سلامی چو عطر خوش مهربانی؛ قبل از اینکه بخواهم در خصوص سیدی قلب بنویسم؛ اندکی درباره عملکرد قلب مطلبی را بیان میکنم. قلب انسان به دو بطن چپ و راست بهمنظور پمپاژ خون تقسیم شده است. سمت راست قلب متشکل شده از دهلیز و بطن راست و خونی را که حاوی سطح پایینی از اکسیژن است را دریافت میکند و از طریق شریان به ریه منتقل کرده تا سطح اکسیژن خون بالا برود و پس از پایان این عملیات، خونی را که حاوی اکسیژن با سطح بالا است را به سمت چپ قلب داده و از طریق شریانها بهتمامی نقاط بدن پمپاژ میکند. خون طی ۴ مرحله در قلب و ریهها جریان مییابد:
1-دهلیز راست، خون حاوی اکسیژن با سطح پایین را دریافت کرده و آن را از طریق دریچهای به نام سه لختی به بطن راست منتقل میکند.
2-بطن راست خون حاوی اکسیژن ضعیف را از طریق دریچههای ریوی به ریهها میفرستد.
3-در این مرحله دهلیز چپ خون حاوی اکسیژن بالا را از ریه، دریافت کرده و آن را بهوسیله دریچه میترال به بطن چپ منتقل میکند.
4-در پایان، بطن چپ خونی را که غنیشده از اکسیژن است را از طریق دریچه آئورت بهتمامی نقاط بدن ارسال میکند.
دهلیزهای چپ و راست بخشهای کوچکتری هستند که خون را به بطنهای چپ و راست پمپاژ میکنند. بطنهای چپ و راست پمپهای قویتری نسبت به دهلیزها هستند که از میان این دو بطن چپ قدرت بیشتری دارد زیرا باید خون را با فشاری مناسب بهتمامی نقاط بدن ارسال کند. تمامی این قسمتها با تلاش و همکاری مداوم و هماهنگ، سعی در انجام درست این عملیات دارند تا عملکرد قلب بهطور دقیق و منظم انجام شود و خون حاوی اکسیژن بهدرستی بهتمامی نقاط بدن رسیده و ضربان و فرکانسهای قلب کنترل شود. قلب وظیفه پمپاژ خون حاوی اکسیژن را بهتمامی بخشهای بدن دارد. اگر فرآیندهای گفتهشده در مرحله قبلی بهدرستی و با هماهنگی صورت بگیرد، قلب ما روند طبیعی خود را طی میکند. اگر اختلالی در سرعت یا هماهنگی این بخشها رخ دهد قلب دیگر نمیتواند به فرآیند طبیعی خود ادامه دهد و عملکرد قلب به مشکل میخورد، مشکلاتی از قبیل کاهش یا افزایش ضربان، لخته شدن خون و خیلی چیزهای دیگری میشود.
تولد و صدای قلب نوزاد؛ زیباترین و شگفتانگیزترین و خوشحالکنندهترین اتفاق برای تمام انسانها در طول حیات و زندگی است. در کنگره ۶۰ ما بر اساس آموزشها و تعالیم جناب مهندس معتقد هستیم که انسان دارای صور پنهان و آشکار است و در مورد صور آشکار انسان بهراحتی میتوان سخن گفت و قلب یکی از عناصر آشکار و حیاتی صور آشکار انسان است؛ اما در مورد صور پنهان انسان، صحبت کردن کار بسیار سخت و دشواری است؛ چون نامرئی است و دیده نمیشود؛ پس درمان صور پنهان انسان هم بسیار مشکل است.
جناب مهندس دژاکام به بررسی، تحقیق و شناخت این صور، پی بردهاند. طبق تحقیقات جناب مهندس انسان دارای یک مثلث است به نام جسم، روان و جهانبینی که از اضلاع این مثلث محسوب میشوند. در کنگره معتقد هستیم که درمان زمانی صورت میگیرد که انسان به تعادل برسد و تعادل یعنی؛ رسیدن به آرامش و اینکه اضلاع مثلث وجودی انسان یعنی جسم و روان و جهانبینی در تعادل است یعنی دیگر با کوچکترین مسئله بههمریخته و عصبانی نمیشویم.
مسئله اصلی در سیدی قلب، صور پنهان انسان است. برای اینکه خودمان را بشناسیم باید نفس را که شاسی و بدنه و اسکلت اصلی در وجود انسان است را بهخوبی بشناسیم. سیدیهای متعددی در این زمینه وجود دارد که بیانات و سخنان جناب مهندس و استاد امین در همین رابطه است. طبق تعریفی که از نفس در کنگره داریم و جناب مهندس به ما آموخته است؛ نفس چیزی است که اعلام موجودیت میکند، هم در ظاهر و هم در باطن، پس شناخت انسان بدون شناخت نفس درواقع غیرممکن است. نفس انسان مانند یک کشور یا یک شهر در وجود ماست و تابع فرمان عقل است و سربازان دانایی، آن را احاطه کردهاند.
خداوند بزرگ در کتاب مصحف شریف دو چیز را نشانه سلامتی جسم و روح بیان کردهاند، یکی امنیت و دیگری آرامش، این دو باید در صور ظاهر و آشکار انسان مشهود باشد و انسانی که در امنیت و آرامش است یعنی آرامش نفس و فرمانروایی عقل و آن موقع است که فرد شخصیت متعادلی دارد.
حس اولین قوه بهکارگیری عقل است. مثلث شخصیت یا نفس یا قلب، حس را به کار میاندازد و اگر شخصی از دیگران تأثیر منفی میگیرد یا دیگران بهراحتی میتوانند تخریبش کنند از ضعف شخصیتی یا نامتعادلی مثلث شخصیت او است. انسان برای خارج شدن از تاریکی باید قلبش شفا پیدا کند و قلبی که پر از کینه و دشمنی و صفات زشت و ناپسند باشد نمیتواند از تاریکی خارج شود.
خداوند در کتاب مصحف شریف میفرماید؛ و فی قلوبهم مرض؛ یعنی بعضی از انسانها قلبهایشان بیمار است و این بیماری درد و مشکل قلب نیست بلکه در صور پنهان این افراد مرض وجود دارد؛ دردی به نام جهل و نادانی و بیماری حسادت، حقارت، خودکمبینی، کینه و دشمنی است. پس سعی کنیم رقت و نرمی قلب داشته باشیم و رقت قلب یعنی آرامش درون و عطوفت و مهربانی است. در همین جهت مولا علی علیهالسلام میفرماید؛ لذتی که در بخشش هست در انتقام نیست؛ یعنی در مقابل هجوم دیگران آرامش خودمان را حفظ کنیم؛ یک ضربالمثل چینی است که میگوید وقتی شخصی با عصبانیت با شما صحبت میکند آن شخص دارد برای خودش یک قبر میکند و شما مراقب خود باشید که برای خودت قبر درست نکنی. پس سعی کنیم آرام باشیم، چراکه عصبانیت باعث افزایش فشارخون و خدایی نکرده موجب ایست قلبی میشود.
امیدوارم بتوانیم تحت آموزشهای جناب آقای مهندس دژاکام همواره در آرامش باشیم و به زندگی و به جهان هستی و جهان پیرامون خودمان با چشم زیبایی و بصیرت نگاه کنیم. به قول سعدی علیهالرحمه؛ صورت زیبای ظاهر هیچ نیست، ای برادر سیرت زیبا بیار.
نویسنده: همسفر عفت رهجوی راهنما همسفر شیما (لژیون ششم)
ویرایش: رابط خبری همسفر ریحانه رهجوی راهنما همسفر شیما (لژیون ششم)
ویراستاری و ارسال: همسفر رها نگهبان سایت
همسفران نمایندگی خلیجفارس بوشهر
- تعداد بازدید از این مطلب :
33