی بدون وجود آنها رسیدن به مقصد ممکن نیست. نیروهای بازدارنده چهرههای متفاوت دارند و همیشه زشت و ناپسند نیستند، اتفاقاً بسیاری از مواقع به زیباترین شکل و در نقش اطرافیان همچون مادر، همسر، فرزند، برادر، خواهر و یا دوستان ظاهر میشوند؛ حتی گاهی برای مسافر یک همسفر و برای همسفر هم مسافر میتواند همانند نیروی بازدارنده باشد. نیروهای بازدارنده اهمیت خیلی زیادی دارند به این جهت که اگر بتوانیم آنها را تشخیص دهیم، میتوانیم قدمهایمان را محکمتر برداریم. هنگامی که در صراط مستقیم قرار میگیریم، بدون مشکل حرکت میکنیم و از حال بد خارج میشویم، نیروهای بازدارنده به اشکال مختلف وارد میشوند تا حرکت ما را مختل نمایند؛ اما واقعیت این است که اگر هوشیار باشیم و آنها را بشناسیم، میتوانند به ما درس بزرگی بدهند؛ چراکه نیروهای تخریبی و بازدارنده به عنوان نیروهای مکمل عمل میکنند و میتوانند ارتقاء دهنده انسان باشند.
این نیروها میآیند تا به ما بیاموزند که اگر با آنها هم مسیر شویم سقوط خواهیم کرد و اگر از آنها عبور کنیم میتوانیم در صراط مستقیم باقی بمانیم؛ همچنین اگر حرکت هر کدام از ما بیدغدغه و بدون مانع باشد، آموزشی دریافت نخواهیم کرد. وجود نیروهای مکمل باعث میشود من حواس خود را جمع کنم و این درس بزرگی است که باید به تمامی نشانههایی که در اختیارم قرار میگیرد توجه کنم تا بتوانم بهدرستی حرکت نمایم.
انسان خوشبخت کسی است که نشانهها را میبیند و از آنها استفاده میکند پس نباید از کنار نشانهها بهراحتی عبور کنیم؛ زیرا این نشانهها همانند تابلوهای راهنمایی و رانندگی برای یک راننده هستند. به دیگر سخن بایستی با چشم و گوش باز حرکت کنیم، آنگاه نشانهها میآیند فقط به این دلیل که خودمان خواستار تغییر و قرار گرفتن در مسیر صراط مستقیم بودهایم؛ لذا نادیده گرفتن برخی از نشانهها بهایی دارد و بایستی در مسیر حرکت خود بهای آن را پرداخت نماییم که این بها حال بد و خراب شدن حس را نیز به دنبال خواهد داشت. عدم رضایت از مسیر، کارها و قضاوت دیگران سبب خواهد شد و با کوچکترین تلنگر سقوط خواهیم کرد.
در وادی دوازدهم از سه مرحله تغییر، تبدیل و ترخیص صحبت شده است که از مهمترین مراحلی هستند که باعث میشوند امر اول؛ یعنی همان خواسته ما اجرا شود. این موضوع به من یادآوری میکند که اگر تغییری درونم ایجاد نشود، دچار سکون و رکود شده و در نهایت نابود خواهم شد؛ بنابراین هر حرکتی در هستی مستلزم تغییر و تبدیل است تا ترخیص از آن مرحله و ورود به مرحلهای بالاتر اتفاق بیفتد.
انسان در مسیر، ذرهذره با کسب آگاهی و دانایی تکامل پیدا میکند؛ فقط بایستی به این نکته توجه کرد که هر تغییری زمان خاص خودش را نیاز دارد و عجله در این مسیر فقط کار را دشوار و انسان را از رسیدن به نتیجه دور خواهد کرد. من به عنوان یک انسان برای تغییر صفات و ضدارزشهایی که در وجودم قرار دارد، به زمانی نسبتاً طولانی نیازمندم اما در نهایت همانطور که در عنوان وادی دوازدهم آموختیم در آخر امر، امر اول اجرا خواهد شد.
نویسنده: راهنمای لژیون هفتم همسفر امیره
ویرایش: همسفر حمیده رهجوی راهنما همسفر صفورا (لژیون ششم)
عکاس: همسفر نرگس رهجوی راهنما همسفر الهه (لژیون یازدهم)
ویراستار و ارسال: همسفر مریم نگهبان سایت
همسفران نمایندگی دکتر علیرضا
- تعداد بازدید از این مطلب :
328