جلسه ششم از دوره دوم کارگاههای آموزشی مجازی همسفران نمایندگی دامغان، به استادی همسفر لیلا با دستور جلسه «هفته بنیان» در روز شنبه 1 دی ۱۴۰۳ آغاز به کار کرد.
سخنان استاد:
سلام دوستان لیلا هستم یک همسفر.
در ابتدا هفته بنیان کنگره 60 را در راس به جناب مهندس و خانواده محترمشان ،و سپس به خانواده بزرگ کنگره تبریک عرض میگویم. هفته بنیان تولد آقای مهندس است. ایشان با تجربهای که از اعتیاد داشتند قدم بزرگی برای درمان برداشتند و مسیر و راه تازهای کشف کردند؛ این راه نه تنها برای ما بلکه برای کل جهان راه نجات است؛ مهندس دژاکام از معدود افرادیست که تمام زوایای پنهان انسان، روح و روان و جسم او را در نظر گرفته تا او را به درمان و فراتر از آن برساند. او به راستی بنیانگذار روش نوینی در درمان اعتیاد و بیماریهای روانتنی است.
برای من تجربه حضور در کنگره ۶۰ بسیار ارزشمند و تحول آفرین بوده است. در طول این سالها دیدگاههای جدیدی در مورد درمان اعتیاد و اهمیت نقش همسفران در این روند به دست آوردهام؛ زمانی که برای اولین بار در زندگیم با کنگره ۶۰ آشنا شدم هیچ تصوری از این نداشتم که این مجموعه بتواند چنین تغییرات بزرگی در زندگی من ایجادکند. در ابتدا،فقط میدانستم که کنگره۶۰ یک مرکز درمانی است که به کسانی که درگیر اعتیاد هستند کمک میکند. اما به تدریج با حضور در کارگاهای آموزشی و لژیون، متوجه شدم که بنیانگذار کنگره ۶۰، با هدفی بسیار بزرگتر از درمان اعتیاد، این مجموعه را بنا نهادهاند، هدف اصلی کنگره، تنها درمان فرد معتاد نیست بلکه کمک به بازسازی زندگی خانوادهها و به خصوص همسران است.
بنیانگذار کنگره۶۰ با روشهای نوین و آموزشهایی که در اختیار همسفران قرار میدهد، این باور را در من به وجود آوردند که درمان فقط درمان فرد مبتلا به اعتیاد محدود نمیشود،بلکه همه اعضای خانواده باید در این فرایند مشارکت داشته باشند و با به دست آوردن آگاهی،مهارتهای جدید و تغییرات درونی،زندگی جدیدی را آغاز کنند،(نقش همسفران در درمان و بهبود) همسفران به عنوان یک رکن اساسی در فرایند درمان در نظر گرفته می شوند.
من به عنوان یک همسفر خیلی زود فهمیدم که مسئولیت و نقش من در فرایند درمان حتی شاید مهمتر از درمان فرد معتاد است. اگر به عنوان یک همسفر تغییر نکنم،درمان فرد معتاد هم ناتمام خواهد ماند. کنگره ۶۰ این آگاهی را به من داد که برای ایجاد تغییرات پایدار،باید خودم را بشناسم و در مسیری مشابه فرد معتاد،خود را اصلاح کنم .یکی از مهمترین مسائلی که آموختم این بود که هیچ راه حلی بدون آموزش و آگاهی نمیتواند موثر باشد. من با دریافت آموزشهای مختلف و شرکت در جلسات آموزشی،یاد گرفتم که چگونه باید با فرد مبتلا به اعتیاد برخورد کنم. چگونه باید خودم را در موقعیتهای مختلف مدیریت کنم و از همه مهمتر چگونه به فرد معتاد در کنار درمان کمک کنم تا از مسیر بهبودی خارج نشود.
آموزشها و کارگاههای آموزشی یکی از ویژگیهای برجسته کنگره برگزاری کارگاههای آموزشی و جلسات ویژه برای مسافران و همسفران است.
این کارگاهها به من کمک کرد تا بسیاری از مفاهیم پیچیده در مورد اعتیاد،روانشناسی انسان و نحوه برخورد با مشکلات بحرانها را درک کنم. این جلسات نه تنها به من آموزشهای لازم را داد بلکه به من این قدرت را داد که بتوانم به عنوان یک همسفر در کنار فرد در مسیر درمان بایستم و در عین حال خودم را از آسیبهای روانی و روحی حفظ کنم. و فرصت داده میشود تا در کنار فرد در مسیر بهبودی قدم بردارند و خودشان را نیز آموزش دهند و در مسیر رشد و بهبود خود نیز گام بردارند. من دیدگاه جدیدی نسبت به زندگی پیدا کردم؛ کنگره به من آموخت که تغییرات درونی و اصلاح رفتارهای فردی از اهمیت بالایی برخوردار است آموزشهایی که در اینجا دریافت کردم به من کمک کرد تا خود را بهتر بشناسم و در مواقع بحرانی،آرامش و تعادل را حفظ کنم. این تجربه نه تنها به من کمک کرد تا در برابر مشکلات زندگی مقاومتر شوم،بلکه توانستم روابط بهتری با دیگران برقرار کنم و در زندگی روزمره خودم بهتر و با آرامش بیشتری عمل کنم.
در پایان میخواهم بگویم کنگره ۶۰ تنها یک مرکز درمانی نیست، هر که یک مکان برای رشد آگاهی و تحول است؛ برای من نه تنها در درمان فرد معتاد کمک کرد،بلکه به من کمک کرد تا خودم را بهتر بشناسم رشد کنم و در مسیر بهبودی قدم بردارم؛ بنیانگذار کنگره ۶۰ با فراهم کردن آموزشهای لازم و ایجاد فضای امن وحمایتی، به همسفران، این امکان را دادند که به عنوان بخشی از فرایند درمان،نقش خود را ایفا کنند و زندگی جدیدی بسازند. امیدوارم همه ما بتوانیم از آموزشهای کنگره بهرهبرداری کرده و در مسیر بهبودی و رشد به خود گام ببرداریم و پیرو آقای مهندس این مسیر را هر چه پویاتر طی کنیم.
مرزبان خبری: همسفر نسیم
نویسنده: همسفر لیلا رهجوی راهنما همسفر آرزو(لژیون سوم)
ویرایش و ارسال:راهنما همسفر آرزو(لژیون دوم)
همسفران نمایندگی دامغان
- تعداد بازدید از این مطلب :
49