جلسه هشتم از دوره سیزدهم کارگاههای آموزشی عمومی کنگره ۶۰ نمایندگی نایین به استادی راهنمای محترم مسافر محمد رضا، نگهبانی مسافر اکبر و دبیری همسفر محمّد با دستور جلسه «خانم های مسافر» سه شنبه18 دیماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۱۷ آغاز به کار کرد.
خلاصه سخنان استاد:
موضوع جلسه این هفته خانمهای مسافر است که آقای مهندس برای اولین بار است که این دستور جلسه را گذاشتهاند برای شروع مسئله باید اشارهکنم به یکسری آمار و ارقام از اعتیاد زنان و دختران منتشرشده از وزارت بهداشت و سازمان زندانهای کشورمان بر اساس آمار نسبت معتادین به مواد مخدر و مشروبات الکلی مرد و زن در ایران یکبههشت و میانگین سنی اعتیاد در بین زنان و دختران در ایران بین 20 سال تا 34 سال را تشکیل میدهند و بر اساس آمار زندان بیش از پنجاهدرصد زندانیان خانم از معتادان به مواد مخدر و الکل میباشد.
عوامل اعتیاد در زنان و دختران به شرح ذیل میباشد.
1-مشکلات اجتماعی: انتظارت و نقشهای سنتی، تبعیض جنسیتی، محدودیتهای اجتماعی
2-مشکلات اقتصادی: فقر، بیکاری، دسترسی محدود به منابع مالی
3-محیط خانوادگی ناسالم: وجود فرد معتاد در خانواده، خشونت در خانواده یا طلاق از عوامل گرایش اعتیاد زنان میباشد.
4-تروماو سوءاستفاده: آزار جسمی و جنسی یا روانی زنان را بهطرف استفاده از مواد مخدر میکشاند.
5-تأثیر گروه دوستان: تأثیر گروهای همسال یا دوستان معتاد در مدرسه و دانشگاه و محیطهای عمومی اعتیاد را برای زنان به دنبال دارد.
6-دسترسی آسان به مواد مخدر: در مناطق که کاشت یا خریدوفروش مواد مخدر صورت میگیرد و قیمت ارزان آن باعث گرایش زنان و دختران نیز به سمت مواد مخدر میرود.
7-ورود ناگهانی از کودکی به بزرگسالی: ازدواج زودهنگام و در سنین پایین از عوامل روانی میباشد که بهمنظور کاهش افسردگی در دختران وزنان باعث گرایش به سمت اعتیاد میشود.
8-مصرف مواد مخدر بهمنظور کاهش درد قاعدگی و یا یائسگی و دوران بارداری باعث مصرف مواد مخدر و کاهش درد اتفاق میافتد.
9. ژنتیک: وجود بیان ژن اعتیاد انتقال پیداکرده از مادر یا پدر معتاد باعث اعتیاد فرزندان و حتی در دختران نیز باعث میشود.
10. عوامل روانی: مثل افسردگی، اضطراب، یاس و ناامیدی به دلیل فشارهای روانی و کمبود حمایت خانواده باعث اعتیاد در زنان میشود.
11. شکست عشقی به دلیل رابطههای ناسالم دختر و پسرهای جوان با وعده ازدواج و خلف وعده از طرف پسران جوان باعث افسردگی و گرایش دختران به مواد مخدر میگردد.
پیامدهای اعتیاد در زنان و دختران
1. پیامد فردی: کاهش فرصت ازدواج برای دختران معتاد به دلیل به مخاطره افتادن شخصیت فردی ایشان در اجتماع
2. پیامد خانوادگی: طرد از خانواده دختران معتاد، عدم ایفای نقش مادری، ایجاد نسل معتاد، تخریب روابط خانوادگی، ازدیاد طلاق در جامعه
3. پیامد اجتماعی: افزایش جرم و بزهکاری در جامعه. انگ اجتماعی زنان معتاد بیشتر از مردان در معرض قضاوت منفی اجتماعی قرار میگیرند و بازگشت آنها به جامعه دشوارتر از مردان میباشد.
4. پیامد یا مشکلات اقتصادی: هزینه درمان بالاتری نسبت به مردان در بحث اعتیاددارند. کاهش بهرهوری فردی و اجتماعی زنان معتاد، بار اقتصادی سنگینی بر جامعه وارد میکنند.
اهداء نشان 9 ماه رهائی مسافر ناصر به راهنمایی پژمان
اهداء نشان 3ماه رهائی مسافر مسعود به راهنمایی علیرضا
تایپ مطلب و عکس:مسافرخسرو لژیون دوم
ویرایش، تنظیم و ارسال: مسافر محمدرضا راهنما تازه واردین
نمایندگی مسافران نایین
- تعداد بازدید از این مطلب :
123