صحبتی بین استاد و شاگرد در رابطه با حس است تحت عنوان «اگر باشد، هست.» ما ده حس داریم؛ پنج حس درون یا حواس آشکار مثل بینایی، شنوایی، بویایی و ... و پنج حس برون یا حواس پنهان که بهواسطه آن در خواب میبینیم. همینطور اعتیاد، افکار و اندیشه، عشق، محبت و ... هم دارای صور آشکار و پنهان هستند. شخصیت انسان به دو قسمت تقسیم میشود؛ یکی شخصیت آشکار و دیگری شخصیت پنهان. به دیگر سخن ممکن است شخصی به ظاهر خوب و مهربان باشد ولی در صور پنهان یک قاتل زنجیرهای یا یک بیمار روانی باشد.
یکی از مسائل پنهان، مکر است؛ یعنی حیله، فریب، نیرنگ و چاره اندیشی برای ضربه زدن به انسان. مکر در قرآن حتی به عنوان تدبیر هم آمده است که شما مکر میکنید، خدا هم مکر میکند. خداوند بهترین و آخرین مکرکننده است و تشخیص دادن مکر در انسان بسیار مهم میباشد؛ بهعبارتی راه را از چاه تشخیص دادن است. بایستی مراقب باشیم تا اسیر مکر دیگران نشویم و فریب نخوریم. حیله و تزویر همیشه به یک صورت زیبا میآید و باعث طمع و گرفتاری انسان میشود؛ حتی حیوانات هم برای شکار، مکر به کار میبرند؛ به عنوان مثال پلنگ چندین ساعت در یک جا مینشیند، تکان نمیخورد تا حیوانی را شکار کند. غیبت کردن نیز نوعی مکر به حساب میآید؛ زیرا باعث ضربه زدن به دیگران میشود.
آقای مهندس میفرمایند: هیچ فسادی در دنیا انجام نمیگیرد؛ مگر اینکه لباس تقوا بر تن آن کنیم. به بیانی دیگر کسی که بخواهد فریبتان دهد، شما را متقاعد میکند و بعضی اوقات این نیرنگ و مکر آنقدر قوی است که شما باور نمیکنید فریب خوردهاید! در ادامه جناب مهندس در مورد خشم صحبت کردند و فرمودند: انسانها از نظر آیکیو متفاوت هستند؛ یعنی آیکیو انسان معمولی ۱۰۰ است که وقتی خشمگین میشود، به یک سوم کاهش مییابد و ضریب هوشی سقوط میکند. پس در هنگام خشم باید صبوری کنیم، داوری و قضاوت نکنیم و زود عکسالعمل نشان ندهیم.
مسئله بعدی این است که زندگی پس از مرگ ادامه دارد. زمانی که ما به جهان دیگری میرویم، در آن جهان هم زندگی ادامه دارد و هر کاری را در این جهان انجام بدهیم، در جهانهای بعدی هم با ماست. هیچ چیز در دنیا نیست مگر اینکه ابتدا در اندیشه، فکر و خیال ما باشد؛ بنابراین نتیجه میگیریم زندگی و آیندهمان را با اندیشه خودمان بهوجود میآوریم و با اندیشه خودمان مشخص میکنیم که چه میخواهیم یا به کجا میخواهیم برسیم.
به دیگر سخن اندیشه درست، تولید درستی پدید خواهد آورد؛ مانند آقای مهندس که با اندیشه خودشان متد DST را بهوجود آوردند. انسان هر اندیشهای را بکارد، در وجودش همان اندیشه میباشد. به عبارت دیگر زندگی ما نتیجه عمل کردن به افکار و خیالاتمان است. به طور مثال؛ اگر باد بکاریم، طوفان درو میکنیم!
برداشت من از سیدی مکر این است که بایستی خیلی مراقب باشیم تا فریب دیگران را نخوریم. مکر در کنار طمع، انسان را در دام شرکتهای هرمی و وسوسههای سودهای بانکی میاندازد؛ پس در زندگی مراقب اینگونه موارد باشیم. دیگر آنکه در هنگام خشم و عصبانیت زود عکسالعمل نشان ندهیم؛ چراکه باعث ناراحتی دیگران میشویم. به یاد داشته باشیم که با فکر و اندیشه مثبت میتوانیم خالق صحنههای زیبا در زندگیمان باشیم. در پایان از آقای مهندس بسیار سپاسگزارم که با آموزشهای نابشان هر روز علم زندگی کردن را به ما میآموزند.
منبع: سیدی مکر
نویسنده : همسفر نسرین رهجوی راهنما همسفر شهلا (لژیون دوم)
ویرایش: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون چهاردهم)
ویراستار و ارسال: همسفر مریم نگهبان سایت
همسفران نمایندگی دکتر علیرضا
- تعداد بازدید از این مطلب :
323