English Version
This Site Is Available In English

برداشت از سی‌دی مکر

برداشت از سی‌دی مکر

"اگر باشد؛ هست" صحبتی بین استاد و شاگرد است در مورد حس، که می‌گوید: حس‌هایی که درون جسم ما است، مانند گوش و چشم، حس درون نام دارد (حس آشکار) و چیز‌هایی که در خواب می‌بینیم و می شنویم؛ چون با حس جسمی صورت نمی‌گیرد، حس برون نام دارد (حس پنهان). همین طور در اعتیاد، افکار و اندیشه، عشق و محبت و کینه هم صور آشکار و پنهان داریم. بنابرین شخصیت‌ها به دو قسمت آشکار و پنهان تقسیم می‌شوند و ممکن است باطن خود را پنهان کنند که یکی از این مسائل (مکر) به معنای حیله و فریب و به زبان ساده، چاره اندیشی برای آسیب زدن به دیگران است.

تشخیص دادن این مکر نیز برای ما بسیار حائز اهمیت است. در همه موارد؛ باید مراقب باشیم؛ تا اسیر مکر دیگران نشویم. حیوانات برای شکار و بقا، مکر‌های بسیار به کار می‌برند؛ ولی انسان، مکر‌های بسیار بزرگتری دارد. همین‌طور که از عشق و محبت صحبت می‌کنیم؛ باید از مکر هم حرف بزنیم تا همیشه مراقب آن باشیم. همیشه حیله و تزویر با لباس زیبا جلو می‌آید و همراه با طمع انسان، باعث گرفتاری می‌شود.

در داستان‌های تاریخی و افسانه‌ها، همانند داستان رستم و سهراب، اسب چوبی تراوا و ... نمونه‌های بارزی از مکر را دیده‌ایم. غیبت کردن نیز نوعی مکر است؛ زیرا به منظور ضربه زدن انجام می‌شود. نکته دیگری که ما به آن برخورد می‌کنیم "خشم" است. IQ انسان معمولی ۱۰۰ است و وقتی خشمگین می‌شود آی‌کیو به یک سوم کاهش پیدا می‌کند. بنابرین رفتاری نشان می‌دهد که فقط یک کودن ممکن است انجام دهد.

گفتیم که ۵ حس ظاهر یا درون، مربوط به جسم است، و ۵ حس برون یا پنهان، خارج از جسم است و همان‌طور که مولانا نیز گفته است، ۷ اندام دگر داریم که ما دو کالبد را به طور واضح دیده‌ایم. یکی کالبد فیزیکی خودمان و دیگری جسمی که در خواب داریم و می‌بینیم. این ده حس که نام بردیم، با هر ۷ اندام و عالم‌های دیگر، ارتباطی شکل می‌دهند که برای ما قابل لمس نیست؛ اما می‌شود آن را حس کرد. مانند: خواب که با چشم دیگر و با کالبد دیگر و در عالم دیگری در حال دیدن هستیم. بنابرین خواب سیر و سلوکی است که زندگی بعد از مرگ را به ما نشان می دهد و جسم در آن دخیل نیست و اندام‌ها و کالبدهای دیگر در کار هستند.

در ادامه مطلب استاد می‌فرمایند: هیچ چیز در دنیا نیست، مگر این‌که ابتدا در اندیشه و تفکر باشد. پس نتیجه می‌گیریم که با اندیشه خود مشخص می‌کنیم که چه می‌خواهیم و به کجا خواهیم رسید. اگر اندیشه درست باشد، تولید درستی به وجود خواهد آمد. این مبحث مربوط به صور آشکار و پنهان حس، انسان، جهان و کالبدهای انسان بود و در مورد مکر و خشم هم گفتیم که باید همیشه مراقب این مسئله باشیم تا گرفتار آن‌ها نشویم.

نویسنده: همسفر لیلا (م) رهجوی راهنما همسفر سپیده (لژیون هشتم)

ویراستاری: همسفر اعظم رهجوی راهنما همسفر معصومه (دبیر سایت)

ارسال: همسفر مهری رهجوی راهنما همسفر پروین (لژیون هفتم) نگهبان سایت 

همسفران نمایندگی قیدار 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .