در سیدی ابلیس جناب مهندس میفرماید: تمام روابط ما در کلیه مراحل زندگی یک مثلث را تشکیل میدهد، که یک ضلع مثلث من هستم و ضلع دیگر اطرافیان ما هستند و قاعده مثلث روابط بین ماست؛ برای مثال یک ضلع زن و یک ضلع دیگر شوهر و قاعده، رابطه بین آنها است و در این سیدی آقا مهندس به این موضوع اشاره کردند؛ که هیچ انسانی روی کره زمین بد نیست و فطرت انسان پاک است و اگر انسانی بدی میکند و کارهای ضدارزشی انجام میدهد از روی نادانی و جهلش میباشد و اطلاعات درستی ندارد.
اگر انسان به آگاهیهای لازم برسد، در آن زمان برای حل مشکل انسانها از جان و مال خود نیز میگذرد؛ برای اینکه فضای این مثلث را متعفن نکنیم و همیشه عطرآگین باشد، باید از ضدارزشها دوری کنیم دروغ نگوییم، گمان بد نبریم، تجسس نکنیم و ... فضای مثلث برای اینکه فضای خوبی باشد؛ باید روی نقاط مشترکمان کار کنیم نه روی نقاطی که در آنها تضاد داریم و از لجبازی کردن و قهر کردن پرهیز کنیم؛ بعضی اوقات قهر کردن بگیر نگیر دارد، زمانی که میخواهید قهر کنید، ببینید نازتان خریدار دارد یا ندارد.
برای درک بهتر این موضوع به چهار اصل از مولانا اشاره میکنند اصل اول؛ اصل بی ثباتی است در کل هستی هیچ چیز ثابت نیست و همه چیز در تغییر است. امروز پول داری فردا نداری، امروز حالت خوب است و فردا بیماری، امروز غمگینی فردا شاد و ... اصل دوم؛ مقایسه کردن است. بعضی وقتها انسانها تمام وقت خود را صرف مقایسه کردن خودشان با دیگران میکنند؛ بدون اینکه پشت سرشان را نگاه کنند که این شخص چقدر برای بدست آوردن این جایگاه تلاش کرده است.
اصل سوم؛ در بند تعریف و تمجید و توجه و توصیف دیگران بودن است، عادت کردن به تعریف و تمجید دیگران از خودمان مثلا تو چقدر خوشکلی، چه اخلاق خوبی داری و مدام از این روند انرژی گرفتن، اصلا درست نیست؛ زیرا اگر یک روز از ما تعریف نشود انرژی خود رو از دست میدهیم و اصل چهارم؛ قرار نیست ما در دنیا همه چیز داشته باشیم، قانون زندگی این است که همه چیز رو با هم نمیتوانیم داشته باشیم انسان یک چیز را به دست میآورد، در عوض ممکن است خیلی چیزها از دست بدهد و در آخر اینکه تنهایی بلای جان انسان است و تکامل در جمع شکل میگیرد.
منبع: سیدی ابلیس
نویسنده: راهنما تازهواردین همسفر مهتاب
ویراستاری: همسفر ملیکا نگهبان سایت
ویرایش و ارسال: همسفر کلثوم دبیر سایت
همسفران نمایندگی دانیال اهواز
- تعداد بازدید از این مطلب :
70