بنیان یعنی ریشه؛ چیزی که باعث پایداری و ماندن است. بنیان یعنی نور، نوری که آقای مهندس عزیز در دل هزاران بیمار کاشتند و با امیدی که به ما و مسافرهای ما دادند باعث شد که از جادههای تاریک اعتیاد عبور کنند و به روشنایی و رهایی و درمان برسند، درمانی که به جز آقای مهندس هیچکس قادر به کشف آن نبود؛ زیرا خود ایشان این راه پر پیچوخم را بارها و بارها طی کرده بودند و هر بار با شکست مواجه شده بودند؛ ولی پس از ۱۷ سال درگیری با اعتیاد و شکستهای گوناگون و پیدرپی در اعتیاد بالاخره روش DST را ابداع کردند "که واژه D مخفف بنیان کنگره۶۰، آقای دژاکام، S به معنای Stop که همان پلههای ۲۱ روزه و T به معنای time یعنی طول مدت زمان درمان 10 الی 11 ماه میباشد." نکته مهمی که توسط بنیان کنگره۶۰، رمز گشایی گردید همان "صورت مسئله اعتیاد" میباشد، و این امر باعث گردید تا یک تعریف درست و جامع در مورد بیماری اعتیاد شکل گیرد.
آقای مهندس تنها کسی هستند که موفق شدهاند در سطح جهانی اعتیاد را درمان کنند، ایشان این روش را از ماه مبارک رمضان الهام گرفتهاند و پس از آنکه موفق به درمان اعتیاد شدند به فکر انتقال این دانش به دیگران افتادند و پس از دو سال تحقیق و تلاش کنگره۶۰، را تاسیس کردند. شاید ما فکر کنیم راهاندازی کنگره کار آسانی بوده است. ما یک تفکر جدید نسبت به یک مسئله قدیمی داریم، مسئله که انسانها در مورد آن نظریههای مختلفی داشتند. آن زمان وقتی روشهای ترک را نگاه میکردیم همه میگفتند: اعتیاد یک بیماری لاعلاج است، هنوز هم افرادی هستند که به این قضیه معتقدند، حال آقای مهندس؛ باید در این زمینه فرهنگسازی میکردند که اعتیاد یک بیماری لاعلاج نیست و با روش درست میتوان آن را درمان کرد. این قضیه را در نظر بگیرید که نه تنها هیچ حمایتی از آقای مهندس نمیشد؛ بلکه مخالفتهای زیادی هم سر راه ایشان قرار میگرفت. میگفتند: مگر میشود اعتیاد را با مواد درمان کرد و هیچ فردی روش DST را قبول نداشت و با این مخالفتها کار ایشان سختتر میشد؛ ولی آقای مهندس بنابر تجربه که داشتند عقبنشینی نکردند و کنگره۶۰، را بنا کردند.
لازم به ذکر است که بدانید، که کنگره۶۰، به راحتی به این نقطه نرسیده است؛ چون برای تاسیس این مکان مقدس با مخالفتهای زیادی روبهرو شدند؛ اما ایشان در جواب مخالفتها گفتند: من خودم همدرد هستم و هم درمان و اعتیاد را با تمام وجودم درک و لمس کردهام، اعتیاد و درمان آن را تجربه کردهام و علمی هم که تجربه شده باشد سندی بدون نقص است. بنیان کنگره با تفکر صحیح و با نیروی عشق و ایمان انسانها را از تاریکی و جهل به طرف روشنایی و نور و دانایی سوق میدهد. در واقع هدف ترک اعتیاد نیست؛ بلکه هدف از بنیان کنگره درمان اعتیاد است. ایشان معتقد هستند که برای درمان بیماری باید سه معقوله همزمان با هم به درمان برسند؛ جسم، روان و جهانبینی. با آموزش جهانبینی فرد افکارش را متعادل میکند و در صورت اجرای درست آموزشها و به تعادل رسیدن جسم و روان و جهانبینی فرد به تعادل میرسد. اساس کار ما در کنگره۶۰، براساس عشق، محبت، عقل و ایمان است.
شعار مهم کنگره ۶۰، این است که "بیایید این آتش ویرانگر را مهار کنیم". دستور جلسه این هفته در مورد "بنیان کنگره ۶۰" میباشد؛ یعنی قدردانی از بنیان کنگره۶۰، قدردانی از متد DST در درمان اعتیاد، سیگار، بیماری لاعلاج، تغذیه، ورزش و قوانینی برای درست زندگی کردن و شناخت خویشتن خویش تا رسیدن به خداوند بزرگ. آقای مهندس، همچون درختی تنومند هستند که زیر سایه لطف و محبت ایشان صدها شعبه در جایجای کشور عزیزمان تاسیس شده است. صفر تا صد این عمل عظیم و باشکوه از تفکر آقای مهندس دژاکام سرچشمه گرفته و به اجرا درآمده است.
آقای مهندس میفرمایند: تمام اینها به خواست و یاری خداوند صورت گرفته است و کار ما فقط الگوبرداری از طبیعت و شناخت ماورا میباشد، آقای مهندس این حالخوش و درمان را فقط برای خودشان نخواستند و این روش را در اختیار انسانهایی که درگیر بیماری اعتیاد بودند گذاشتند تا آنها هم به درمان و حال خوش و روشنایی برسند و از علم آقای مهندس و آموزشهای کنگره۶۰، رایگان بهرهمند شوند.
بنیان به معنی بذر است؛ مانند بذر گندم میماند یک بذر میکاریم؛ ولی هفتاد برابر برداشت میکنیم. حالا خاصیت این بذر چیست؟ بذر اولین چیزی است که باعث به وجود آمدن یک ساختار میشود، از طرفی ویژگی دیگری هم که یک بذر دارد این است که رشد و توسعه پیدا میکند، حالا ما آقای مهندس را به عنوان بنیان کنگره میشناسیم؛ چون ایشان اولین کسی بودند که این تفکر را در مورد درمان و نوع نگرش نسبت به اعتیاد را مطرح کردند. خود من شخصا اولین چیزی که در مورد بنیان به ذهن من میرسد وادی اول است. وادی اول میگوید: با تفکر ساختارها آغاز میگردد، مگر میشود ساختاری مثل کنگره و بنیان آن بدون تفکر به وجود آید؛ وقتی به خود بنیان نگاه میکنید؛ میتوانید چکیدهای از چهارده وادی را در ایشان ببینید. حالا این تعاریف و این منابع به صورت کتاب ۱۴ مقاله، کتاب عشق و ... در اختیار ما قرار گرفته است، تا آموزش ببینیم. کنگره تنها مکانی برای درمان نیست؛ بلکه پر از آموزش است، آموزشهایی که در هیچ کجای دنیا در اختیار ما قرار نمیدهند. با درک جهانبینی و آموزشهای آن ما به خودشناسی میرسیم و به جهان اطرافمان پی میبریم. آقای مهندس تمام تجربیات خودشان را نوشتهاند و به چاپ رساندهاند و به عنوان کتاب ۶۰ درجه زیر صفر در اختیار ما گذاشتهاند که بدانیم در این مسیر پر پیچوخم چه بر ایشان گذاشته است؛ ولی ایشان هیچ وقت خسته نشدهاند و کوتاه نیامدند؛ چون بعد هر شکستی، قویتر ادامه دادند تا نه تنها خود؛ بلکه جهانیان را به آرامش و آسایش برسانند و ما قدردان زحمات ایشان هستیم. و خدای خود را شاکر هستیم برای داشتن انسانهایی همچون آقای مهندس که بنیانگذار کنگره۶۰، هستند.
نویسنده: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر سمیه (لژیون پنجم)
ویراستاری و ارسال: همسفر مهری رهجوی راهنما همسفر پروین (لژیون هفتم) نگهبان سایت
نمایندگی همسفران قیدار
- تعداد بازدید از این مطلب :
132