به نام قدرت مطلق الله
دستور جلسه این هفته: اُپیوم تینکچر OT
سخنان بنیان و نگهبان کنگره ۶۰، روز چهارشنبه در خصوص دستورجلسه هفتگی OT که در همین سایت در دسترس همه ما قرار دارد، حاوی نکات ارزشمند و آخرین دستاوردهای علمی و تحقیقاتی کنگره ۶۰ میباشد که به همه عزیزان پیشنهاد میکنیم، مطالعه یا شنیدن آن را از دست ندهند.
هر کدام از اعضای کنگره۶۰ که در گذشته مصرفکننده مواد مخدر بودهاند، کوله باری از تجربیات گوناگون از ترکهای مختلف با داروها و متدهای متفاوت دارند. حکایت روشهای مختلف ترک اعتیاد با قرصها، داروها و روشهای مختلف، حکایت تلخی است که نشاندهنده عمق عدم شناخت انسان از بیماری اعتیاد میباشد. گفتهها و تجربیات ما در قالب دستور جلسات میتواند در جهت آگاهسازی انسانها از روشهای بینتیجه و بیهوده و داروهایی که نهتنها داروی درمان اعتیاد نیستند، بلکه خود به وجود آورنده اعتیادی جدید میباشند، بسیار مؤثر و مفید باشد.
تجربیات ما از درمان با OT زمانی که در کنار تجربیات ما از قرصها و داروهای شیمیایی ترک اعتیاد قرار میگیرد، تفاوت را آشکار مینماید. تفاوتی که قضاوت در مورد آن را به عهده شنوندگان و خوانندگان مطلب میگذاریم. در اینجا میپردازیم به مقالهای که تفاوت داروهای شیمیایی و داروهای گیاهی زا بیان میکند. از آنجایی که داروی اپیوم و اپیوم تینکچر نیز دارویی گیاهی میباشد، این مطلب میتواند ما را بیش از پیش با قدرت شگفتانگیز اپیوم در درمان اعتیادهای مختلف آشنا کند. آنگونه که تاریخ طب و داروسازی حکایت میکند، از زمانی که بشر با مسئله بیماری و استفاده از دارو برای مقابله و یا درمان بیماریها آشنا شد تا سال ۱۸۵۱ میلادی تمامی داروها طبیعی بوده و بشر بدون تغییر در ساختار آنها از این داروها که در طبیعت در دسترس او بوده استفاده میکرده است. در سال ۱۸۵۱ اولین فراورده و داروی سنتتیک یا شیمیایی به دست انسان ساخته شد و آن فراورده، اوره نام داشت.
به بیان دیگر تمامی داروهای شیمیایی و سنتتیک که امروزه در دسترس ما قرار دارد حاصل یک و نیمقرن گذشته میباشد. در ابتدا تصور میشد انسان به کشف و موفقیت بزرگی دستیافته و دیگر نگرانی چندانی برای مقابله و درمان بیماریها نخواهد داشت زیرا بهراحتی میتوانست انواع داروها را بدون محدودیت تولید کند، اما با گذشت سه یا چهار دهه از ورود داروهای شیمیایی به عرصه طب و طبابت، عوارض زیانبار مصرف داروهای شیمیایی چهره خود را آشکار کرد. عوارض و زیانهای مصرف داروهای شیمیایی تا جایی پیش رفت که دیگر واژه عارضه و زیان، بیان کاملی از حالات ایجادشده در اثر مصرف داروهای شیمیایی نبود و واژه فاجعه نیز در بیان این نتایج به کار گرفته شد.
تالیدومی فاجعهای بود که بهوسیله داروهای شیمیایی به وجود آمد و حاصل آن ۲۵ هزار کودک ناقصالخلقه بود که هنوز هم در صورت زندهبودن آنها، کارخانههای سازنده داروهای مسبب، به آنها غرامت میپردازند. دانش فارماکولوژیک و داروشناسی معتقد است هیچ داروی شیمیایی وجود ندارد که بدون عارضه و زیان باشد. داروهای شیمیایی اثرات مفید بسیاری نیز دارند و خدمات زیادی به بشریت ارائه دادهاند اما دانش داروسازی به دنبال راههایی است که بتواند به داروهایی دست یابد که حداقل عوارض را داشته باشند. در همین راستا در حال حاضر استفاده از داروهای گیاهی و طبیعی بهجای داروهای شیمیایی، موضوعی است که اهمیت به سزایی یافته، زیرا تجربه ثابت کرده است که داروهای گیاهی هرگز عوارض و زیانهای داروهای شیمیایی را ندارند. اینکه چرا داروهای گیاهی عوارض خطرناک داروهای شیمیایی را ندارند، موضوعی است که تا حد امکان به آن اشاره میکنیم.
اصولاً، داروی گیاهی به دارویی گفته میشود که کل گیاه بهصورت کامل مورداستفاده قرار گیرد. داروها و گیاهانی که ما آنها را تحت عنوان دارو و یا داروی گیاهی میشناسیم دارای ترکیبات بیشماری هستند. این ترکیبات در کنار یکدیگر وضعیت متعادلی را به وجود میآورند که در این وضعیت و تعادل حساس، هیچیک از ترکیبات دارای عوارض و زیان نخواهد بود، زیرا خواص یکدیگر را تعدیل میکنند و بعضی از ترکیبات دقیقاً وظیفه خنثی کردن عوارض دیگر ترکیبات را بر عهده دارند. زمانی که ما کل گیاه را بهصورت کامل مورد استفاده قرار میدهیم، دارای عارضهای نخواهد بود و یا اینکه حداقل عوارض را خواهد داشت؛ ضمن اینکه اثربخشی دارویی خود را نیز خواهد داشت. بهعنوانمثال: چای مادهای است که طبق آخرین تحقیقات انجامشده، دارای ۱۳۰۰ نوع ترکیب و ماده مختلف میباشد و تا سال ۲۰۰۲ حدود ۵۱ اثر دارویی آن شناختهشده است.
میلیونها انسان در طول روز بارها و بارها چای مینوشند بدون اینکه عارضه منفی بهجای بگذارد، زیرا ترکیبات چای همه در کنار هم مصرف میشوند. حال اگر با استفاده از علم سنتز و تکنولوژی داروسازی، ترکیبات چای را از یکدیگر جدا کنیم و جداگانه مورداستفاده قرار دهیم، قطعاً دارای عوارض خطرناک خواهند بود، زیرا در بهکارگیری ترکیبات بهصورت جداگانه، حالت تعادل اولیه که ناشی از در کنار هم قرار گرفتن ترکیبات مختلف و تعدیل خواص و عوارض آنها میباشد، دیگر وجود ندارد. دانش داروسازی به این نکته مهم پی برده است و بر همین اساس امروزه یکی از مهمترین تبلیغات شرکتهای داروسازی دنیا، طبیعی بودن محصولات آنهاست و مصرفکنندگان دارو نیز به این مهم توجه دارند بهگونهای که در کشور آلمان که بزرگترین تولیدکننده داروهای شیمیایی دنیاست، ۷۰% درصد داروهایی که در این کشور مصرف میشود گیاهی است و یا در کشور ژاپن بیش از ۵۰% درصد داروهای مصرفی گیاهی میباشد و بهطور کل در دنیا حدود ۴۰% درصد داروهایی که مورداستفاده قرار میگیرد گیاهی است و ۶۰% درصد شیمیایی؛ این در حالی است که مصرف داروهای گیاهی روزبهروز افزایش مییابد.
دانشمندان معتقدند داروهای درمانکننده مهم و اساسی که بشر در اختیار دارد گیاهی هستند . ازجمله داروهایی که بهعنوان داروی ضد سرطان و یا درمانکننده قطعی بسیاری از بیماریها مورداستفاده قرار میگیرند کاملاً گیاهی هستند. به گفته بعضی از متخصصین، برای درمان کامل سرطان اساساً داروی شیمیایی وجود ندارد و تنها داروی درمانکننده کامل سرطان، دارویی است به نام تاگزوتر که کاملاً گیاهی است. آتروپین نیز که یکی از داروهای اساسی مورداستفاده در پزشکی امروز میباشد، دارویی است کاملاً گیاهی. جالب است بدانید پس از گذشت ۷۰ سال از علم و دانش ساخت داروهای ضد درد، تاکنون هیچ دارویی نتوانسته است با تریاک و ترکیبات آن رقابت کند.
دیدگاه کنگره ۶۰
تریاک ازجمله داروهای گیاهی است که بهصورت گیاه کامل در طبیعت وجود دارد و بسیاری از ترکیبات آن را بهخوبی میشناسیم مانند مورفین، کدئین، نارسئین، نارکوتین، پاپاورین و غیره که تاکنون دانش بشری موفق به شناخت کامل این ترکیبات و خواص دارویی آنها نشده است. تمامی این ترکیبات در دانش داروسازی جایگاه بسیار مهمی دارند و داروهای بیشماری که بسیار حیاتی نیز هستند، از تریاک ساخته میشوند. سوءمصرف و یا استفاده بیحد و حصر و نا بهجا از تریاک، دارای عارضهای میباشد به نام اعتیاد که همه با آن آشنا هستیم؛ اما این را هم بدانیم که بعد از جدا کردن ترکیبات تریاک و استفاده جداگانه از آنها، عوارض بسیار خطرناک مصرف بیرویه آنها آشکار شد و اعتیادهای جدیدی پا به عرصه وجود گذاشت که بهمراتب خطرناکتر و مخربتر از اعتیاد به تریاک میباشند.
مواد مخدر ویرانگر و خطرناک عمدتاً موادی هستند که از ترکیبات جداشده تریاک ساختهشدهاند درحالیکه اعتیاد به خود تریاک هرگز چنان تخریبهایی بهجای نمیگذارد. در اواخر قرن نوزدهم، دانشمندان آلمانی با استفاده از مورفین که یکی از ترکیبات تریاک است و ترکیب آن با انیدرید استیک برای درمان اعتیاد به تریاک، دارویی را ساختند که هرویین یا استیل مورفین نامیده شد و نهتنها کمکی به درمان اعتیاد به تریاک نکرد بلکه فاجعهای را رغم زد که هیچگاه بشریت آن را از یاد نخواهد برد. از آن زمان تاکنون داروهای بیشماری برای درمان اعتیاد به مواد مخدر پا به عرصه وجود گذاشته است که هرکدام از آنها برای جبران و پوشش زیانها و تخریب داروهای قبلی ساخت بشر برای درمان اعتیاد، ساخته شدند اما هرکدام عوارض، اعتیاد و تخریبهای جدیدی را به وجود آورد. متادون یکی دیگر از فراوردههایی شیمیایی است که برای درمان اعتیاد ساخته شد اما خود اعتیادی را به وجود آورد که عملاً راهی برای خروج از اعتیاد به متادون پیدا نشده است.
طبق آخرین تحقیقات انجامشده در یکی از کالجهای لندن (سال ۲۰۰۰) بیشترین آمار خودکشی در بین مصرفکنندگان مواد مخدر متعلق به مصرفکنندگان متادون بوده است. مصرفکنندگان متادون دچار افسردگی میشوند بهگونهای که از چهره و رفتار آنها قابلتشخیص است . در گستره وسیع دنیایی که در آن زندگی میکنیم، علم و دانش فارما کولوژیک، داروهای شیمیایی رنگارنگ با تبلیغات آنچنانی و ساختهشده در پیشرفتهترین آزمایشگاهها و صنایع داروسازی دنیا، تاکنون هیچ دارویی برای درمان قطعی اعتیاد بدون ایجاد اعتیاد جدید، ساخته نشده است.
هر داروی جدیدی که برای درمان اعتیاد معرفی میشود، خود اعتیاد جدیدی را به وجود میآورد و معلوم نیست که این تراژدی غمانگیز تا کجا ادامه خواهد داشت. مگر اینکه بشر متوجه موضوعی که در ابتدا به آن اشاره کردیم بشود و آن چیزی نیست جز استفاده از گیاه کامل تریاک (Opium) برای درمان انواع اعتیاد به مواد مخدر. گیاه کامل تریاک (Opium) دارای خواص شگفتانگیزی است که ناشی از در کنار هم قرار گرفتن ترکیبات مختلف آن میباشد که در کنار یکدیگر معجون شگفتانگیز، متعادل و قدرتمندی را در درمان اعتیاد به انواع مواد مخدر به وجود آورده است که بشر نظیر آن را تاکنون ندیده و نخواهد دید.
ترکیبات ضد درد، آرامبخش، خوابآور و درعینحال ضدافسردگی و نشاطآور تریاک تعادلی است که برای درک و پی بردن به اثرات قدرتمند درمانی آن به سالها کاوش و تحقیق نیازمند است. این درحالیکه است که هیچکدام از داروهایی که تاکنون از ترکیبات تریاک بهصورت جداگانه ساختهشدهاند هرگز چنین اثربخشی را نداشتهاند. ما در کنگره ۶۰ پس از ۲۵ سال تحقیق و کاوش که سرآغاز آن با حرکت بنیان کنگره ۶۰ مهندس حسین دژاکام در درمان اعتیاد خود، با استفاده از متد DST در پلههای ۲۱ روزه و در مدت ۱۱ ماه با استفاده از تریاک (Opium) بهعنوان دارو شکل گرفت، با علم، تجربه، تفکر و مشاهدات عینی و نتایج مسلم و قطعی که صدها و هزاران نمونه حی و حاضر که در حد حرف و سخن نیست بلکه قابلارائه و مشاهده برای طالبان علم و حقیقت میباشد، دریافتیم که داروی OT بهترین، کاملترین، سالمترین، کم عارضه ترین و با راندمان ترین داروی درمان اعتیاد در تمام دنیا برای تمام اعتیادها از هر نوع و با هر نوع ماده مخدر میباشد.
قدرت شگفتانگیز OT نهتنها برای درمان اعتیاد به خود تریاک و مشتقات آن نظیر شیره، بلکه برای درمان اعتیاد به داروهای شیمیایی، هرویین و شیشه حیرتانگیز است و بسیار خوشحالیم که مسئولین و متولیان امر درمان اعتیاد در کشور ما با درک عمیق و آگاهانه از صورتمسئله اعتیاد در حرکتی پیشگامانِ و کاملاً علمی و بسیار جلوتر از محققان و دانشمندان دنیا پی به اهمیت دارویی تریاک برده و استفاده از OT که فرآورده گیاه کامل تریاک میباشد و بهترین گزینه دارویی برای درمان اعتیاد به انواع مواد مخدر میباشد را در دستور کار سیستم درمانی کشور قرار دادهاند.
البته بایستی بگوییم که موفقیت کنگره ۶۰ در درمان انواع اعتیاد به مواد مخدر با استفاده از داروی اپیوم، نقش کاملاً تعیینکنندهای در تولید داروی OT داشت و به قول یکی از مسئولین وقت، موفقیت آقای مهندس دژاکام و شاگردان او در استفاده از تریاک بهعنوان داروی درمان اعتیاد، مهر تأییدی بود برای تولید و رسمی شدن داروی OT. اعضای قدیمی کنگره ۶۰ که با اپیوم یا همان تریاک سفر کردهاند میدانند که برای تهیه تریاک چه سختیها و چه مکافاتی وجود داشت و رهجو ها برای تهیه تریاک با چه مشکلاتی مواج بودند.
از سال ۱۳۸۶ که داروی شربت تریاک یا اپیوم تینکچر وارد نظام دارویی کشور شد و مراجعان کنگره ۶۰ میتوانند از آن استفاده کنند، کار بسیار راحت شده است. در حال حاضر درمان اعتیاد با متد DST و داروی OT نهتنها کار سختی نیست بلکه برای سفر اولیهای منظم بسیار شیرین و لذتبخش است و دیگر آن سختیها و مشکلات وجود ندارد. دوستان سفر اولی در نظر بگیرید که الآن برای انجام سفر اول و درمان اعتیاد مجبور بودید از ساقیها و موادفروشان تریاک بخرید آنهم تریاکی که با افزودنیهای مختلف دیگر اثری از تریاک در آن یافت نمیشد و بعد با ترازوی دیجیتال آن را به قطعات ریز مثلاً برای مقطع یا پله (یک گرم ۱۰ روز) تقسیم میکردید.
ببینید با مشکلاتی مواجه میشدید. درگذشته سفر اولیها به این شکل سفر خود را انجام میدادند؛ اما حالا شما با نامه و مجوز کنگره ۶۰ به کلینیک مراجعه میکند و داروی استاندارد و فراورده شرکتهای داروسازی معتبر را دریافت میکنید و با خیال راحت استفاده میکنید؛ بنابراین بایستی قدر این نعمت و موهبت را بدانیم و سپاسگزار کسانی باشیم که قبل از ما این راه سخت را پیمودند و اکنون راه را برای ما به اینگونه باز کردهاند. در اینجا لازم میدانیم قبل از همه از بینان و نگهبان کنگره ۶۰ آقای مهندس دژاکام تشکر کنیم که با درایت و تدبیر توانستند شرایط را طوری پیش ببرند که ما اکنون داروی OT را در اختیار داشته باشیم و همینطور از کلیه عزیزانی که در بخش OT در مرکز و در تمام نمایندگیهای کنگره ۶۰ خدمت میکنند، تشکر کنیم.
با احترام: مسافر علی خدامی
منابع:
- مقالات علمی آقای مهندس دژاکام در کتاب ۱۴ مقاله
- دکتر محمدحسین صالحی، دانشیار دانشکده داروسازی دانشگاه تهران، رادیو گفتگو
ارسال: مرزبان خبری مسافر امین
- تعداد بازدید از این مطلب :
38