English Version
This Site Is Available In English

بنیان، درخت تنومند کنگره

بنیان، درخت تنومند کنگره

"بنیان؛ یعنی اصل و ریشه"
یکی از مهم‌ترین جشن‌های هر ساختاری یا سازمانی یا حتی خانواده‌ای، جشن تأسیس یا ایجاد آن نهاد است. کنگره‌۶۰ هم از این قاعده مستثنی نیست. به همین منظور یکی از دستور جلسه‌های کنگره، به بنیان‌گذار آن اختصاص‌داده‌شده است که ما آن را به‌عنوان هفتهٔ بنیان می‌شناسیم. هفتهٔ بنیان، تاریخ رهایی آقای مهندس حسین دژاکام در ۱۵ آذرماه ۱۳۷۶ است که به عقیدهٔ من تنها یک رهایی ساده از بند مواد مخدر نبود و نیست. ما ایشان را تنها مؤسس کنگره ۶۰ نمی‌دانیم؛ بلکه ایشان برای ما، هسته‌ای هستند که همه‌ٔ مواد مغذی را به‌صورت بالقوه و پنهان در وجود خود دارند؛ ایشان در تاریکی‌های خاک فرورفتند و با آغاز بازی و نظم‌دادن به مواد مصرفی خود در ماه مبارک رمضان سال ۱۳۷۵ شروع به رشد و جوانه‌زدن نمودند و حالا بعد از ۲۷ سال تبدیل به یک درخت تنومندی شده‌اند؛ پس ایشان خود، بنیان و ریشه هستند.

این تاریخ برای هرکدام از ما خوش‌یمن است؛ زیرا از این تاریخ به بعد هر کدام از ما در گوشه‌ای از این هستی، نعمت حضور در جمع عاشقان نصیبمان شده است. می‌توان گفت؛ هر کدام از ما اعضا، همان هسته‌ٔ اولیه‌ای هستیم که به دل خاک فرورفته‌ایم و بعد از تلاش و کوشش خود و دیگر اعضای کنگره از دل تاریکی‌ها به سمت نور جوانه زده‌ایم. تفاوتی که کنگره با دیگر سازمان‌ها دارد، این است که در آن سازمان‌ها، صاحب کمپانی ساختار را ایجاد کرده و دیگران برای او کار می‌کنند و بیشترین سود به‌صورت هرمی برای فرد مؤسس است؛ اما در کنگره این‌گونه نیست و آقای مهندس خودشان بیشترین خدمت را انجام می‌دهند و هر‌کسی به اندازهٔ شایستگی و تزکیه و پالایشی که انجام می‌دهد در جایگا‌ه‌های خدمتی قرار می‌گیرد و هر فرد به میزان تلاش و زحمتی که می‌کشد، سود دریافت می‌کند.

سودی که در کنگره وجود دارد مالی نیست؛ بلکه همان انرژی و حال خوشی است که همهٔ خدمتگزاران، لذت چشیدن آن را تجربه کرده‌‌اند و با هیچ‌چیز قابل‌مقایسه نیست و اکثراً معتقدند که همچون بوی گل غیرقابل‌توصیف است و فقط کسانی که این حس را تجربه کرده‌اند، آن را درک می‌نمایند. بنیان؛ مانند یک درخت همیشه درحال‌رشد بوده و هست؛ تمام قوانین و حرمت‌هایی که در حال حاضر در شعبه‌های مختلف به طور یکسان قرائت و اجرا می‌شود، از ابتدا وجود نداشته و پیدایش هر کدام قصه و تدبیری دارد. با به‌وجودآمدن یک مشکل کوچک یا بزرگ، یک‌بند به قوانین کنگره اضافه شد و کم‌کم رشد نمود و به اینجا رسید. آقای مهندس در مورد همه‌ٔ اعضا، عدالت را رعایت می‌کنند تا جایی که حتی فرزندانشان برای کسب جایگاه راهنمایی، امتحان داده‌اند و تمام تلاش خود را به کار گرفته‌اند تا در جایگا‌ه‌های فعلی درحال‌خدمت باشند.

این مسئله برای تمام اعضا صادق است، چه دیده‌بان‌ها، اسیستانت‌ها و غیره. به گفتهٔ استاد امین؛ آقای مهندس هر شخصی را که بیشتر دوست داشته باشند به او بیشتر سخت می‌گیرند. ما هر ساله جشن بنیان را با این هدف برگزار می‌کنیم تا به یاد بیاوریم که آقای مهندس و اعضای قدیمی چه مشکلاتی را پشت سر گذاشته‌اند و در چه برهه‌ٔ زمانی اسم شربت اوتی را آورده‌اند؛ درحالی‌که نهادهای دیگر به علت نداشتن آگاهی کافی برای ریشه‌کن‌کردن اعتیاد، در پی نابودکردن فرد معتاد بودند. هرکدام از ما باید بدانیم که اگر امروز اینجا روی صندلی در آرامش نشسته‌ایم، در سرما و گرما شرایط نسبتاً خوبی برایمان فراهم شده است؛ نباید این مسئله را فراموش کنیم که شعبه‌ٔ ما از همان ابتدا این‌چنین نبوده و چه افرادی بوده‌اند که این راه نا‌هموار را برای ما هموار کرده‌اند و بیشتر قدر زمان و مکان و افرادی که به ما خدمت می‌کنند را بدانیم.

در شعبه بیهقی سبزوار عزیزان زیادی بوده‌اند که تلاش کرده و بی‌منّت خدمت نموده‌اند که نام‌بردن از تک‌تک آن عزیزان ممکن نیست و تنها نام یکی از آنها را که در درمان تک‌تک مسافران و حال خوب همسفران سبزوار سهیم هستند، عنوان می‌کنم: ایشان امیرهوشنگ سوقندی هستند که کیلومتر‌ها راه را از تهران می‌پیمودند که مجوز تأسیس شعبه بیهقی سبزوار را از آقای مهندس دریافت نمودند تا مسافرین ما هم طعم خوش رهایی را بچشند و ما خانواده‌ها، روزهای روشن پیشرو را ببینیم.

منابع: سی‌دی بنیان 99 و سی‌دی بنیان
نویسنده: راهنما همسفر فهیمه (لژیون پنجم)
ویرایش: همسفر عصمت رهجوی راهنما همسفر فهیمه (لژیون پنجم)
ارسال: نگهبان سایت همسفر فهیمه
همسفران نمایندگی بیهقی سبزوار

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .