مشارکت مکتوب همسفر فرشته رهجوی راهنما همسفر پریا (لژیون چهارم) در مورد سیدی "وادی هفتم1":
آقای مهندس میفرمایند: "رمز و راز کشف حقیقت، در دو چیز است؛ یکی یافتن راه و دیگری، آنچه برداشت مینماییم." این وادی هم در پیچیدهترین مسائل فلسفی و هم در سادهترین کارهای روزانه میتواند مطرح شود. عقل، با نیروهای خود بایستی بعضی از مجهولات را کشف کند و راه درست را به ما نشان دهد. عقل، یک فرمانروای مطلق است؛ ولی باید تعقل و تفکر مثبت انجام بدهد تا بتواند راه درست را به ما نشان دهد. چقدر انسانهایی هستند که قربانی شدهاند و زندگی آنها متلاشی شد، فقط برای اینکه راه را پیدا نکردند یا اشتباه رفتهاند.
ما نمیتوانیم اتّهام بیاراده بودن به قربانی شدگان بزنیم؛ زیرا بسیاری از آنها انسانهای فوقالعاده خوب و پرتلاشی بودهاند؛ ولی بهخاطر انتخاب غلط و پیدانکردن راهحل، جسم و روان آنها از تعادل طبیعی خارج شده و دست به خودکشی زدهاند. در نتیجه پیداکردن راه، مسئلهٔ خیلی مهمی است که گاهی اوقات یک راه، شما را به مسلخ و یک راه، شما را به پیروزی میرساند. خداوند در قرآن کریم در سوره شمس فرمودهاند: «وَ نفس وَ مَا سَوَّاهَا فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَ تَقْوَاهَا» انسان همیشه بر سر دوراهی انتخاب قرار میگیرد، اگر هر بار راه غلط را انتخاب کند تا اَسفَلُ السّافِلین (قیامت) را خواهد دید.
برای کشف حقیقت یا آشکارساختن هر موضوعی که پنهان و مجهول است؛ باید رمز و راز آن را بگشاییم. در این وادی منظور از «رمز» یافتن راه و مسیر حرکت و منظور «راز»؛ یعنی آنچه برداشت مینماییم و یا پیمودن راه تا رسیدن به حقیقت است. بهعبارتدیگر، برای بازکردن هر درب یا صندوقی، اول بایستی کلید آن را پیدا کنیم و دوم، بایستی با کلید اقدام به بازکردن قفل نماییم. طبق وادی هفتم، انسانها به دو گروه تقسیم میشوند؛ گروه کمخردان و گروه خردمندان.
نشانه گروه کمخردان این است که اول حرف میزنند و بعد فکر میکنند و یا برای انجام هر کاری بدون تفکر و بررسی، آن کار را انجام میدهند و سپس وقتی به مشکلی برخورد کردند، به دنبال راهحل برای مشکل خود میگردند؛ بنابراین همیشه برای خود و دیگران مشکل ایجاد میکنند و بایستی همیشه بگویند نفهمیدم، متوجه نشدم، تقصیر خودم نبود و منظوری نداشتم و... .
گاهی اوقات هم تصور میکنند، بهترین راه کوتاهترین و ارزانترین راه است و به خیال خام خود میخواهند که کسی پیدا شود که با یک قرص یا انرژی کیهانی یا جادو و طلسمی مشکل آنها را حل کند؛ چرا چنین چیزی است؟ چون این افراد وادی هفتم را بلد نیستند و قبل از پیداکردن راه و تعیین مسیر حرکت میکند، به همین دلیل همیشه از بیراهه سر درمیآورند. ضربالمثلی در این مورد است که «برای تهیهٔ لباس، پارچه را گز نکرده پاره نکن»؛ یعنی اول با تفکر و اندیشه، اندازهها را تعیین کنید و ببینید برای تهیه لباس چند متر پارچه نیاز دارید و بعد آن را برش بزنید. کسانی که وادی هفتم را سرلوحه زندگی خود قرار بدهند؛ قطعاً درستترین راه را انتخاب میکنند و به پیروزی میرسند.
ویرایش: همسفر مهلا رهجوی راهنما همسفر پریا (لژیون چهارم)
ارسال: نگهبان سایت همسفر فهیمه
همسفران نمایندگی بیهقی سبزوار
- تعداد بازدید از این مطلب :
67