English Version
This Site Is Available In English

زندگی یک مسابقه است

زندگی یک مسابقه است

آقای مهندس  در این سی‌دی از دوستی یاد می‌کنند که وقتی از در وارد می‌شود، بوی آشنایی می‌دهد و باعث می‌شود که او از تنهایی در بیاید. تمام روابط ما مثلثی را تشکیل می‌دهند که یک ضلع من، یک ضلع تو و قاعده آن روابط بین ما است که در این مثلث فضایی وجود دارد. گاهی رابطه بین من و تو فاجعه است؛ یعنی عطرآگین بودن یا متعفن بودن رابطه بستگی به رفتارها و تفکرات ما دارد؛ زیرا ما اصلاً آدم بد نداریم و اگر کسی بدرفتاری می‌کند، این موضوع یعنی اینکه بدی‌کردن بد است، را نمی‌داند.

ما برای اینکه فضای عطرآگین و مناسبی را در خانواده، اجتماع و حتی در کنگره‌ در رابطه‌هایمان ایجاد کنیم، باید یک‌سری کارها انجام دهیم که انجام‌ندادن آن باعث ایجاد فضایی آلوده می‌شود و یا یک سری‌کارها را نباید انجام بدهیم که اگر انجام دهیم فضای بدی به وجود می‌آید. ظلم‌کردن انسان‌ها در اثر جهل و نادانی آنها است. برای اینکه فضای مثلث متعفن نباشد و عطرآگین باشد چه کنیم؟ تجسس، غیبت، لجبازی، سخن‌چینی، قهر و... نکنیم؛ زیرا این‌گونه رفتارها آفت و ضد مثلث رابطه است. حضرت مولانا می‌فرمایند: «برای رسیدن به آرامش چهاراصل را در زندگی رعایت کنید».

۱_ اصل بی‌ثباتی: هیچ‌چیز در زندگی ثابت نیست و همه چیز متغیر است و اگر بخواهیم چیزی را ثابت نگه داریم، دچار رنج و عذاب می‌شویم. به‌عنوان‌مثال؛ می‌خواهیم زیبایی صورت را ثابت نگه داریم، باید مرتب روی آن کار کنیم. دشواری‌های زندگی هم ثابت نمی‌مانند و عوض می‌شوند.

۲_هرگز خودتان را با دیگران مقایسه نکنید. انسان هنگام مقایسه‌کردن، همیشه آنهایی که جلوتر از خودش است را می‌بیند و به پشت سرش نگاه نمی‌کند كه از چند نفر جلوتر است. زندگی یک مسابقه است و ما نمی‌دانیم چه کسی و از کجا شروع کرده است؛ زیرا مقایسه‌کردن باعث می‌شود در زندگی آرامش نداشته باشیم.

۳_ در بند توصیف دیگران نباشیم. بعضی‌ها به توصیف‌کردن دیگران نیاز دارند. اگر دیگران بگویند که چقدر زیبایی! چه زیبا راه می‌روی و... انرژی می‌گیرند و زمانی که از آن‌ها تعریف نکنند، خالی از انرژی می‌شوند؛ پس خودمان را دست دیگران ندهیم.

4_زندگی آن‌گونه نیست که همه چیز را یک‌جا به ما بدهند. اگر چیزی به دست می‌آوریم، چیزی را هم از دست می‌دهیم و این قانون زندگی ما است که نمی‌توان همه چیز را با هم داشت. نکته مهم دیگر اینکه شاد و غمگین بودن ما تحت‌تأثیر سیستم بیوشیمی بدن ما است. ترشح هورمون کورتیزول، دوپامین و سروتونین بستگی به رفتار و کردار ما دارد.

برداشت از سی‌دی ابلیس
نویسنده: همسفر زهره رهجوی راهنما همسفر مینا (لژیون دوم)
رابط خبری: همسفر زینب رهجوی راهنما همسفر مینا  (لژیون دوم)
عکس: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر محبوبه (لژیون اول‌)
ارسال: راهنمای تازه‌واردین همسفر سمانه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی نائین

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .