ما دو نوع حس داریم یکی درون و دیگری حس برون حس درون مثل حس بینایی، چشایی، لامسه و حس برون حسی است که ما در خواب همه چیز را میبینیم و می شنویم. ما در همه جا یک صور آشکار و یک صور پنهان داریم، مثل افکار، افکار پنهان و افکار آشکار یا اندیشهی ما اندیشه آشکار و پنهان و همینطور انتقام همه اینها یک صور آشکار و یک صور پنهان دارند. هیچ چیز در دنیا نیست مگر در اندیشهی ما باشد هر بذری بکاریم جواب آن را می بینیم؛ همینطور در اعتیاد، افکار، اندیشه عشق، محبت و کینه هم صور آشکار و پنهان تقسیم میشوند و ممکن است در باطن خود را پنهان کنند، که یکی از این مسائل مکر است، مکر به معنای حیله و فریب میباشد و به زبان ساده چارهاندیشی برای آسیبزدن به دیگران است. تشخیص دادن این مکر نیز برای ما بسیار حائز اهمیت است، در همه موارد باید مراقب باشیم تا اسیر مکر دیگران نشویم. تحقیق و بررسی و آگاهی نقش بسزایی دارد تا ما در تله مکاران گرفتار نشویم.
نکتهای که بسیار مهم است و جناب مهندس به آن اشاره میکنند، طمع انسانها است که آنها را تبدیل به یک لقمهی راحتالحلقوم برای مکاران و حیلهگران می نماید. حیوانات برای شکار و بقا مکرهای بسیار به کار میبرند، ولی انسان مکرهای بسیار بزرگتری دارد. مکر در همه جا وجود دارد؛ مثل تبلیغات شرکتهای هرمی و سودهای آنچنانی و تبلیغات تلویزیونی که از مکر استفاده میشود. بعضی اوقات در مقابل نیرنگ، طمع نیز وجود دارد، مثل بانکها بیستوپنج درصد سود میدهند و یک دفعه یک موسسه میگوید ما پنجاه درصد سود میدهیم و همه پول را به آنجا میبرند به خاطر طمع همهی پول خود را به فنا میدهد. اینها همه یک نوع حیله و فریب است که با یک صورت زیبا به سراغ ما میآید؛ پس ما نباید زود فریب بخوریم. غیبت هم یک ضربه زدن است، یک نوع مکر و فریب است. تشخیص نیرنگ برای ما نقش خیلی مهمی دارد؛ یعنی راه را از چاه تشخیص دادن؛ پس باید دقت کنیم حیله بهصورت بسیار زیبا جلو می آید؛ مانند زهر که نوعی مکر است، اما در بهترین و زیباترین جام ریخته میشود
هیچ فسادی در دنیا صورت نمیگیرد مگر اینکه لباس تقوا تنش کنیم. جناب مهندس میفرماید گاهی ظاهر کلام مکاران آنچنان موجه و قابل قبول است که انسان نمیتواند در مقابل خواسته آنان مقاومت کند و به خواسته آنان پاسخ مثبت میدهد و خود را گرفتار مینماید؛ لذا تحقیق و بررسی و آگاهی نقش بسزایی دارد، تا ما در تله مکاران گرفتار نشویم. وقتی کسی بخواهد شما را فریب دهد شما را متقاعد میکند، بعضی اوقات این نیرنگ آن قدر قوی و نیرومند است که شما نمیتوانید باور کنید که این یک مکر است. این طمع انسانها است که به یک لقمه راحت الحلقوم برای مکاران و حیله گران مینماید. وقتی انسان خشمگین میشود تمام هوشش تقسیم بر سه میشود و ضریب هوشی او سقوط می کند. وقتی دوست شما یا یکی از عزیزانتان کاری را در موقع خشم انجام میدهد، ناراحت نباشید چون ضریب هوشش پایین آمده است و این کارش بر مبنای خشم بوده و کنترل تعادل خود را از دست داده است. پس مسئله خشم و نیرنگ را در نظر داشته باشیم، دانایی و آگاهی خودمان را با همین آموزشهای کنگره بالا ببریم تا فریب حیله و نیرنگ دیگران را نخوریم تا در آینده دچار مشکل نشویم.
نویسند: همسفر مرضیه رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون یکم)
رابط خبری: همسفر میترا رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون یکم)
ارسال: راهنمایتازهواردین همسفر فاطمه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی پردیس
- تعداد بازدید از این مطلب :
100