یک قاضی بنا به دانش و شرایط کاری و با توجه به نیروهای کمکی و اطلاعاتی که دارد، در وقت و زمان تعیین شده حکم صادر میکند؛ با این حال گاهی ممکن است؛ یک نفر بیگناه مجازات شود یا حکم صادر شده درست نباشد. چون؛ قاضی بر اساس اطلاعاتی که به او دادهاند تصمیم گرفته است حال ممکن است آن اطلاعات به هر دلیلی غیر واقعی باشد.
کلاً قضاوت یک کار بسیار حساس و تخصصی است که نیاز به وقت، انرژی و خیلی مسائل دیگر دارد باید حتماً حرفه و تخصص و جایگاه آن را داشته باشیم تا بتوانیم مسئولیت آن را قبول کنیم؛ حالا نکته جالب آن اینجا است؛ که خیلی از انسانها بدون اینکه جایگاه قضاوت را داشته باشند یا اصلاً سر رشتهای در این مورد داشته باشند؛ خیلی راحت دیگران را قضاوت میکنند. یک سری اطلاعات بیسروته را جمع آوری میکنند و خودشان میشوند؛ دادگستری، دادستان، کارآگاه خصوصی، قاضی و بدون دانش و وقت قبلی جلسه را اجرا میکنند و تنها چیزی که اینجا وجود ندارد؛ خود متهم است و در یک جلسه حکم را صادر میکنند و نتیجه آن این میشود؛ که طرف یک آدم کلاش و دزد از آب در میآید.
خیلی از انسانها راحت در جایگاه قاضی قرار میگیرند و خیلی راحت طرف را متهم میکنند و اصلاً خبر ندارند با کاری که انجام میدهند؛ چه تخریبی در شخص ایجاد میکنند. اینجا است که متوجه میشویم؛ خیلی وقتها، خیلی از کارها را انجام میدهیم؛ اما بهای آن را نمیدانیم و نمیدانیم چه هزینه سنگینی دارد؛ شاید اگر انسان بداند انجام ندهد؛ مثلاً: وقتی من در مورد کسی حس بد دارم و در موردش قضاوت میکنم، بعد از اینکه مجازاتش کردم و حکم صادر کردم؛ درست مثل این میماند که تو شهر وجودی او با موشک شلیک کردم؛ سپس در او حس بد و تنفر به وجود میآید و حالت بدی به او دست میدهد؛ چون این موشکها از قلب و اندیشه یک انسان آمده است و به او اصابت کرده و باعث تخریب و ویرانی آن شخص میشود.
خلاصه اینکه قضاوت در جایگاه خودش باید اتفاق بیاُفتد؛ یعنی؛ من در حد شغل یا مسئولیتی که دارم در رابطه با جایگاهم میتوانم قضاوت کنم؛ اما بیشتر از جایگاهم نمیتوانم.
خلاصه سیدی: قضاوت
نویسنده: همسفر زهره، رهجوی راهنما همسفر ملیحه (لژیون اول)
رابط خبری: همسفر الهام، رهجوی راهنما همسفر ملیحه (لژیون اول)
ویراستار: همسفر سعیده، رهجوی راهنما همسفر ملیحه (لژیون اول)
ارسال: همسفرناهید، مرزبان خبری
همسفران نمایندگی آزادشهر
- تعداد بازدید از این مطلب :
12