English Version
This Site Is Available In English

خلاصه سی‌دی نامه ۱۱

خلاصه سی‌دی نامه ۱۱

مبحث امروز ادامه نامه‌ها به ادیتور است، که (نامه ۱۱) می‌شود. قسمت هشتم تحت عنوان اشباع است. اشباع مطلب خیلی مهمی است، وقتی به مسائل نگاه می‌کنیم، اشباع در شیمی یک مسئله‌ای است که اگر مثلا؛ اشباع شکر در آب یا فلان اسید در آب یا نمک در آب، مسئله را اینگونه می‌بینیم؛ ولی اگر با دید بیشتری نگاه کنیم؛ می‌توانیم بشکافیم و ببینیم که مسئله اشباع، در زندگی ما چقدر مهم و موثر است و کارهای مهم ما مربوط به اشباع است. مانند: روابط خانوادگی، روابط معنوی، روابط مادی، روابط محبت و روابط عشق در همه این‌ها تاثیر زیادی دارد. و اگر این‌ها را بلد نباشیم، قطعا به مشکل برمی‌خوریم. آقای مهندس می‌فرمایند: به اعتقاد من مسئله اعتیاد در جهان علمی اصلا شکافته نشده است و یک مسئله مبهمی است؛ حتی پیشرفته‌ترین کشور‌های جهان هم در مسئله اعتیاد به زانو درآمدند و راه‌حلی پیدا نکرده‌اند.

اصل هشتم اشباع: اگر مقداری شکر را به آرامی داخل یک لیوان آب بریزیم و آن را با یک قاشق هم بزنیم و مرتب شکر اضافه کنیم، به نقطه‌ای می‌رسیم که شکر در آب حل نمی‌شود به این نقطه، نقطه‌ای اشباع آب و شکر می‌گویند. و یا ریختن آب در یک لیوان، که اگر به آب‌ ریختن ادامه بدهیم، لیوان پر می‌شود و آب از آن بیرون می‌ریزد؛ بنابراین قطعا باید برای مصرف هر نوع دارو، ما یک نقطه اشباع داشته باشیم که تاکنون در مورد آن تصور نمی‌کنم مستنداتی داشته باشیم، و این مسئله در مواد مخدر، الکل و داروهای روان‌گردان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می‌باشد. که ما بایستی این نکته را در درمان مواد مخدر در نظر بگیریم. آقای مهندس می‌فرمایند: به عقیده من یک سری از مصرف‌کنندگان مواد مخدر، در مرحله اشباع قرار دارند، داروهایی که برای درمان اعتیاد داده می‌شود اکثرا در مرحله اشباع قرار دارند؛ حتی داروهایی که در روان‌پزشکی داده می‌شود. مثلا: یک بیمار که مشکل روانی دارد، یک مرتبه با ۱۷ - ۱۸ عدد قرص مواجه است، قطعا در مرحله اشباع است.

اما ما در کنگره۶۰، به همه با دوز مشخصی OT دادیم و نگذاشتیم هیچ‌کس به مرحله اشباع برسد. اشباع یعنی چه؟ اشباع؛ یعنی سیر کردن یا رسیدن به حداکثر ظرفیت. حال چون اکثر درس‌های ما با مثلثات است، برای اشباع هم یک مثلث در نظر می‌گیریم، قائده مثلث اشباع، ساق سمت چپ مثلث، قبل از اشباع است. سمت راست، بعد از اشباع است. ما مسائل‌مان در همین سه ضلع می‌گنجد که کدام یک از کارهای ما در مرحله اشباع است، کدام یک قبل از اشباع است و کدام یک بعد از اشباع است و این را باید یاد بگیریم که به مرحله اشباع نرسیم. ما با متد DST می‌توانیم نقطه تحمل را کم و زیاد کنیم.

وادی نهم به ما می‌گوید: وقتی که نیرویی از کم شروع شود، به درجه بالا و بالاتری برسد نقطه تحمل به وجود می‌آید. مثلا: شخصی اصلا عادت ندارد و اگر ۱cc شربتOT به او بدهی ممکن است حالش به هم بخورد، ما از ۰/۳cc شروع می‌کنیم؛ یعنی با ۰/۳cc گاهی اوقات به اشباع می‌رسد، منظور من این است که نقطه اشباع قابل تغییر است. می‌توانیم در جهت خوب یا بد، کم و زیادش کنیم.

در مسئله شیشه با فاصله زمانی نقطه تحمل را بالا می‌بریم و کم‌کم این را افزایش می‌دهیم. (در طول زمان ۱۰ - ۱۱ ماه) بالا بردن نقطه تحمل در غذا خوردن هم هست؛ وقتی غذا می‌خوریم، سیر شدیم؛ یعنی نقطه اشباع، نتیجه: کسانی که غذا می‌خورند که سیر بشوند، می‌رسند به نقطه اشباع و این نقطه اشباع به مرور تغییر می‌کند. معده کم‌کم گشاد می‌شود؛ باید هر بار غذای بیشتری بخورند تا سیر شوند. به همین دلیل می‌گویند که موقع غذا خوردن نباید سیر شوید.

در مسئله خواب هم همین‌طور است، زیاد که بخوابند وارد اشباع می‌شوند، کم هم بخوابند وارد اشباع می‌شوند. انسان باید ۷ _ ۸ ساعت در شبانه روز خواب داشته باشد. بعضی‌ها می‌گویند ۵ ساعت بخوابم برای من کافی است؛ اما این اشتباه است در طول زمان بدن شکسته و فرتوت می‌شود؛ چون این جسم باید ۷ ساعت الی ۸ ساعت کاملا استراحت مطلق داشته باشد.

محبت کردن؛ محبت که می‌کنید باید به ظرفیت طرف نگاه کنید. محبت نباید از نقطه اشباع عبور کند، اگر عبور کند به ضد خودش تبدیل می‌شود. (البته این ظرفیت نقش بسیار مهمی دارد) اشباع در عشق ورزیدن؛ باید کاری کنید که به مرحله اشباع نرسد. پس‌انداز کردن؛ باید طوری پس‌انداز کنید که به مرحله اشباع نرسد؛ یعنی کاری نکنید که مرتب گرسنگی بکشید. حساب و کتاب داشته باشید چیزهای ضروری را بگیرید و از چیزهایی که ضروری نیست کم کنید و پس انداز کنید.

راه رفتن: در راه رفتن هم به نقطه اشباع می‌رسیم، بعضی‌ها که اضافه وزن دارند؛ نباید زیاد پیاده‌روی کنند، اگر زیاد پیاده‌روی کنند وارد مرحله اشباع می‌شوند و زانو درد می‌گیرند. دویدن: دویدن اگر به مرحله اشباع برسد عضلات شروع به سوختن می‌کند. سخت‌گیری کردن؛ نقطه اشباع دارد، شما باید بدانید چقدر سخت‌گیری کنید که شخص وارد مرحله اشباع نرسد. غرزدن: غرزدن تا یک مرحله خوب است که کمی و کاستی را جبران کنید؛ ولی اگر به مرحله اشباع برسد دیگر اثری ندارد. شکایت کردن، انتقاد کردن، غیبت کردن، تجسس کردن و ... همه این‌ها نقطه اشباع دارند.

پس کلیه اعمال ارزشی و ضدارزشی به این بستگی دارد که ما وارد مرحله اشباع بشویم یا نشویم و این را باید بدانیم که بیشتر مشکلات ما را همین مرحله اشباع است و اشباع فقط در مسئله مصرف مواد مخدر نیست و ما دو نوع اشباع داریم اشباع مادی و معنوی، گاهی اوقات اشباع معنوی برای ما خیلی نقش سازنده‌ای دارد.

نویسنده: همسفر سهیلا رهجوی راهنما همسفر سميه (لژیون پنجم)

ویراستاری و ارسال: همسفر مهری رهجوی راهنما همسفر پروین (لژیون هفتم) نگهبان سایت 

همسفران نمایندگی قیدار 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .