تمام مراحل زندگی ما انسانها از مثلثی تشکیل شده است که یک ضلع مثلث، خود انسان، ضلع دیگر انسانهای دیگر در اطراف ما و قاعده مثلث روابط بین انسانها است. اگر خواستار فضای مثلث عطرآگین و زیبا هستیم، این امر بستگی به نوع تفکرات ما دارد که با چه دیدی به دیگران نگاه میکنیم. گاهی این فضا فاجعه است؛ یعنی بین من، شما و رابطهمان فاجعه است.
زمانیکه در فضای رابطه قرار میگیریم، همانطور که در قرآن سفارش شده است؛ باید از گله و شکایت، لجبازی کردن، تجسس، غیبت، سخنچینی و هر کار ضدارزشی دیگر بپرهیزیم تا فضای رابطه، آلوده و مسموم نشود. برای بهبود رابطه؛ باید روی نقاط مشترک دو طرف کار کنیم.
آقای مهندس میفرمایند: « به نظر من آدم بد اصلاً نداریم و این بد رفتاری و کجخلقی برخی افراد از جهل و نادانی آنها است؛ زیرا فطرت انسان، خوب و به طرف کمالگرا است.»
مسئله بعدی تنهایی میباشد که بلای جان انسانها است. ما در کنگره از کنار هم بودن لذت میبریم پس زمانیکه در جمع قرار میگیریم اگر برای جمع ارزش قائل باشیم، جمع هم برای ما ارزش قائل میشود. شاد بودن و غمگین بودن ما تحت تأثیر سیستم بیوشیمیایی ما است وقتی خوشحال یا عصبی میشویم، هورمونهایی ترشح میشود. عامل ترشح این هورمونها رفتار و کردار ما است.
مولانا برای رسیدن به آرامش چهار اصل را بیان میکند. اصل اول به مسئله بی ثباتی اشاره میکند و میگوید، همه چیز در هستی متغیر است باید قدر همه داشتههایمان را بدانیم و اگر این اصل را نپذیریم و بخواهیم همه چیز را ثابت نگه داریم زندگی برای ما خیلی سخت خواهد شد.
اصل دوم: هرگز خودمان را با کسی مقایسه نکنیم. این موضوع بلای جان همه انسانها است. ما در این کار پشت سرمان را نگاه نمیکنیم همیشه جلو را نگاه میکنیم و در رنج و عذاب و تلاش هستیم، ما بایستی تلاش کنیم تا به نقطهای که میخواهیم برسیم؛ ولی نباید حرص بخوریم.
اصل سوم: در بند توجه توصیف دیگران نباشیم؛ یعنی انسانها نیاز دارند مورد توجه دیگران قرار بگیرند، زمانیکه در این بند باشیم از توصیف دیگران انرژی میگیریم در غیر اینصورت احساس پوچی میکنیم که دائم حالِ خرابی داریم و یا گاهی تعریف دیگران بهخاطر جایگاه ما است در واقع نباید خود را به دست دیگران دهیم و منتظر تعریف دیگران باشیم.
اصل چهارم: زندگی چیزی نیست که همه چیز را با هم به همه کَس بدهد. «آن یکی خر داشت، پالانش نبود. یافت پالان، گرگ خر را ربود.» این جزء قوانین زندگی است و این نیست که یک نفر همه امکانات را داشته باشد و هیج مشکلی نداشته باشد.
از سیدی ابلیس بسیار لذت بردم و برداشت من این است که قدر داشتههایمان را بدانیم، مراقب رفتار و کردار خود باشیم. خود انسان است که با رفتار و کردار خودش، تعیین میکند فضایی را که در آن زندگی میکند، آلوده و مسموم باشد یا فضای زندگیاش را عطر آگین و خوشبو کند.
منبع: سیدی ابلیس
رابط خبری: همسفر نازنین مرزبان خبری
نویسنده : همسفر شهلا رهجوی راهنما همسفر الهه (لژیون یکم)
ویراستار: راهنما همسفر زینب
ارسال مطلب: همسفر طیبه رهجوی راهنما همسفر حلیمه (لژیون سوم)
همسفران نمایندگی سمنان
- تعداد بازدید از این مطلب :
190