English Version
This Site Is Available In English

روزنه‌ای امید در دل کسانی که گرفتار اعتیاد هستند

روزنه‌ای امید در دل کسانی که گرفتار اعتیاد هستند

جلسه ششم از دوره دوم کارگاه‌های آموزشی مجازی همسفران نمایندگی محمدی‌پور به استادی راهنما همسفر اعظم با دستور جلسه«هفته بنیان» روز شنبه ۱دیماه ۱۴۰۳ شروع به‌ کار کرد.

سخنان استاد:

خدا را شاکرم که امروز می‌توانم درباره انسان بزرگی سخن بگویم که بنیانی را برای احیاء انسان‌هایی که گرفتار بیماری اعتیاد بودند، ایجاد کرد. آقای مهندس حسین دژاکام، بنیان‌گذار و تئوریسین جمعیت احیای انسانی کنگره ۶۰، فارغ‌التحصیل رشته مهندسی الکترونیک از دانشگاه علم و صنعت ایران و محقق در زمینه تولید چشم‌های الکترونیک است. ایشان نویسنده آثار بنیادی در زمینه اعتیاد، روش‌های درمان، پژوهشگر روش‌های جهان‌بینی و خودسازی انسان و کاشف روش درمان تدریجی و پله‌ای اعتیاد (DST) هستند. زاده‌ شهر کرمان و در خانواده‌ای پرجمعیت، پدرشان آقای ایوب دژاکام کارشناس موسیقی و ورزش بود. کودکی حسین با سختی معیشت همراه بود، اما از همان دوران غیرت و همت کار کردن را داشت. از سن نوجوانی به یادگیری موسیقی و کارهای فنی پرداخت، اما در سال آخر هنرستان عزم خود را جزم کرد و در سال ۱۳۴۸ وارد دانشگاه علم و صنعت شد. در طول تحصیل، در سال‌های ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۶ در شرکت‌های ittsel و ناراتل و تاسیسات پارک ارم مشغول به کار بودند. مهندس دژاکام در زمینه ساخت و تولید چشم‌های الکترونیک به منظور حفظ سلامت و جان کارگران و کاربردهای صنعتی در سال ۵۹ به همراه دکتر روئین تن و جمعی از متخصصین فعالیت خود را آغاز کردند.

ایشان در زمینه‌های دیگری نیز سرمایه‌گذاری کردند که متأسفانه به علت اعتیاد و ترک‌های ناموفق از بین رفت، از جمله کارخانه‌ای که به علت عدم پرداخت وام‌های بانکی مصادره شد. در زمینه‌های شناخت انسان، عرفان، تاریخ، فلسفه و روانشناسی به صورت فردی شروع به مطالعه و پژوهش کردند که دلیل اصلی آن پیدا کردن راهی برای مبارزه با اعتیاد و خروج از تاریکی بود. مهندس دژاکام مصرف دائمی مواد از نوع تریاک و شیره را از سال ۱۳۵۸ آغاز کرد که ابتدا به صورت کشیدن و سپس به صورت خوراکی و کشیدنی ادامه داشت. برای ترک و رهایی از مواد دو بار اقدام کردند: بار اول در سال ۶۳ به صورت سقوط آزاد و بار دوم با کمک پزشک متخصص به صورت دارویی که قطع مواد در ۲۱ روز و روان‌درمانی که این بار ۱۰ ماه عدم مصرف داشتند. به گفته مهندس، آن‌چه که باعث بازگشت به مواد می‌شود، این است که سیستم‌های تخریب شده بدن در اثر مواد ترمیم نمی‌شوند و غدد شبه افیونی در بدن از کار می‌افتند.

با روش‌های قدیمی مواد از بدن خارج می‌شد، اما انرژی برای فعالیت و گذران زندگی وجود نداشت. در نهایت، روش درمان در بهمن ماه سال ۱۳۷۵ طی یک آزمایش ساده اما بسیار مهم با الهام از ماه رمضان کشف گردید، یعنی منظم نمودن وعده‌های مصرفی در ماه رمضان، وقت سحر و افطار و مشخص نمودن میزان مصرف. ایشان می‌گویند ۱۲ سال از اعتیاد بیزار بودند، اما راه درست ترک آن را پیدا نمی‌کردند. پس از انجام این روش برای ترک خودشان و موفقیت انتقال این دانش از ۱۳۷۶/۹/۱۴ به افراد دیگر شروع شد و کنگره ۶۰ را به همکاری جمعیت مبارزه با اعتیاد و ستاد مبارزه با مواد مخدر در ۳۱ شهریور ۱۳۷۸ تأسیس نمودند. امروز خدا را شاکریم که بیش از صدها هزار نفر در کنگره ۶۰ از بند اعتیاد آزاد شدند و این کنگره دارای شعبات بسیاری در شهرهای مختلف ایران است. افراد زیادی به عنوان راهنما و کمک راهنما و مسافر و همسفر در آن پرورش یافته‌اند. امیدوارم این مطلب روزنه‌ای از امید را در دل کسانی که خودشان یا عزیزانشان گرفتار اعتیاد هستند، ایجاد کند و آن‌ها را به درمان قطعی در کنگره ۶۰ ترغیب نماید. هر چقدر هم که در تاریکی باشید، ما در کنار شما خواهیم بود. ما درد و درمانیم بدرود.

نویسنده: راهنما همسفر اعظم(لژیون‌چهارم)
عکس: همسفر عاطفه(لژیون سردار)
ویرایش و ارسال: همسفرالین نگهبان سایت
همسفران نمایندگی محمدی‌پور قم

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .