در سیدی «علم و عمل» که مربوط به تاریخ ۸۸/۶/۶ است؛ آقای مهندس موضوع را تحت عنوان "تطابق یعنی؛ تطبیق دادن" بیان میکنند. ابتدای سیدی آقای مهندس در مورد انسان این موضوع را فرمودند که انسان چیزی را که دارد خرج کند؛ چون بعضی انسانها هستند که مال زیادی دارند؛ ولی فقیرترین افراد هستند؛ زیرا مال بهر آسایش عمر است، نه عمر بهر گردآوری مال.
دانش هم همینگونه است، وقتی کسب شود؛ ولی از آن استفادهای نشود، اصلاً به درد نمیخورد؛ پس انسان باید از علم خود استفاده کند و برای انجام کار باید قبل آن نقشه راه را بکشیم و برای هر کاری باید نقشه آن را در ذهن خود بکشیم؛ ولی مهمتر از خود نقشه این است که باید آن را به عمل درآوریم. برای مثال؛ وقتی بدهی یا مشکل کوچکی داریم و نقشه راه نداریم، ذهنمان درگیر میشود و تبدیل به مشکل بزرگ میگردد؛ پس باید حل مشکل را در ذهن تبدیل به راه کنیم و مشکل خود را حل کنیم و برای انجام کارها باید راه و مسیرش را بلد باشیم تا به نتیجه برسیم.
درمورد اعتیاد هم راههای متعدد را دیگران رفتند؛ ولی به نتیجه نرسیدند و حتی گاهی به خودکشی نیز ختم میشود؛ چون راه درستش را پیدا نکردند. در بعضی از کارها، وسایل و شرایط سخت میشود؛ چون نیروهای بازدارنده با هر روشی مانع ما میشوند تا آن کار را انجام ندهیم و به هر روشی جلوی میسر ما را میبندد تا به مسیر درست دست پیدا نکنیم. الهامات، برای تمام موجودات هستی وجود دارد و نیروهای منفی و مثبت همیشه با هم تبادل دارند و باعث استحکام انسان میشوند. در هر مرحله از زندگی انسان دچار تغییر میشود و امکان این هست که در این تغییر، انسان دچار ناخرسندی شود؛ ولی در آخر کار به تعادل لازم میرسد. انسان برای تطابق علم با عملش همیشه جوینده مطالب و دروس مختلف و متعدد است؛ چون حرکت انسان این گونه معنا پیدا میکند.
وادیهای کتاب عشق در کنگره۶۰ به همین دلیل با موضوعهای باارزش نوشته شدهاند. آقای مهندس در سیدی از کلمه "تطابق" استفاده میکنند که به معنی "هماهنگی حرف با عمل" است؛ یعنی انسان قبل از حرف زدن باید تفکر کند و بعد حرفش را به عمل برساند و انسانی موفق است که بتواند علم و عملش را یکسان کند.
در کنگره۶۰ وادیها، همان علم و دانشی هستند که مسیر را به انسان نشان میدهند و زمانی این دانش نتیجه میدهد که آنها را کاربردی کنیم؛ یعنی به عمل تبدیل کنیم، آن موقع است که انسان میتواند به راه و مسیر درست نزدیک شود و نتیجهای که از این سیدی میتوانیم بگیریم این است که باید همیشه در زندگی، مسیر و نقشه راه را برای خودم معلوم و تفکر کنم و بعد شروع به حرکت نمایم و پیوسته به دنبال علم و افزایش دانایی باشم تا آرامش نصیب من شود.
منبع: سیدی علم و عمل (آقای مهندس دژاکام)
نویسنده: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون یکم)
رابط خبری: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون اول)
ویراستاری: دبیر دوم همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر نرگس (لژیون چهارم)
ارسال: همسفر لیلا رهجوی راهنما همسفر نرگس (لژیون دوم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی زاگرس
- تعداد بازدید از این مطلب :
75