English Version
This Site Is Available In English

در سیستم دنیا همه چیز متغیر است و هیچ چیز ثابت نیست

در سیستم دنیا همه چیز متغیر است و هیچ چیز ثابت نیست

اقای مهندس در سی‌دی ابلیس فرمودند: در این‌جا روابط فی‌مابین ، ما را در اجتماع و در تمام شرایط زندگی نگاه می‌کند. تمام روابط ما با روابط زندگی یک مثلث را تشکیل می‌دهد. یک ضلع مثلث من هستم، ضلع دیگر مثلث تو هستی و ضلع سوم، روابط بین ما است؛ یعنی این مثلث من، تو و نسبت‌ها یا من و یک موضوعی و پیوند ما است. در این مثلث یک فضایی به وجود می‌آید و این فضا مربوط به این است که من چگونه عمل می‌کنم؟ او چگونه عمل می‌کند؟ ارتباط ما چگونه است؟ گاهی در بین این مثلث فضایی بسیار آلوده و مسموم وجود دارد؛ ولی زمانی هم در این مثلث فضای خوشحال کننده‌ای است.

این ما هستیم که فضا را به‌وجود می‌آوریم و می‌سازیم. اگر بخواهیم که فضای مثلث خوب و عطرآگین باشد به تفکرات ما بستگی دارد. به عقیده من اصلاً انسان بد وجود ندارد؛ اگر بدرفتاری و کج خلقی می‌کند؛ نمی‌داند، هنوز متوجه نشده که بدی، بد است در واقع اطلاعاتش و آگاهیش کم می‌باشد. انسان‌هایی که ظلم و بدی می‌کنند در اثر جهل و نادانی است؛ ولی در اصل، فطرت انسان، خوب و کمال‌گرا است. اگر انسان به آن درک درست برسد از جان و مال خودش می‌گذرد. ما همه می‌توانیم فضای مثلث را شاد و عطرآگین کنیم تا در آن انزجار و نفرت نباشد.

در صورتی که اول غیبت نکنیم، گمان بد و ظن بد نبریم، در مسائل دیگران دخالت نکنیم، گله و شکایت، انتقاد، بازخواست؛ هم‌چنین بازجویی و پنهان کاری نکنیم تا از این فضا لذت ببریم. این را باید یاد بگیریم هر کسی برای خودش یک دنیای خصوصی دارد. به عبارتی ما برای این‌که یک فضای خوب و شاد داشته باشیم؛ باید روی نقاطی که مشترک است و طرفین دوست دارند تمرکز کنیم، نه روی نقاطی که متضاد هم است. حال برای فهم بهتر این مسائل مولانا چهار اصل دارد که می‌گوید: اگر بخواهی آرامش داشته باشی باید این اصول را رعایت کنی.

اصل اول: اصل بی‌ثباتی؛ یعنی در سیستم هیچ چیز ثبات ندارد، تنها چیزی که ثبات دارد بی‌ثباتی است. به این معنی است که هیچ چیزی ثابت نیست و همه چیز متغیر است و شما نمی‌توانید چیزی را ثابت نگه دارید به همین دلیل دچار رنج، عذاب و پریشانی می‌شوید. در سیستم دنیا، همه چیز متغیر است و ثابت نیست؛ بنابراین باید از آن لحظه‌ای که در آن هستیم استفاده کنیم و لذت ببریم‌. در دنیا باید هرچه که داریم ارزشش را بدانیم و در لحظه استفاده کنیم. اصل دوم: هیچ‌گاه خودمان را با دیگران مقایسه نکنیم. این موضوع بلای جان همه انسان‌ها است؛ یعنی کار و زندگی ما مقایسه کردن شده است. جالب این‌جا است که هیچ وقت پشت سر خود را نگاه نمی‌کنیم، همیشه جلوی خود را می‌بینیم.

مسابقه زندگی؛ مانند مسابقه ورزشی نیست هر کس از یک جایی شروع می‌کند؛ مثل مسابقه همه از یک خط آغاز، شروع نمی‌کنند. ممکن است یکی با وضع مالی خوب و یکی با وضع مالی بد شروع کند. این‌ها با هم فرق می‌کنند و این مقایسه کردن خیلی عذاب آور است. در زندگی تلاش کنید و به جلویی برسید؛ اما حرص نخورید. اصل سوم: در بند توجه و توصیف دیگران نباش. بعضی از انسان‌ها خیلی دوست دارند که دیگران او را توصیف و به او توجه کنند. همه که نمی‌گویند (تو خوبی) یک نفر هم ممکن است که بگوید (تو خوب نیستی) در این‌جا حال ما خراب می‌شود. زمانی‌که توصیف می‌کنند انرژی می‌گیریم و اگر توصیف نکنند انرژی را از دست می‌دهیم. بعضی مواقع به خاطر جایگاه توصیف می‌کنند.

 اصل چهارم: زندگی چیزی نیست که همه چیز را باهم به همه بدهند. این جزء قوانین زندگی است که یک سری چیزها را داری و یک سری چیزها را نداری. این گونه نیست که همه چیز را باهم و هم‌زمان به همه بدهند و در اختیار داشته باشد. این چهار اصل در مثلث روابط که شامل من، تو و نسبت بود، اثر دارد. اگر این اصل‌ها را رعایت کنیم، فضای مثلث عطرآگین می‌شود و اگر رعایت نکنیم، مسموم و آلوده می‌شود در نتیجه این مثلثی که شامل من، تو و روابط بین ما است در کل فضا را می‌سازد.

این ما هستیم که این فضا را عطرآگین و یا متعفن می‌کنیم. یک چیز خیلی مهم این است که انسان از نظر اجتماعی تنها باشد و تنها زندگی کند. یکی از مسائلی که در کنگره‌۶۰، ما از آن لذت می‌بریم در جمع بودن است و این‌که همه احوالات ما را می‌پرسند؛ هم‌چنین مواد بیوشیمیایی و هورمون‌هایی هستند که در اثر خوشحالی و یا ناراحتی ما ترشح می‌شوند و این رفتار و کردار ما است که باعث ترشح این هورمون‌ها می‌شود.

برداشت من از سی‌دی 

به نظر من در زندگی باید به گونه‌ای با مسائل و مشکلات برخورد کرد تا تصمیماتی که می‌گیریم، عواقب و تاثیرات آن با بهترین کیفیت به زندگی خودمان بازتاب داشته باشد؛ هم‌چنین باید آگاهی و تفکرات خود را آن‌‌قدر بالا ببریم تا تصمیمات درستی در زندگی بگیریم. در زندگی هنگامی‌که این چهار اصل را به نحو مطلوب کاربردی کنیم؛ زیباترین اتفاقات برای ما در آن مثلث روابط رخ می‌دهد.

نویسنده: همسفر الهام رهجوی راهنما همسفر هانیه (لژیون ششم)
رابط خبری: همسفر اعظم رهجوی راهنما همسفر هانیه (لژیون ششم)
ارسال: همسفر معصومه (نگهبان سایت)
همسفران نمایندگی چالوس

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .