English Version
This Site Is Available In English

اساس تغییر و تبدیل، حرکت است

اساس تغییر و تبدیل، حرکت است

جلسه یازدهم از دوره دوم کارگاه‌های آموزشی مجازی همسفران نمایندگی بیستون کرمانشاه با استادی راهنما همسفر مرضیه با دستور‌ جلسه «وادی دوازدهم (در آخر امر، امر اول اجرا می‌شود) و تأثیر آن بر روی من» روز شنبه ۲۹ دی‌ماه ۱۴۰۳ برگزار شد.

سخنان استاد:
وادی دوازدهم می‌گوید: «در آخر امر، امر اول اجرا می‌شود». یازده وادی را پشت سر گذاشتیم که هرکدام از آنها قوانین درست زندگی کردن را به ما می‌آموزد. اکنون به وادی دوازدهم رسیده‌ایم، در این وادی مطالب مهمی بیان شده است.
خواسته هر انسان به‌عنوان امر یا دستور اول عنوان می‌شود؛ اول کاشتن و بعد برداشتن، اول حرکت کردن بعد به مقصد رسیدن، اول حرکت به طرف کنگره بعد به درمان رسیدن. در این وادی عنوان می‌شود که برای هرچیزی، باید عنصر «زمان» را لحاظ کنیم، اگر سرما بخوریم یا بیمار شویم، همیشه می‌گوییم؛ باید دوران بیماری سر شود، اما برای بیماری اعتیاد زمان را لحاظ نمی‌کنیم و می‌خواهیم با سرعت نور هرچه زودتر از شر غول بی‌شاخ‌و‌دم اعتیاد خلاص شویم و برای توجیه خودمان فکر می‌کنیم بااراده و غیرت می‌شود به جنگ این بیماری رفت و آن را مغلوب ساخت. هر همسفری که به کنگره می‌آید؛ نباید انتظار داشته باشد بهم‌ریختگی زندگیش در عرض یکی دو ماه از بین برود. این مدت زمان بسیار کوتاهی است؛ برای به نتیجه رسیدن، برای رسیدن به هدف و مدت زمان مناسب، باید در نظر گرفته شود.

خواسته ما هرچه باشد با عمل به نتیجه می‌رسد. تصمیم و امر اول ما موقعی مهم است که با رفتن و حرکت کردن به مقصد برسد؛ باید به هر خواسته‌ای که می‌خواهیم برسیم‌ راه آن را پیدا کنیم. گاهی اوقات راه به انجام رسیدن یک خواسته قناعت، گاهی سخت‌کوشی، گاهی رها کردن و گاهی صبر کردن می‌باشد. درواقع اول فرد؛ باید نقشه‌ای در ذهن خود بکشد و آن را از ذهن بیرون بیاورد و به‌دنبال پیاده کردن آن در جهان خاکی باشد. اینکه این امر چگونه اجرا می‌شود نیاز به ساختار و لوازم موردنیاز دارد. یک فکر وقتی بخواهد به مرحله عمل برسد؛ باید دو نیروی «تغییر و تبدیل» در آن انجام بپذیرد تا به مرحله «ترخیص» برسد. اگر فقط نقشه بکشیم و به مرحله اجرا نگذاریم کار ما نیمه‌تمام و بی‌محتوا باقی می‌ماند و مانند غذای نیمه‌پخته و خام است. خداوند دارای قدرت «کن فیکون» است؛ یعنی بگوید «موجود شو» موجود می‌شود. این کار برای خداوند آنی است؛ ولی برای انسان در ذهن فوری موجود می‌شود، اما برای به اجرا در آوردن هم به ابزار نیاز دارد و هم عنصر زمان بسیار مهم می‌باشد. قانون دوازدهم هم در ساختار آشکار، مانند بناها، ساخت وسایل، طبخ غذا، بعمل آوردن گیاهان، درختان و ... هم در ساختار پنهان، مانند عقل و اندیشه، گفتار و کردار نقش دارد.

گاهی با آموزش فرد کم‌خرد تبدیل به انسان خردمند می‌شود؛ یعنی «تغییر» رخ می‌دهد. گاهی با استفاده از قانون تغییر یک ظرف انگور تبدیل به سرکه می‌شود، یعنی باید ذره‌ذره تغییر ایجاد بشود تا تبدیل انجام بشود. مشکل زمانی اتفاق می‌افتد که می‌خواهیم بدون تغییر «تبدیل» صورت بپذیرد و تغییر؛ باید در خاصیت جسم اتفاق بیفتد، یعنی در صفات، نگرش و جهان‌بینی اتفاقی رخ بدهد و البته سه نیروی «القاء، احیاء و تحرک» موجود است و این سه نیرو همواره به کمک می‌آیند. در زندگی زمینی همواره دو نیرو در حال آموزش و نبرد برای افزایش نیروهای خود هستند. ازدیاد و افزایش نیروهای خود را از طریق القاء انجام می‌دهند. در این نبرد عنصر اختیار انسان محترم شمرده می‌شود. انسان‌های نیکوسرشت خوبی القاء می‌کنند و انسان‌های بدسرشت بدی القاء می‌کنند و بین این دو نیرو نبرد همیشگی است و این یکی از رازهای آفرینش می‌باشد. در این القاء و الهام هر جانداری دوست دارد به هم‌نوع خودش مطالبی را که می‌داند القاء کند چه مثبت و چه منفی باشد.

در این وادی ذکر شده اساس تغییر و تبدیل، «حرکت» است و رکود بر هیچ موجودی جایز نیست، اگر حرکت نباشد هستی از هم می‌پاشد. هیچ ساختاری شکل نمی‌گیرد. برای حرکت کردن هم، باید راه وجود داشته باشد. گاهی انسان حرکت می‌کند و کلی دشمن برای خودش می‌تراشد و گاهی با حرکت خودش کلی دوست پیدا می‌کند. گاهی حرکت به طرف صراط مستقیم است. در این حرکت القاء نیروهای الهی و اهریمنی وجود دارد.
«دست‌های آسمانی فقط القاء افکار را انجام می‌دهند» و تنها خود فرد است که باید در آخر امر، امر اول را اجرا کند. در این وادی به انسان‌ها توصیه شده است: هر چه بر خود نمی‌پسندیم بر دیگران هم نپسندیم. در زمین و طبیعت به گیاهان و جانوران خسارت نزنیم. در آخر برای آبادانی زمین و داشتن محیط پاکیزه و سالم درخت بکاریم از هر نوع که باشد. فلسفه کاشت درخت هم رسیدن به وادی دوازدهم؛ یعنی «در آخر امر، امر اول اجرا می‌شود». مفهوم صبر و گذشت زمان را بفهمیم آن‌ هم در مراقبت و نظارت بر رشد درختانی که کاشته‌ایم چرا که دیگران کاشتند ما خوردیم ما بکاریم تا دیگران بخورند.
با تشکر از آقای مهندس استاد و معلم راستینی که در این حلقه از حیات بسیار از ایشان آموختم خداوند را سپاس می‌گویم و عمر با‌برکت برای این انسان شریف خواستارم سایه‌شان بر سرمان مستدام.

نویسنده و تایپ: راهنما همسفر مرضیه
ویرایش و ارسال: همسفر اعظم رهجوی راهنما همسفر مرضیه (لژیون پنجم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی بیستون کرمانشاه

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .