مخروط افیون یا به زبان انگلیسی لادانوم، تنتور اپیوم یا شربت تریاک یکی از داروهای گیاهی ساخته شده الکلی است که شامل یکدهم پودر تریاک معادل یکدهم مرفین است. رنگ آن مایل به قهوهای بوده و طعم آن بسیار تلخ است. شربت تریاک یکی از قویترین، داروهای خوراکی مشتق مرفین است و به دلیل غلظت مرفین بالا مخروط افیون یا شربت تریاک یک ماده مخدر مورد استفاده قرار میگیرد.
امروزه به عنوان داروی تجویزی مورد استفاده قرار میگیرد و چون این شربت تمام آلکالوئیدهای تریاک را داراست، به نام تریاک کامل هم شناخته میشود. مصرف بیش از حد در اثر استفاده زیاد؛ مثلاً مصرف ۱۰۰ الی ۱۵۰ میلیگرم برای شخصی که وابستگی به مواد مخدر یا افیون ندارد، اثر کشنده دارد و مصرف بیش از این شربت، بسیار تا بسیار اعتیادآورتر از خود تریاک میباشد. مکانیسم اثر شربت تریاک OT در عملکرد، مثل آلکالوئیدهای مختلف با اثرات مختلف است؛ ولی در صورتیکه تجربه ثابت کرده، آلکالوئیدها به تنهایی چنین عملکردی ندارند. ترکیبات شربت OT اثرات متقابل کاهنده و افزاینده در یکدیگر دارند و یکدیگر را تعدیل میکنند، همین مسئله باعث شده که OT خواص درمانی بسیار پیچیده و بینظیری داشته باشد؛ بدون اینکه عوارض منفی به جای بگذارد.
نکته مثبت شربت تریاک، این است که تنظیم دوز مصرف آن خیلی راحت است. طول عمر، خواص ماده و عوارض آن خیلی شبیه ماده تریاک است؛ ضمناً عوارض جانبی متادون مثل خوابآوری را ندارد. در بدن انسان مواد شبهافیونی (مخدرهای طبیعی) تولید میشود که به هماهنگ بودن سه بخش از قبیل: ناقلهای عصبی، هورمونهای درونریز و هورمونهای برونریز ارتباط دارد و با توجه به ناشناخته بودن عملکرد این سه بخش در بیماری اعتیاد و ناشناخته ماندن آنها از دیدگاه جامعه پزشکی، بایستی تحقیقاتی بسیار در رابطه با این عملکرد هماهنگی به وجود آید، تا شناخته شود. ناقلهای عصبی و نوراترانسمیترها هم، بخش عصبی مربوط به اینها بوده و در فضای بین سیناپسی عمل میکند. هورمونهای درونریز و برونریز بخشی از هورمونهایی هستند که مستقیماً وارد گردش خون میشوند، خود را به بافتهای هدف نزدیک کرده و نیاز این بافتها را تأمین میکنند.
شربت تریاک یا اپیوم تینکچر در سال ۱۳۹۰ توسط مرکز علمی مطالعات اعتیاد ایران با همکاری جمعیت احیای انسانی کنگره ۶۰ (درمان اعتیاد) پروتکل درمان اعتیاد داروهای آگونیست را اجرا کرد که در طی چند مرحله و با موفقیت هزاران مصرفکننده موادمخدر افیونی با روش DST و داروی شربت تریاک یا OT در طی ۱۱ماه به درمان کامل رسیدند. داروی اوتی ۱۰درصد تریاک و ۲۰درصد الکل و مابقی آب مقطر است. اکنون در کلینیکهای درمان اعتیاد ایران، در کنار متادون، شربت تریاک به عنوان داروی درمان معتادان استفاده میشود.
چرا اپیوم یا اپیوم تینکچر بسیار هماهنگ با سیستمهای فوق عمل میکند و چرا بیماری اعتیاد با به هر نوع موادی را به خوبی درمان میکند؟ تاکنون مشخص شده است که ساختار سیستمها در گیاهان، جانوران و انسان شباهتهایی دارد. به همین دلیل است که اپیوم، گیاهی با ترکیبات دارویی که خود شباهت شیمیایی به مواد شبهافیونی تولیدی جسم انسان را دارد، درمان را پیش میبرد. ترکیبات متنوع خشخاش با عملکرد و هماهنگ با جسم، باعث پیشبرد در درمان میشود. داروهای شیمیایی با داروهای گیاهی تفاوتهایی دارند، داروهای شیمیایی محصول لابراتواری هستند، از جایی استخراج و ساخته میشوند و ترکیب خودشان را از دست دادهاند؛ اما ترکیبات داروی گیاهی مانند اپیوم و داروهایی از این دسته خالص میباشند؛ زیرا تغییری در ساختار آنها ایجاد نشده است.
در شربت اپیوم یا تریاک بیش از ۲۵ آلکالوئید دارویی و شیمیایی مختلف مواد قندی، صمغ و ... در کنار هم قرار دارند که تماماً عملکرد هماهنگ را دنبال میکنند، هریک وظیفه خاص خود را انجام میدهد و مجموعه بسیار متعادل و هماهنگ است. حال اگر یکی از این آلکالوئیدها خارج شود، داروی اپیوم تأثیر اولیه را نخواهد داشت. به همین دلیل ممکن است که مرفین یا کدئین که از ترکیبات اپیوم هستند به تنهایی عوارضی داشته باشند؛ ولی در داروی اپیوم عوارض آنها به حداقل میرسد؛ چون این ترکیبات در کنار هم، همدیگر را کامل میکنند. حال ممکن است، یک آلکالوئید گیرنده، ناقلهای عصبی را تحریک، یکی دیگر آدرنالین را افزایش بدهد و دیگری آلکالوئید آن را کاهش بدهد. مهمترین نکته آلکالوئید این است که اکثر آلکالوئیدهای دیگر را تعدیل و مازاد یکدیگر را خنثی میکند. یکی دوپامین را افزایش و دیگری ترشح دوپامین را مهار میکند. تمام ترکیبات و آلکالوئیدها به صورت کامل و در هم حل شده و بهترین، ارزانترین، سالمترین و قویترین داروی درمان اعتیاد، ماده مخدر اپیوم تینکچر و یا همان داروی شفابخش اوتی میباشد.
خدا را شکر شکر شکر برای انجام این عمل عظیم
خداوند حافظ جناب آقای مهندس و خانواده محترمشان باشد.
نویسنده: همسفر فاطمه رهجوی لژیون ششم
رابط خبری: همسفر فاطمه رهجوی لژیون ششم
عکاس: همسفر دیبا رهجوی لژیون پانزدهم
ویراستاری و ثبت: همسفر سمیرا رهجوی لژیون بیستوششم دبیر سایت
همسفران نمایندگی شادآباد
- تعداد بازدید از این مطلب :
77