اهمیت وادی سیزدهم و چهاردهم در این است که در قلبها، رودخانه و بحری جاری میشود که سرچشمه آن زمین و سما است و هرگز خشک نمیشود. هموار و باز نمودن قلبها بسیار سخت است و با ضرب تازیانه این دربها بیشتر سخت و غیرقابل تسخیر میشود؛ اما این فرمان، فرمان خداوند است که مرض را بهطور دقیق درمان نماییم و این بسیار سخت است؛ تنها درمان مرض نیست، زیرا همیشه سالم بودن مهمترین است و بسیار زمان لازم دارد اکنون دیگر درمان در یک قدمی است.
ما سه مؤلفه بسیار کلیدی در کنگره داریم و کل جهان هستی بستگی به این سه پارامتر دارد: صوت، نور و حس که این سه کلمه همیشه با هم میآیند. سمع؛ یعنی شنوایی و مربوط به صوت است ابصار هم بهمعنی چشم و نور و قلب هم برای حس است. پس قلب مرکز احساس و جایگاهش در سینه است و خود قلب یک تکه گوشت و حس هم ندارد.
قلب؛ یعنی مرکز حس و کسیکه قلبش سیاه و سنگ باشد؛ یعنی حسش سیاه و سنگ است. خراب بودن حس انسانها از کینه، حسادت، دشمنی، مردمآزاری، شهادت دروغ و مال مردمخواری بهوجود میآید. اینجاست که میگویند قلبت سیاه شده؛ یعنی حست سیاه است. ممکن است در بهترین مقامها باشی؛ ولی حست سیاه باشد. خیلی جاها ممکن است برای رسیدن به منافع خودمان دیگران را زیر پا بگذاریم و آنها را خراب کنیم و یا برای اشتباهات خود، دیگران را مقصر بدانیم، مثل کسیکه مار نیشش زده است؛ ولی به جای درمان نیش مار بهدنبال مار برود که او را تنبیه کند اشتباه ما هم همینجاست که وقتی برای ما مشکلی پیش میآید، باید بهدنبال راهحل مشکل باشیم نه دنبال انتقامجویی؛ چون تا مار را پیدا کنی سم مار تو را نابود میکند. این کاری است که ما؛ باید در تمام سطوح به انجام برسانیم.
حس خوب داشتن مثل خوردن آب خنک و گوارا در کوزه سفالی که به انسان آرامش میدهد و حس خوبی دارد؛ ولی ممکن است در جام طلا و مثل زهر باشد و گوارا نباشد (کجا خوش است آنجا که دل خوش است.)
خوشبختی انسان به این نیست که چقدر سرمایه و ثروت دارد؛ خوشبختی به این است که چقدر قلبش سیاه و یا چقدر قلبش روشن است. همه چیز ما به حس بستگی دارد حس دریافتکننده نور و صوت است؛ پس برای اینکه قلب ما روشن باشد، باید حس خود را پاک کنیم و حسهای منفی را از خود جدا کنیم. بیش از دویست نوع بیماری داریم که اصطلاحاً سایکوسوماتیک یا اختلالات روانتنی گفته میشود و بهمعنی خراب بودن حس است. همه انسانها افسردگی، ناامیدی، شکست، مشکلات اقتصادی، عاطفی، عشقی و ... دارند و این مشکلات با قرص حل نمیشوند. داشتن این مشکلات دلیل بر بیماری روانی نیست؛ کسیکه افسردگی دارد فکرش درست نیست و افسردگی با قرص حل نمیشود؛ باید ریشه افسردگی را پیدا کنیم حس و فکرمان را درست کنیم. پیادهروی کنیم، درست بخوابیم و تغذیه درست داشته باشیم؛ چون ریشه بدترین مریضیها چاقی و اضافه وزن است و برای درست کردن حس دیگران نمیتوانیم از زور استفاد کنیم. اگر این کار را بکنیم بدتر میشوند.
مثلاً برای درمان اعتیاد درهای کنگره باز است. هرکس بخواهد وارد میشود و هرکس هم بخواهد میتواند برود؛ ولی کمپ درش بسته و یکقفل بزرگ و نگهبان هم دارد با این کار آنها سختتر میشوند؛ پس وقتی بخواهیم بهزور تازیانه حس کسی را عوض کنیم؛ آن سختتر میشود. سالم بودن با پیشگیری از سیگار، چاقی و خیلی از مسائل دیگر بستگی دارد. خوشبختانه ما در کنگره دیسپ داریم؛ چون راهگشای ما است که ضدعفونت، ضدالتهاب و هم ترکیبات بسیاربسیار متعددی دارد و بدن برای ترمیم خودش احتیاج به یکسری مواد اولیه دارد. بعضی از انسانها برای خدمت به دیگران از جان و مال خودشان هم میگذرند از اینکه درد و رنج دیگران را کم کنند، لذت میبرند آنها دارای حس پاک و تصفیه شده و دیگران برایشان خیلی مهم است. دست ما نیست که بهزور بتوانیم اینکار را انجام دهیم؛ باید به آن دانش برسیم، مثلاً برای اینکه دروغ نگوییم، اگر فقط سعی کنیم، امکانپذیر نیست؛ باید آن دانش و کشش به وجود بیاید. بهقول معروف: «چشمه؛ باید خودجوش باشد».
سخن آخر اینکه ساختار جهان مادی اینطوری است که در جهان مادی برای رسیدن انسانها به راه مستقیم، انسانها و نیروهای دیگری هستند که توانش را کم میکنند که همان نیروهای بازدارنده و تخریبی هستند. مثلاً وقتی میخواهی به فقیری کمک کنی، میگویند: نکن! این گداپروری است. نیروهای بازدارنده در جهان ما مرتب فعال هستند و نمیگذارند انسان به راه مستقیم برود. باید هم اینطور باشد؛ چون انسان مرتب آزموده میشود و باید از گذرگاههای زیادی عبور کند؛ مهم این است که ما بتوانیم راه مستقیم را انتخاب کنیم و بتوانیم با عقل و ایمان به جایی برسیم که حسمان را درست کنیم؛ پس برای اینکه بفهمیم که قلب ما سیاه است یا نه؛ باید به حس خود نگاه کنیم و امیدوارم که خداوند به همه ما کمک کند تا حس خود را ترمیم کنیم.
منبع: سیدی قلب
نویسنده و تایپ: همسفر ناهید رهجوی راهنما همسفر مهتاب (لژیون اول)
ویرایش: همسفر لیلا رهجوی راهنما همسفر حمیرا (لژیون دوم)
ارسال: همسفر اعظم رهجوی راهنما همسفر مرضیه (لژیون پنجم)
همسفران نمایندگی بیستون کرمانشاه
- تعداد بازدید از این مطلب :
108