در این سیدی روابط بین انسانها به مثلثی تشبیه میشود که دو ضلع آن افراد و قاعده آن روابط بین آنهاست؛ پس این ما هستیم که فضای مثلث را فراهم میآوریم. کیفیت این فضا را ما تشکیل می دهیم.
انسان بدی نداریم و اگر انسان واقعا بفهمد که بدی چیست، آن وقت اصلا انجام نمیدهد و اگر کسی اشتباه میکند؛ چون دانایی ندارد. همچنین بیان میشود که ابلیس عهد بسته است تا انسان را به فجور الهام دهد که برای مقابله با او؛ باید در صراط مستقیم حرکت کنیم و ضدارزشهایی، همچون غیبت، قضاوت، قیاس و... انجام ندهیم.
اگر هر کدام از اینها را انجام دهیم فضای این مثلث را زهرآگین میکنیم. بعضی از افراد گمان میکنند کسانی که وضعیت مالی خوبی دارند و منزل و اتوموبیل ارزشمندی دارند، حتما دزدی کردهاند، در حالی که این عمل ضدارزشی قضاوتکردن است.
بعضی از افراد نیز عمل ضدارزشی ثروتاندوزی را انجام میدهند و بدون استفاده از درآمدشان فقط پول روی پول میگذارند، اینها همه مثالهایی از اعمال ضدارزشی است که با هدایت ابلیس انجام میشود و روابط ما را مسموم میکند.
از طرفی از یکدیگر شکایت، انتقاد، بازخواست، بازجویی، قهر و لجبازی نکنیم تا روابطمان آلوده نشود. در این فضا؛ باید راجع به نقاط مشترک صحبت کنیم نه اینکه به اختلافات بپردازیم؛ همچنین باید بدانیم هیچ چیز را نمیتوان ثابت نگه داشت.
اگر ما بخواهیم همه چیز را ثابت نگه داریم دچار رنج می شویم. اینکه مدام به ظاهرمان بها میدهیم و میخواهیم جوانیمان را ثابت نگه داریم، به سختی میافتیم؛ باید قدر لحظات را بدانیم. لحظات یکسان نمیمانند.
نکته دیگر که مطرح شده است این است که در بند تعریف و تمجید دیگران نباشیم؛ چون اینطوری خودمان را به دست دیگران دادهایم و حالمان با عملکرد آنها خوب یا بد میشود. آنچه مهم است عملکرد خودمان و دانستن قدر لحظات و روابطمان است.
نویسنده:همسفر اشرف رهجوی راهنما همسفر پریناز (لژیون هفتم)
رابط خبری: راهنمای تازهواردین همسفر ناهید رهجوی راهنما همسفر پریناز (لژیون هفتم)
ویرایش و ارسال: همسفر محدثه رهجوی راهنما همسفر الناز (لژیون دهم) نگهبان سایت
- تعداد بازدید از این مطلب :
73